- Mesajlar
- 1,699
Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde bir değişiklik yok diye biliyorum hocam.Doktorlar gibi birlikte birşeyler yapamazsak saçmalıklar devam edecek. 9-10 saat ders olan meslek liselerinde nöbetçi olmanın ne olduğunu anlamak için kararı alanlar haftada 1 gün gelip zorunlu nöbet tutsun. Ders saati ve sürelerini azaltmak lazım gelirken teneffüs süresini arttırmışlar. Sanırım yakın tarihlerde üzücü başka haberler de gelecek gibi
Çok doğru tespit hocam, online seminerler okulda, tenefüsler uzuyor, buralardan çıkan sonuç çok basit, öğretmen tüm gün okulda dursun.Öğretmeni ve öğrenciyi okulda daha fazla tutabilmek için ders sürelerini uzatamak mantıklı olmadığı için teneffüsleri uzatmışlar.
Amaç öğretmeni daha fazla okulda tutmak asıl gaye sanırım.
Çalışan aileler için çocukları daha fazla okulda tutmak için de yapılmış olabilirÖğretmeni ve öğrenciyi okulda daha fazla tutabilmek için ders sürelerini uzatamak mantıklı olmadığı için teneffüsleri uzatmışlar.
Amaç öğretmeni daha fazla okulda tutmak asıl gaye sanırım.
Bir nevi dadılık yani...Çalışan aileler için çocukları daha fazla okulda tutmak için de yapılmış olabilir
Küçük okullar için evet ideal. Bizim okulumuz 1800 öğrencili ve 2 binası var. Ne öğrenciler teneffüste kantinde sıra bulabiliyor ne de biz diğer binaya yetişebiliyoruz.10dk idealdi, yap-boz devam ediyor, sırada ne var?
Bu değişiklik okul öncesi ve ilköğretim kurumları için geçerli değil miydi hocam? Resmi gazetede başlıkta öyle yazıyor.Ayrıca teneffüs süreleri uzayınca, nöbet ücretleri 4 saat üzerinden ödenecek diyecekler ve üç kuruş için kimsenin gıkı çıkmayacak. Öğretmenlerin hakkını veriyoruz diyecekler.
Ama bakın ben kısa bir hesap yapayım:
Meslek lisesi için: Günde 10 ders olan bir meslek lisesinde öğle arası hariç en az 8 teneffüs olur. 8x15dk=120 dakika=2 saat 17:00'dan geç çıkılacak demektir bu. Tabi her gün dersi olmayabilir bir öğretmenin ama BTR'si olan bir meslek lisesinde BTR öğretmenini ve idarecileri düşünürseniz mesai 18:00'den önce bitmez.
Teneffüsler 10 dk olsa 8x10=80dk
120 dk-80dk=40 dakika mesaimiz uzadı.
Ortaokul için: 7 saat ders yapıldığı için öğle arası hariç en az 5 teneffüs olacağı için;
Bir teneffüs 20 dakika
Diğer teneffüsler 4x15=60 dakika
Toplam 80 dakika.
Teneffüsler 10 dk olsa 5x10 dk=50 dk
80-50=30 dakika mesaimiz uzadı.
15:30'dan önce genelde ortaokuldan çıkılmaz ve bu durum da demek oluyor ki 16:00'dan önce çıkmak yok.
Artık Anadolu lisesi ve dengi okulları da siz hesap edin.
Yanlışım varsa söyleyin düzelteyim.
Öğretmenliği düz memurlukla aynı görerek iş yürüten anlayışa ne denir, yorumu size bırakıyorum.
Haklısınız hocam. Şimdilik öyle de ben bunun burada kalmayacağını düşünüyorum. (sonraki aşamayı da tahmin ederek yazdım.)Bu değişiklik okul öncesi ve ilköğretim kurumları için geçerli değil miydi hocam? Resmi gazetede başlıkta öyle yazıyor.