cumhurtorun' Alıntı:hocam merhaba,
3d yazıcının son aşamalarındayım. öğrencilerime bu hafta içi tinkercad gösterdim ve örnek tasarımlar yapmalarını istedim. güzel olanları basacağız.
dediğiniz gibi tarayıcı tabanlı ve ücretsiz olması güzel özelliklerinden bir kaçı.
tavsiyem ccircuits.io'yu da incelemeniz.
zodiac' Alıntı:cumhurtorun' Alıntı:hocam merhaba,
3d yazıcının son aşamalarındayım. öğrencilerime bu hafta içi tinkercad gösterdim ve örnek tasarımlar yapmalarını istedim. güzel olanları basacağız.
dediğiniz gibi tarayıcı tabanlı ve ücretsiz olması güzel özelliklerinden bir kaçı.
Hocam ne kadara mal oldu size 3D yazıcı? Tinkercad'i nerden duymuştunuz? Nasıl öğrencileriniz beğendiler mi Tinkercad'i?
ccircuits.io sitesi açılmıyor hocamccircuits.io nasıl bir site, içinde neler barındırıyor?
cumhurtorun' Alıntı:zodiac' Alıntı:cumhurtorun' Alıntı:hocam merhaba,
Hocam ne kadara mal oldu size 3D yazıcı? Tinkercad'i nerden duymuştunuz? Nasıl öğrencileriniz beğendiler mi Tinkercad'i?
ccircuits.io sitesi açılmıyor hocamccircuits.io nasıl bir site, içinde neler barındırıyor?
linki yanlış vermişim hocam kusura bakmayın.
circuits.io
şu aralar popüler kartlardan biri olan arduino'yu destekliyor ve tarayıcı üzerinde kod yazıp arduino üzerine yükleyebiliyorsunuz.
tinkercard'ı autodesk bu uygulamaları başlattığından beri biliyorum![]()
yazıcı 1200 civarına mal oldu.
esenordelarthe' Alıntı:ankara atölyesinde semineri verildi. bu sene ben de anlatmayı planladım. fakat fatih alt yapı bitsin diye konuyu erteledim.
yazıcı almayı da düşünmüyorum çünki çıktısını alıp kargoya veren şirketler var. hiç gerek yok
pasha16' Alıntı:tinkercad gösteren arkadaşlar; öğrencilerinizin pc lerinin özellikleri nasıl? Harici ekran kartı gerektiriyor mu? İşlemci, ram.. ?
**melike**' Alıntı:ben kurcaladım biraz hocam. Çok eğlenceli
Öğrencilere geçen sene sketch up anlatmıştım ama tinkercad daha eğlenceli, belki bu sene tinkercad ile başlarım önce![]()
esenordelarthe' Alıntı:ankara atölyesinde semineri verildi. bu sene ben de anlatmayı planladım. fakat fatih alt yapı bitsin diye konuyu erteledim.
yazıcı almayı da düşünmüyorum çünki çıktısını alıp kargoya veren şirketler var. hiç gerek yok
cumhurtorun' Alıntı:esenordelarthe' Alıntı:ankara atölyesinde semineri verildi. bu sene ben de anlatmayı planladım. fakat fatih alt yapı bitsin diye konuyu erteledim.
hocam yazıcıyı vakit bulup bitirebilirsem, biz de çıktı alıp gönderebiliriz))
pasha16' Alıntı:tinkercad gösteren arkadaşlar; öğrencilerinizin pc lerinin özellikleri nasıl? Harici ekran kartı gerektiriyor mu? İşlemci, ram.. ?
cumhurtorun' Alıntı:tinkercard tarayıcı tabanlı olduğu için tarayıcının çalıştığı platformda çalışabiliyorama üşenmedim aşağıdaki linkte "What are Tinkercad's Browser and Platform requirements?" başlığını buldum
https://support.tinkercad.com/hc/en...inkercad-s-Browser-and-Platform-requirements-
Hocam tam da bu sorunla karşılaşmışken cevabınız ilaç gibi geldi. Çok teşekkürlerzodiac' Alıntı:"get webgl supported browser to design with tinkercad"
Chrome'da böyle bir sorun yaşayan olursa, chrome://flags yazıp açılan seçeneklerden WEBGL'yi etkinleştirme seçilirse sorun olmadan Tinkercad açılıyor.
antropi1' Alıntı:Hocam tam da bu sorunla karşılaşmışken cevabınız ilaç gibi geldi. Çok teşekkürlerzodiac' Alıntı:"get webgl supported browser to design with tinkercad"
Chrome'da böyle bir sorun yaşayan olursa, chrome://flags yazıp açılan seçeneklerden WEBGL'yi etkinleştirme seçilirse sorun olmadan Tinkercad açılıyor.
antropi1' Alıntı:Hocam tam da bu sorunla karşılaşmışken cevabınız ilaç gibi geldi. Çok teşekkürlerzodiac' Alıntı:"get webgl supported browser to design with tinkercad"
Chrome'da böyle bir sorun yaşayan olursa, chrome://flags yazıp açılan seçeneklerden WEBGL'yi etkinleştirme seçilip YENİDEN BAŞLAT yapılırsa sorun olmadan Tinkercad açılıyor.
Çok bişey yok hocam yazodiac' Alıntı:**melike**' Alıntı:ben kurcaladım biraz hocam. Çok eğlenceli
Öğrencilere geçen sene sketch up anlatmıştım ama tinkercad daha eğlenceli, belki bu sene tinkercad ile başlarım önce![]()
hocam elinizde varsa sketchup çalışmalarını paylaşabilir misiniz? evet thinkercad çok kolay ve eğlenceli kesinlikle gösterilmesi gerekiyor öğrencilere.
selcuklu' Alıntı:Hocalarım yazıcı olmadan yapılan çalışmaların çıktısını alabileceğimiz bize ulaştırabilecek bir yol var mı?