- Mesajlar
- 2,273
Güncelleme : İddialarına Yanıt Geldi
Öncelikle haberimizin yapılmasında emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ve minnetlerimizi sunuyoruz.
Değerli kullanıcılarımıza ve ilgili kurum ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere bu yazı yayınlanmıştır. Haber yayın organlarında bahsi geçen çalışma hazır bir script’den faydalanılarak alan adı test olarak açılmıştır. “Google Özel Arama” servisi kullanılarak yayına açılan bu sitenin ve yazılımın hiç bir şekilde “Geliyoo” nun gerçek altyapısı ile ilgisi bulunmamaktadır.
Önceki haberde sunucu ve servisler için yeterli kaynak ve bütçeye sahip olmadığımızdan dolayı bu çalışma yayına açılmıştır. İlgili makam ve kuruluşlara varlığımızı hatırlatmak adına Geliyoo’nun reklam yayına sunulmuştur. Ziyaretçilerin kapalı bir site ile karşılaşmaları için sonuçlar bu şekilde servis edilmiştir.
Geliyoo’nun gerçek yazılım altyapısı, BigData üzerine kurulmuş ve içerisinde temel BigData özelliklerinin tamamı yer almaktadır. Türkiye’de arama motoru teknolojisine harcamış olduğumuz zaman, para ve emek vurgulanarak haberin kaynağında ve temelinde bilgilendirme yatmaktadır. Harcanan miktar için bahsedilen rakam 10 Milyon Türk Lirasıdır. Ayrıca bu para 7 yılda harcanmış olup her biri Resmi Fatura ve Gider Makbuzları ile tarfımızca arşiv altına alınmıştır. Vurgu yapılarak bahsedilen 10 Milyon Türk Lirası harcanmış olan çalışma şu anda online da görülen çalışma DEĞİLDİR.
Her haber kanalı ve yayın organının yapacağı haberi kontrol edemediğimiz için yapılan haberlerde kullanılan telafuzlar, bilgiler ve anlatımlar farklı anlaşılmış olabilir. Bu nedenle yanlış anlaşılmaların önüne geçmek ve doğru açıklamayı yapmak adına bu bildiri hazırlamış bulunuyoruz.
İlgili makam ve kuruluşlar “gerçek Geliyoo altyapısı” hakkında bilgi almak istediklerinde bizler ile iletişime geçerek alabiliyorlar. Şu ana kadar gelen telefon, mesaj ve maillere ilgili altyapının açıklaması yapılmış ve örnek altyapı için hazırlanan çalışma sunulmuştur.
Profesyonel arama motoru çalışmasını yayına açamadığımız için üzgünüz, ancak yeterli kaynak ve destek bulunduğunda yayına açacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Bu güce, beceriye ve tecrübeye sahip ve altyapısı ile de gerekli çalışmaları yaptığımız bilinsin istedik.
Tüm Kamuoyunun Bilgisine Saygı İle Duyurulur….
Edit:güncelleme başlık düzenlemesi ve yerli olmadığının tespiti ve ifşası

yeni : http://www.webtekno.com/geliyoo-com-h24215.html
Fakat yaptığımız ufak bir araştırma sonucunda “10 Milyon TL bütçe ile 10 yıllık bir çalışma sonucunda kuruldu” bilgisi verilen Geliyoo.com’un üzülerek aramalarında Google API kullandığını farkettik. Hakan Atabaş ve Fatih Arslan adındaki iki Türk geliştiricinin ürünü olan Geliyoo.com’un söz konusu bakanlık ve BTK tarafından açıklanan ve çalışmaları yürütülen “Yerli Arama Motoru” ile alakalı olmadığını belirtmek istiyoruz. Çünkü Google hegemonyasından kurtulan Rusların Yandex’i ve Çinlilerin ‘Baidu’su olmak istediklerini dile getiren Geliyoo.com’un direkt olarak arama sonuçlarını Google üzerinden veriyor olması ne yazık ki hiçbir milli ya da yerli algısını kazandırmıyor.
http://www.geliyoo.com
https://forum.geliyoo.com/
https://eticaret.geliyoo.com/
Arslan, "Bir arama motoru olmanın yanında farklı servislerde sunan Geliyoo'da haberler, forum, e-okul, url kısaltma hizmetleri bulunmaktadır. Bir de e-mail hizmeti sunmak için hazırlanan Geliyoo, aynı zamanda ilk Türk internet tarayıcısı olan 'Geliyoo Browser' çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, 2018 ikinci çeyreğinde ilk yerli tarayıcının kullanıma sunulacağı müjdesini veriyor" diye konuştu.
haber :
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, "Yerli bir arama motorunu geliştirmemiz ülkemiz açısından çok önemli" sözleri büyük yankı uyandırırken, yerli arama motorunun nasıl olacağı da merak konusu olmuştu.
İKİ MÜHENDİS YERLİ ARAMA MOTORU GELİŞTİRDİ
10 yıldır yerli bir arama motor üzerinde çalışan mühendisler Hakan Atabaş ve Fatih Arslan da yerli ve milli arama motoru 'Geliyoo'yu geliştirdi. Yerli arama motoru, http://www.geliyoo.com olarak ise online olarak yayınına başladı.
10 MİLYON TÜRK LİRASI HARCANDI
Yıllardır arama motoru çalışması üzerinde emek veren ve bugüne kadarda Geliyoo isimli arama motoruna 10 milyon Türk lirası harcayan iki girişimci, yerli arama motorunda her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündü.
"TÜRKİYE'NİN YERLİ ARAMA MOTORUNU YAYINA AÇMAYA TALİBİZ"
Yayına açıldığı günden bu yana hızlı bir ivme ile yükselen Geliyoo.com'un, 2018'te 3 milyon kullanıcıya ulaşarak yüzde 7'lik kullanım oranını yakalamasının beklendiği bildirildi. Öte yandan, yerli ve milli arama motorunda birçok önemli özellik bulunurken, Hakan Atabaş ve Fatih Arslan, Türkiye’nin yerli arama motorunu yayına açmaya talip olduklarını ve bu güce, bilgiye, beceri ve tecrübeye sahil olduklarını kaydederek yetkililere çağrıda bulundu.
İSMİNİN NEDEN 'GELİYOO' OLDUĞUNU AÇIKLADILAR
Kuruculardan Fatih Arslan, zorlu bir isim gibi gözükse de Türkçe'de en çok kullanılan yüklemlerden biri olan 'gelmek' fiilinin 'geliyor' çekiminin yaygın kullanımda olduğunu, telaffuzunun da yaygın olarak 'geliyoo' şeklinde kullanıldığını ve bu bakımdan bu ismin verildiğini belirtti.
edit _Görünüm :