Tokat ebs meb sınavlarında görev almama kararı aldı!

Kodla Büyü

bilisim_06

Aktif Üye
Mesajlar
111
Tokat ebs meb sınavlarında görev almama kararı aldı. Tüm okuldaki arkadaşlar olarak sınavda görev istemeyeceğiz. diğer illerdede varmı böyle bir gelişme.
 
bilisim_06' Alıntı:
Tokat ebs meb sınavlarında görev almama kararı aldı. Tüm okuldaki arkadaşlar olarak sınavda görev istemeyeceğiz. diğer illerdede varmı böyle bir gelişme.

umarım karara uyulur.
 
Dün okulların boş kaldığı düşünülürse. Bu karar daha basit bir karar sanırım. Kendi okulumda 25 kişiden uymayan yok. Bu kadar haksızlığın olduğu bir dönemde sendikaların aldığı karara uymayan çok az olur sanırım. Zaten bir sürü sıkıntılar yaşanıyor. sınava 5 dk geç gitsen 1 yıl sınav görevi verilmiyor. sınavda haritaya bakmışın savunma ver. öğrencinin başında durmuşun savunma ver...vs. bu sebeplerden dolayı herkeste bir soğuma var
 
ne tokat eğitim bir-sen web sitesinde
ne de tokat türk eğitim-sen web sitesinde konuya dair herhangi bir bilgi yok
 
Sabahtan pek çoğumuz istemişti.

Şimdi liste yenilendi ve topluca ret.

Sendikalı olan veya olmayan herkes aynı şekilde karara uydu.
 
:alkis: bu eksiği kapatmak zorundalar çocuklar mağdur olmaz, ama kapatmak için biraz ıkınırlar orası ayrı konu.
 
sendikaların sitesinde daha geçmemişlerdir haberi belki geçmezlerde. ama cep telefonlarına sendikadan defalarca msj geldi. istemiyorum diye imzaladık gönderdik bile
 
Tebrikler... :alkis:

Toplu olarak bursa 'da herhangi bir şey yok ama ben bireysel olarak istemedim, istemeyeceğim.
 
Tokat"ta 3 sendika da üyelerine SMS ile duyurdu. Genel merkezler 81 ile yaymaya çalışıyor şu an.
 
Eğer gerçekten bu eyleme bütün öğretmenler katılırsa iste o zaman ses getirir. Öğretmene değersiz görmenin cezasını çeksinler. Bende bundan sonra hiçbir sınava katılmıyorum. Bundan sonra artık hiçbir hafta sonumu üç kuruş için feda etmeyeceğim.
 
bende sene başında sınav görevi karşılığı sadece 5 saatlik ek ders ücretine tepki gösterip bireysel olarak görev almamıştım. Ama bireysel tepki bir işe yaramıyor. Ülke geneline yayılırsa ses getirir. Sınav görevlerinde koz bizlerin elinde.
 
Sendikalar ortak hareket etmeli ve böyle bir karar alınmalıdır. Böyle bir tepki ile çok güzel bir biçimde sesimizi duyurabiliriz...
 
Bizim okula bu konuda herhangi bir mesaj ya da mail gelmedi, geçen hafta SBS sınavı için görevlendirme yazısı gelmişti. Açık öğretim sınavında görev almayanlar imzalamıştı. Şu anda iptal olur mu bilmem ama tüm sorumluluk öğretmendeyken 5 saatlik ek ders yatırılması bence çok az. Umarım eylemler bir ses getirir :(
 
Ben ce çok güzel bir karar ama vicdanımın bir yeri de:
Üniversite ve diğer sınavlara gireceklerin sınav arefesinde morellerini bozmak ne kadar doğru olur??? diyor..
İnanın çok zor bir durum şimdi arada kaldım. Ama sendikam bu yönde karar alırsa uyarım her halde...
 
Kayseri için böyle bir organizasyon yapılıyor mu henüz duymadık, hoş zaten sınav görevi istememiştim hiç, sendikadan istifa etmiştim heralde artık oradan mesajda gelmez ama bu düşünce ses getirir, her ne kadar umrunda olmasakta yetkili şahsiyetlerin yine de şöyle bir aklınızı başınıza alın, taşra olmasa bitiksiniz, iş bitiren bizleriz mesajı verilir..

Aslında iptal edecek arkadaşlarımız sınavın olacağı zamandan resmiyette kaç gün önce iptal talebi bildirilmeli ise o zaman bildirilse toplu olarak belki çok daha fazla ses getirir.

serkanozen1 hocam üni. sınavları için bir durum yok orası osym'nin ki zaten, sınava girecekler için çok büyük moral bozukluğu sebebi olacağını da düşünmüyorum, sınav sistemi ve sorularla ilgili bir durum yok nasılsa.
 
yozgat sorgun TES başkanı da böyle bir karar alacaklarını durumu sms ile bildireceklerini söyledi. inşallah tüm yurtta uygulanır.
 
il il farklılıklarla bu iş olmaz sendikalar adam gibi karar alsınlar her ilde farklı göstergelerle bu iş olmaz.
 
Geri
Üst