Hocam neyi değiştirdik? Veya yerine ne getirildi de iyi olduğu kanısına vardık?Gayet iyi oldu. Bazı okullar at yarıştırır gibi öğrencilere eğitim veriyor, teog meselesi yüzünden resim müzik bilişim gibi derslerde soru çözdürüyorlardı. Bizzat şahit olduğum durum bir okulun müdür yardımcısı hocam derece yapabilecek öğrenciniz varsa bizim okula transfer edelim lafıydı.
Yeni sistem dedikleri bu olacak. Bu zaten 15 yıl önce kullanılan sistemdi.Bu konuda şöyle bir tavsiyede bulunayım mesela Fen liseleri için not ortalaması 80-85 ve üzeri öğrencilerin girebileceği bir Fen liseleri sınavı olur. Bu durumda herkesin girmesine gerek yok. Hem zaman hem de maddi açıdan gayet güzel bir sınav olur. Anadolu liseleri de eskisi gibi hakiki anadolu liseleri ve düz lise olarak ayrıştırılıp onlar için de ayrı bir sınav yapılır. Diğer spor güzel sanatlar tematik lise vb liseler zaten kendi sınavıyla alıyor öğrenciyi.
Ne güzel hocam eskiyi yaad ediyoruz.Yeni sistem dedikleri bu olacak. Bu zaten 15 yıl önce kullanılan sistemdi.
KatılıyorumBu mesele konuşulmadan önce istisnasız her Öğretmen TEOG sınavının öğrenciyi at yarışı zihniyeti ile yetiştirdiğini savunuyordu, şimdi kaldırılınca kıymetli oldu. Hükümet burada boşluğu hemen dondurup yeni yerleştirme şartlarını açıklaması lazım. Kısaca ne yaparsan yap herkesi memnun edemezsin. Gördüğüm şu, başarılı ve istekli öğrenci her durumda okuyor. Yeni sistem okul derslerini on planda tutacaktır.
Herkes oturduğu yere en yakın liseye gidecekse iyi olarak düşünülen liselere yakın evlerin fiyatları da artacaktır. Ben de bu yönden bakayım olaya![]()
Emlakçı ilanlarında " ....... Lisesi'ne kayıt garantili 3+1 ev " görürseniz şaşırmayın. Her durumda gider vardır.Herkes oturduğu yere en yakın liseye gidecekse iyi olarak düşünülen liselere yakın evlerin fiyatları da artacaktır. Ben de bu yönden bakayım olaya![]()