temelden daire aldım ama

Kodla Büyü

110607

Aktif Üye
arkadaşlar temelden mayıs ayında 50 tl peşinatla 160 tl ev aldım.mütahit arsa sahibiyle tam anlaşmadan benimle sözleşme imzaladı.4 ay beni oyaladı ev sahibi benden çok şey istiyo arsayı vermek için gibi bahanelerle bizi oyadı.evin konumuda çok güzel olduğu için beni her gördüğünde hocam bu daireyi sana çok ucuza verdik sakın kimseye bu fiyatı söyleme der dururdu.ara ödeme için gittiğimde hocam senin daireyi çok kişi istiyo.istesen 5 bin tl verrim vazgeçmen için derdi.bugün telefon ettin son durum nedir diye bana arsa sahibi benden çok şeyler istiyo senin yanındaki daireyi de istiyo bu sebeble senin dairenin m2 si küçülebilir adamı ikna edemiyoruz çünkü arsa sahibiyle anlaşmamızda onunda istediği bir proje olmalıymış falan filan.sen bu işten vazgeç diyo.çok üzgünüm 4 aydır hayALİNİ KURDUĞUMUZ EV UÇTU GİTTİ.acaba ne yapabilirim arkadaşlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.selamlar

50bin 160bin arkadaşlar aceleden yanlış yazdım anlamış olmanız gerekir diye düşündüm ciklet almıyoz ki

hocam elinde yazılı sözleşme beyan noter tastikli evrakların varsa seni bezdirip ikisi parayı götürecek... dava aç bence... hemen pes etme .. ömründe ilk ve son kez ev alıcağın için ev kafana yatmış ki peşinatıda vermişşin... sonuna kadar mücadele et... arsa sahibi usansın...

doğru söylemişsin hocam ciklet almıyorsun. elinde sözleşme varmış. maddeleri ne yazdıysan aynen alırsın. eğer vermezse dava açarsın. ama benim anladığım adam sana evi ucuz verdim diye pişman olmuş seni yıldırmaya çalışıyor. sende yılmışsın. inata bindirip alabilirsin sözleşmen sağlamsa. değilse geçmiş olsun.

sözleşmede evin m2si malzeme kat vb. hepsi sağlamsa adamdan söke söke alırsın ve eksik yaparsa da acısını çıkartırsın. adam sözleşme olmasa zaten vermiyorum der çıkar. ama sözleşmende ne varsa o işte

sözleşmede hepsi yazıyor ama malesef noter tasdikli değil.
kapalı otopark da sözleşmede var ama şimdi onunda olmayacağını projenin arsa sahibinin isteğine göre tekrar şekil alacağını söylüyor ve 150m2 lik dairemizin 130m2 ye kadar düşebileceğini söylüyor.sözleşmeyi 4 ay önce yapmıştık şimdi kalkmış yok arsa sahibini ikna edemiyorum diyor.
ve bizim maduriyetimizi de gidereceğini söyledi yani bize 5-6bin fazladan verme niyetinde
eğer biz bu işten vazgeçeceksek ne gibi taleplerimiz olmalı.
bu arada şirket uyduruk bir şirket değil isim yapmış bilinen bir firması kötü duruma da düşmek istemiyolar

arkadaşım 50 160 yazmışsın sonra da ciklet almıyoruz demişsin ama emin ol 50 liralık ciklet alsan daha garantili yapardın işini fiş felan alırdın. 50 lira veriyorsun da neden noter onaylı sözleşme çıkarmıyorsun ve ayrıca eşeğini neden sağlam kazığa bağlamıyorsun

Allah yardımcın olsun

bir de sözleşmede evin m2 yazmıyor ama eklerde proje var kaşe ve ıslak imza mevcut.tabi proje de m2 belli.
bir de sözleşme de şöyle bir madde var
alıcının sözleşmeyi haklı sebebler dışında fes etmesi halinde o zamana kadar alıcı tarafından yapılan ödemelerden;SÖZLEŞME TOPLAM BEDELİNİN %15i HİZMET VE İŞLEM BEDELİ OLARAK KESİLİR.yani 160 bin tl nin %15i.satıcı için böyle bir ibare yok ama aynı şeyin satıcı için de geçerli olması gerekmiyor mu

burda bi sürü tanıdık arkadaş hepsi sözleşmesini notere imzalatmadan temelden ev sahibi oldu.şans iste.

hocam noter mühim değil.sözleşmen var ödemeleri şahsa yaptıgına dair evrakların var.öncelikle hiç alttan alma paranla ev alıyon zamanında düşüncekti o mütehit sanırım senin yüzünü yumusak gördü.çok artislik yaparsa dava edersin hem paranı faiziyle alırsın hemde o tarihte 150 lik ev buldum fakat bu mutahitle anlaşınca bu evi aldım şimdi o ev 200 oldu diye maddi manevi canına okursun.

kardeş net yaz durumuda bilelim ya. hangi ilde hangi mütehitten hangi özellikteki evi nasıl bir sözleşmeyle aldım. dam başında saksağan. ne bilelim biz avukatmıyız. ama anlattıklarına bakarsan doğru düzgün bir mütahitlik değil bu iş. paranı kurtar bence. git bitmiş tapusu kat irtifakı en azından bitmiş bir ev al kardeşim. 5-10-20 bin ucuz olacak diye ne zaman biteceği belli olmayan tapusu olmayan yere hiç para verilirmi Allahını seversen. mütahit yürü git işine dese sözleşme elinde patlar. senin gibi 100 kişiye ucuz sattıysa varsın 3-5 sene hapis yatsın.

adamdan para koparıp sözleşmenden vazgeç. mütahit sana ev yapıp bittikten sonra bile lazım oluyor ki yapım sürecinde de sıkıntı çıkacağa benziyor. sağlam olması lazım böyle gönülsüz iş olmaz.

Hocam sen yine şanslısın benim mütahit daire parasının yarısını alıp inşaatı da yarıda bırakıp kaçtı, hemde benim daireyi ve başka bir daireyi iki kişiye satmış, yani şu anda iki eksik daire ve 4 kişi var ortada , sen paranı al ve kurtul bence, beterin beteri var... :D

bence sonuna kadar hakkini ara
ne demek söyle böyle adam kiviriyor resmen
ya gercekten cok daha fazla fiyata satacak birini bulmus ya da baska bir seyler var
bence sonuna kadar diret
ama olmazsa
ver 190 bin tamam vazgeceyim de

Arsa sahibi ile anlaşmadan nasıl oluyor da size bir takım garantiler veriyormuş bu büyük şirket? Bence tam bir amele müteahhit. Al 5-6 bin lira fazlanı git başka ev bak hocam, ev mi kalmadı memlekette.

Proje yok kat irtifaki yok adamla sozlesmen yoksa tamam vazgectim yapmiyorum diyebilir.
ama projesi varsa en gec 4 senesi var yoksa belediye gel bakalim der

obsearchver' Alıntı:
Arsa sahibi ile anlaşmadan nasıl oluyor da size bir takım garantiler veriyormuş bu büyük şirket? Bence tam bir amele müteahhit. Al 5-6 bin lira fazlanı git başka ev bak hocam, ev mi kalmadı memlekette.

bence de.

Hocam 50 bin lirayı oraya bağlayalı kaç ay geçti. Eğer müteahhitin size fazladan vereceği ücret faiz veya diğer değerler bakımından zararınızı karşılıyorsa bence alın. Çünkü sözleşmenin de bu konularda fazla garantisi yok. Şu anda ev de yok para da yok derse bile ne yapabilirsin ki kanunen? Bence inatlaşma al paranı. Ama ilk önce vadettiği parayı ve ana parayı aldıktan sonra sözleşmeyi iptal et.
Büyük ihtimalle sizin girdiğiniz evin değeri umduğundan fazla olmuştur. Veya eş dost araya girmiştir vs..

ya kusura bakmayın da temelden daire almanın da bi yolu yordamı olur. Daha arsa sahibiyle sözleşme imzalanmamış siz daireye girdim diyorsunuz.

adam bizim maduriyetimizi gidereceğini söylüyor henüz detaylı konuşmaya gitmedi.yaklaşımımız nasıl olmalı sağdan soldan sorup düşünüyoruz bilinçli bir şekilde gitmek lazım görüşmeye.
yani bizi üzen taraf adam o ev tam istediğimiz gibiydi o evi almadan önce 4-5 ay boyunca ev baktık hiç biri içimize sinmedi.budur diyeceğimiz ev çıkmadı karşımıza.
ama bu ev eksiksizdi bizim için. şimdi adam ne kadar para verirse versin aynı şartlarda bi ev bulamayız.190lık evler de bile.
tamam belki verdiğimiz paranın karını alacaz ama neye yararki...o para istediğimiz gibi bir evi vermeyecek bize.

110607' Alıntı:
adam bizim maduriyetimizi gidereceğini söylüyor henüz detaylı konuşmaya gitmedi.yaklaşımımız nasıl olmalı sağdan soldan sorup düşünüyoruz bilinçli bir şekilde gitmek lazım görüşmeye.
yani bizi üzen taraf adam o ev tam istediğimiz gibiydi o evi almadan önce 4-5 ay boyunca ev baktık hiç biri içimize sinmedi.budur diyeceğimiz ev çıkmadı karşımıza.
ama bu ev eksiksizdi bizim için. şimdi adam ne kadar para verirse versin aynı şartlarda bi ev bulamayız.190lık evler de bile.
tamam belki verdiğimiz paranın karını alacaz ama neye yararki...o para istediğimiz gibi bir evi vermeyecek bize.

seni anlamakta zorlanıyorum.
yazdıkların çok çelişkili..
hem ev çok güzel diyorsun hem temelde diyorsun. hemde mütahit sana evin metrekaresiyle ilgili sorun çıkartmış sanırım ..
yani ortada fol yok yumurta yok..
sen 50.000 tl vermişsin adama..
kat irtifakı tapusunu almadan 1 tl bile vermen kusura bakmada çok yanlış..
yani ben şu mesajı yazıyorken o mütahit kalp krizi geçirip ölse sen paranı sittin sene geri alamassın..
Ya senin bu anlattıklarını okudukça mütahit olası geliyor insanın..

ya sen neye göre ev güzel dersin anlamıyorum

belediyeden onaylanmış proje örneklerine göremi..

eğer evin maketine bakarak yada mütehitin sana anlattıklarına bakarak güzel ev diyorsan çok fena yanılıyorsun emin ol.

eğer mütahit seni dolandırırsa ben ona fazla kızmam. yapmayın böyle işler.. kardeşim git paranla şuan bitmiş hazır oturulan bir ev al.

bence en kısa zamanda paranı al çık hocam buradan bu mütahitten sana hayır gelmez adam tek ayak üstünde 9 yalan söylüyo bence. daha fazla kendini yıpratma derim ben acizane

BBNET
Geri