TES "iş bırakma eylemi" için EBS ziyareti

Kodla Büyü

btformatör

Seçkin Üye
Seçkin Üye
2_k.jpg

Hükümetin, Toplu Sözleşme masasına 2012 için % 3+3 zam teklifiyle gelmesi üzerine Türkiye Kamu-Sen eylem kararı aldı.
21 Mayıs’ta yapılacak oturumda da kamu çalışanlarının talepleri karşılık bulmazsa iş bırakma eylemi yapacaklarını duyuran Genel Başkan İsmail Koncuk, “Hükümetin ortaya koyduğu bu yaklaşım kabul edilemez. Adil gelir dağılımı iddiasıyla asla örtüşmeyen bu teklif bütün çalışanlara hakarettir. Bu nedenle bütün konfederasyonlara çağrıda bulunarak ortak iş bırakma eylemi yapmayı teklif ediyoruz. Bu amaçla bugün öğleden sonra Genel Sekreterimiz Önder Kahveci, Genel Toplu Görüşme Sekreterimiz Necati Alsancak ve Genel Mevzuat Sekreterimiz İsmail Karadavut ile birlikte Memur-Sen Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Başkan Sayın Ahmet Gündoğdu ile görüştüm. Yarın da KESK Genel Merkezinde Sayın Lami Özgen ile görüşerek eylem davetimi ifade edeceğim. Gönül istiyor ki, tüm konfederasyonlar bu tablo karşısında ortak bir duruş sergileyerek Hükümete gereken cevabı verecektir. Artık şu anlaşılmıştır ki, basın açıklamaları ve mitinglerle bu tepkimizin Hükümet tarafından algılanması mümkün görünmemektedir. Dolayısıyla kamu çalışanları üretimden gelen güçlerini kullanarak iş bırakma eylemi gerçekleştirmeli ve gücünü göstermelidir. Hükümet, emeklilerle birlikte 5 milyon çalışanı ve aileleriyle birlikte 20 milyon insanı yok sayamaz. Hiçbir Hükümetin oy oranı yüzde 100 dahi olsa 20 milyon insanı görmezden gelme hakkı asla olamaz. Bugün geç saatlere kadar Memur-Sen’den olumlu bir cevap almayı umut ediyoruz.”

http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_g ... r_id=14368

Re: TES "iş bırakma eylemi" için EBS'yi ziyaret etti

Türk Eğitim-Sen'i ilk adımı atıp öncülük yaptığı için kutlarım.

Re: TES "iş bırakma eylemi" için EBS'yi ziyaret etti

resme bakınca sendika başkanlarının ne kadar kelli felli olduklarını farkettim. şu sendikalara verilen paraları bize dağıtsalar bundan iyi zam olmaz herhalde. illa bir eylem yapılacaksa facede bir grup kurulur üye toplanır haydi eylem hem daha masrafsız olur :)

beberuhi82' Alıntı:
iş bırakma eylemi ya da grev yapacaksa eğitim sen den başkası yapmaz...
önemli olan tek başına değil birlikte hareket etmektir. birlikten kuvvet doğar diyen boşuna dememiş bu sözü. ve ne ilginçtir ki birlikte hareket etmeyi teklif eden başkası yapmaz dediğiniz sendika değil!

EBS YE daha öncede teklif edilmişti cevabı da almışlardı. hiç zannetmem böyle birşeye evet diyeceklerini

seçimde gidersiniz sandıga, hesap sormaya... soylerler size hesabı öder cıkarsınız birde üstü kalsın der bahşiş verirsiniz... ee bol keseden atarsanız, şimdi de dilenci olup eline bakarsınız...

memur sen katılmaz hocam
bir kanalda iki sendika başkanı tartışmışlardı
kamu sen başkanı ek ödeme alamazsak beraber eylem yaparmıyız dedi
memur sen başkanı biz tek başımıza alanları dolduruz kimseye siyasi rant sağlamayız gibi bi şey söylemişti o yüzden memursenden ümit beklemeyin

memursen kadar yanardöner bi sendika varmıdır bilmiyorum, bu konuda bari iş bırakma eylemi yapın be ayıptır. Yine 1 saat yada haftasonu yaparsanız cümle alem yüzünüze tükürsün.

burda ve bir çok ortamda sendiklar niye ortak etlem yapmazlar diye laf söyleyenlere işte meydan
KESK ve TES eyleme beraber katılıyor EBS yide yanlarında görmek istiyorlar. EBS bu eyleme katılırsa hakkını memurdan yana, katılmazsa hakkını hükümetten yana kullanmış olacak, işte meydan işte sınav.

23 mayısta iş bırakıyoruz ebs olsun yada olmasın

EBS gerçekten bir sendika ise bu eylemde yerini alır yok ben eylemcikler yapacağım hükümete zarar gelmesin diyorsa buda milletin takdiridir. ama öğretmen milleti yinede o sendikayı yetkili yapar.

maliye bakanı dün resmen dalga geçiyor zaten diyor on yılda memura fazla fazla zam verdik. o bizie verilecek 60 tl lik zammı alsın suriyedekilere versinler

BBNET
Geri