temelden ev 210000

Kodla Büyü

110607

Aktif Üye
210bine temelden eve girdik ama ödeme konusunda sıkıntı yaşama korkumuz da yok dersek yalan olur biraz ürkütüyor bu yüksek meblağ.
durumumuz şu
eşim ve ben öğretmeniz
birimizin ek ders tam
diğerimiz sallantılı
şubat ayında başlayacak proje başladığında elimizde olan 85 nakiti vercez.
10 ay sonra bittiğinde de kredi çekcez
ama o 10 ay içinde de her ay yine 2bin kenara atacaz.yani evin 105bini tamam olacak
tabi tapu falan derken o dönem 120 gbi kredi çekcez
sizce makul bir durum mu.ödenir mi.
ve bir cocuğumuz var ve 4-5 yıl sonra okula başladığında kolej düşünüyoruz

Sayın hocam hayat hiç düz devam etmiyor be. Sağlık sorunları kendi ailen eşinin ailesi birçok konuda bölünmen gerekebilir. Yani işler ters gittiğinde B ve C planın olmalı. Allah yardımcın olsun. Yüklü borç ama bir yerden başlamak lazım.

Ödersin hocam inşallah.Ev almak kadar güzel bir yatırım yok.Ben alalı 9 ay oldu 200 e aldım su an 250 veriyolar.Ben sizden daha cok kasarak aldım ödeyemem su ay dediğim ayların hepsinde allah yardımcı oldu ödedim bittii şükür .

Bu arada ev fiyatı temelden olmasına rağmen yüksek geldi.

kaç metrekara ?

ben gaziantepte(fiyatlar cok yüksek burda) 170 m2 3+1 200 e aldım 9 ay önce .

210 bin bu ne hocam villa mı hayırlı olsun yanlız ocak şubatta konut kredileri düşecek diye tahmin ediyom merkez banksı ardı ardına iki kere faiz indirimine gitti. İç piyasaya yansır bu faiz indirimleri
inşaat sektörüde canlı piyasa güven arz ediyor. borsa uçtu beklemekte fayda var .birikim yap direkt al hocam

haklısın booger hocam,
iste bizi korkutan da bu zaten
ancak eşimin ve benim aile yok gibi günahlarına kıymazlar bi düşsek asla yanımızda olmazlar ki olmadılarda.
bu durumdan dolayıda ev almak istiyoruz ilerde başımıza bi hal gelirse bi mülkümüz olur en azından satacak.

achillus' Alıntı:
Ödersin hocam inşallah.Ev almak kadar güzel bir yatırım yok.Ben alalı 9 ay oldu 200 e aldım su an 250 veriyolar.Ben sizden daha cok kasarak aldım ödeyemem su ay dediğim ayların hepsinde allah yardımcı oldu ödedim bittii şükür .

kaç metrekara ?

aynı hocam
170m2 3+1 önü açık güney cephe 3.kat proje iyi.yeride iyi.
memleket balıkesir

Temel atılmışmı? 10 ksa değil mi? Neresi burası?
Bana kalırsa ya sağlam bir kooperatif (ki büyük şehirlerde koop e güvenemezsin)
yada tapu ve anahtarı görmeden işe girişmemek.

Bu şekilde çok mağdur olan aileler var.
Mütahit temiz güvenilir olabilir ancak şartlar onu aşarsa işin rengi değişir.

110607' Alıntı:
achillus' Alıntı:

kaç metrekara ?

aynı hocam
170m2 3+1 önü açık güney cephe 3.kat proje iyi.yeride iyi.
memleket balıkesir

hayırlısı olsun hocam ödemede bir kac uykusuz geceden sonra bir şekilde bir standart oluşturabilirsiniz.Arkadaşın dediği gibi kafanızda a ve b planı hep bulunsun.Ben hiç kredi çekmedim ;mutahit bana belli bir kısmını taksit yaptı ama biraz yüksek meblalardı şükürler olsun sıkıştığımda taksitli altın al sat yaparak borcumu ödedim.İyikide almışım.(alırken bu fiyata evmi alnır diyordum)Bu arada tapu iskan falan filana en fazla 4-5 bin civarı gidiyor.

bitmiş daireye de girilmiyoki
herkes temelden aldığı için en iy daireler gidiyo
bize de zemin katlar kuzey cepheler kalıyo

temel tabiki büyük risk
ama riskede girmeden olmuyo işte.inşallah Sonu hayırlı olur

210 bin lira çok hocam, bir de projeden giriyorsunuz.Arkadaşımızında dediği ileride sıkıntılar olabilir.Bence çok fazla kasmadan biraz daha uygun bir fiyata başka bir ev alıp daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz.....

evet temelden için çok fazla bence de..
git oturabileceğin şimdilik 100 metre kare, 100 - 120 bin tl lik alın..
kiradan kurtulun,,, sonra 5-6 sene sonra bunu satıp üzerine koyup yenisini alın derim....faize filan bulaşmayın...ölüm var zulüm var...
Allah kolaylık versin..

saidtr' Alıntı:
evet temelden için çok fazla bence de..
git oturabileceğin şimdilik 100 metre kare, 100 - 120 bin tl lik alın..
kiradan kurtulun,,, sonra 5-6 sene sonra bunu satıp üzerine koyup yenisini alın derim....faize filan bulaşmayın...ölüm var zulüm var...
Allah kolaylık versin..

Doğru söylemiş hocam, 85 bin nakitiniz zaten varmış, daha rahat ev sahibi olabilirsiniz, sonra standartları yükseltmek isterseniz üstüne koyar alırsınız

210 bin çok diyenlere aldırma.. senin alacağın evin özelliklerini, memleketini, konumunu bilip bilmeden konuşuyorlar.
Kesinlikle o evi bittiğinde çok daha pahalı olacak.
Kredi ödemelerin sabit kaldığı halde maaşın ve evinin değeri artacak..
ilk 2 yıl zor olsa da sonrasında rahat edersin, rahat ödersin.
4-5 yıl sonra ödediğin para sana az gelecek..
Yaza doğru krediler iyice düşer, şuan 0,84 altına kadar düştü..
Bende seninle aynı durumdaydım 18 ay önce..
Evi 165 den aldım.. Şimdi fiyatı 220 bin oldu. ayda 2350 ödemelerim ilk aldığımda çok sıkıştırıyordu ama şuan rahatladım. Ocaktan sonra iyice rahatlarım.
İlk yıl nöbet-egzersiz elinizden ne geliyorsa kazanın..
Evinizi alırken çocuğunuza bakabilecek bir yakınınız varsa onun yakınında ev alın.

tayinci42' Alıntı:
210 bin çok diyenlere aldırma.. senin alacağın evin özelliklerini, memleketini, konumunu bilip bilmeden konuşuyorlar.
Evi 165 den aldım.. Şimdi fiyatı 220 bin oldu. ayda 2350 ödemelerim ilk aldığımda çok sıkıştırıyordu ama şuan rahatladım. Ocaktan sonra iyice rahatlarım.
Evinizi alırken çocuğunuza bakabilecek bir yakınınız varsa onun yakınında ev alın.

%2,5 - %3 ile baya bi rahatlarsın hocam seneye sonraki seneye daha nice senelere neyseki çift maaşlıymışsın! yinede ayağını yorganına göre uzat!

hesabını en iyi sen bilirsin. uzaktan davulun sesi hoş gelir! :+1:

arkadaşlar ev fiyatları artık kolay kolay hiçbiryerde yükselmez...çünkü o kadar çok konut yapılıyorki..her geçen gün aldığınız ev fiyatı yeniler yapıldığı için düşer..haaa ev alınmazmı kesinlikle alınır

2000 kenara koyabiliyorsan rahat ödersin diye düşünüyorum. Üstelik 10 yıl vadeye de çıkmaz zorunda kalmadan. Hayırlı olsun şimdiden.

210 bin çok fazla bence,nasıl bir evmiş öyle:) her odada tavan kliması falan yoksa bu eve o kadar para vermeyin bence :D

hocam evin yerini , konumunu, cephesini kısacası herşeyini düşünerek fiyatla kıyaslama yapmışsındır zaten, pahalı ucuz falan demek bize düşmez, yalnız sadece bir tavsiyede bulunmak isterim. geçen yıl bi arkadaşım böle bi işe girdi, müteahitle sözleşme yaptılar, 1 yılda bitirecem dedi, ama söz verdiği süreyi 6 ay kadar aştı. arkadaşım bunun arkasını arayamadı, çünkü müteahit sürekli bu işte olduğu için yasal boşlukları iyi biliyo ve kullanıyo.sözleşmeye güveniyordu arkadaş fakat noter onayı olmayınca sözleşmenin hiç bir yaptırımı yokmuş. size verebileceğim tavsiye, bi avukatla falan görüşüp sözleşmeyi güvenceye alın, ufak yasal boşluklar varsa ortadan kaldırın. 10 ay derken 18 ayda bitirirse 8 ay daha kira ödemek zorunda kalmayaın.... şimdiden hyırlı olsun hocam:)

sevgili hocam bende senle aynı konumda sayılırım. Kooperatif bizimki ama. Ayda 2000 tl ödüyoruz. Fakat çok zorlanıyoruz. Benden sana tavsiye bir kaç ay dene 2000 tl biriktirebiliyor musun? ondan sonra karar ver. Ayrıca müteahhiti iyi araştır hocam. Sözleşmeni sağlam yap.

öncelikle hayırlı olsun hocam ama arkadaş,şu müteahhitlere para yedirmeyin birleşin örgütlenin kurun bi kooperatif milletin 120 ye 130 ev aldığı yerden bizim gibi 65-70 e ev sahibi olun.200000 TL az para mı?o parayla çoluk çocuk ne mükemmel işler yapılır.

Demhar' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

%2,5 - %3 ile baya bi rahatlarsın hocam seneye sonraki seneye daha nice senelere neyseki çift maaşlıymışsın! yinede ayağını yorganına göre uzat!

hesabını en iyi sen bilirsin. uzaktan davulun sesi hoş gelir! :+1:

:)

BBNET
Geri