Telekonferans Dinçer'i protesto ettiler...

Kodla Büyü

btformatör

Seçkin Üye
Seçkin Üye
540626_244245525685573_1454446918_n.jpg

Öğretmenlere verilen zorunlu uzaktan eğitim seminerlerine telekonferans ile bağlanan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer protesto edildi. "Bizi dinlemeyen bakanı biz de dinlemeyiz. Özür bekliyoruz" diyen öğretmenler salonu terk etti.

Öğretmenlere verilen zorunlu eğitim seminerlerinin ilki tüm Türkiye genelinde bugün başladı.

Tüm Türkiye genelinde aynı anda başlayan eğitim seminerlerinin açılış konuşmasını telekonferans sistemi ile yapan Milli Eğitim Bakanı protesto ile karşı karşıya kaldı.

Bursa Çelebi Mehmet Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime katılan Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen üyesi öğretmenler Ömer Dinçer'in açılış konuşması sırasında "Bizi dinlemeyen bakanı biz de dinlemeyiz" diyerek salonu terk etti.

Bakanın açılış konuşması sırasında yaşanan protestoyu protesto eden bazı öğretmenler tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen üyesi öğretmenler salonu terk ederek dışarı çıktı.

"Öğretmenler itibarsızlaştırıldı"

"Cumhuriyet tarihinde ilk defa öğretmenler bu kadar itibarsızlaştırıldı" diyen Türk Eğitim Sen 2 No'lu Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa öğretmenler kamuda en alt kesimde maaş alır konuma geldiler. İtibarsızlaştırma süreci öğretmenlerimize, okullarımızda veli saldırısı olarak, öğrenci saldırısı olarak, darp olarak, hakaret olarak kendini gösterdi. Sayın bakan bürokratlarıyla birlikte öğretmenleri yok saydı, öğretmenleri dinlemeyen bakanı bugün bu şekilde protesto ediyoruz. Yarın belki alanlarda protesto edeceğiz, seçim sandığında protesto ederek itibarı yere düşen öğretmenlerin haklarını dile getireceğiz. Burada seminer devam edecek, yalnızca sayın bakanın konuşması süresince, onu dinlemek istemeyen arkadaşlarla birlikte dışarı çıktık. Ondan sonra seminer programları devam edecek" dedi

http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/06/ ... index.html

Bu protestoyu yapanları gönülden tebrik eder, diğer öğretmenlere de örnek olmasını dilerim...
Yoksa tepki vermediğimiz sürece gün geçtikçe öğretmenleri daha da beter hale getirecekler...

Bir protesto'da Kocaeli'de....

Eğitim-Sen geçtiğimiz haftalarda telekonferans yöntemi ile öğretmenlere 4+4+4 müfredatı ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in üslubunu eleştirmişlerdi. Bakan Dinçer, bugün yine aynı müfredatlar ilgili Türkiye genelinde ilköğretim okulu öğretmenlerine yönelik telekonferansla okullara bağlandı. Eğitim-Sen üyeleri İzmit`te Ford Otosan İlköğretim Okulu başta olmak üzere konferansların yapılacağı tüm okullarda bakanı protesto etme kararı aldı.

OKUL MÜDÜRÜ SUSTURAMADI

Ford Otosan İlköğretim Okulu`ndaki konferansta bakan Ömer Dinçer konuşmaya başlar başlamaz Eğitim-Sen örgütlenme sekreteri Cemal İlgün ayağa kalkarak konuşmaya başladı. İlgün basın açıklamasını okuduğu sırada okul müdürü Adem Özyurt onu susturmaya çalışsa da başarılı olmadı. Eylemlerini arada yapmasını yada okulun dışında yapmasını isteyen okul müdürü yoksa kendilerine müdahale etmek sorunda kalacağını ifade etti.

ÖĞRETMENLERİ AŞAĞILIYOR

Buna rağmen İlgün basın açıklamasını okumaya devam etti. İlgün “Bakan her fırsatta eğitim emekçilerinin emeğini küçümseyen, yanlış bilgilerle öğretmenlerin az derse girdiğini, üç ay tatil yaptığını iddia etmektedir. Bakan yine eğitim öğretim yılı boyunca açıklamalarında eğitimdeki sıkıntıların eğitim emekçilerinin üzerine yıkmaya çalışmıştır. Eğitim emekçilerinin emeğini aşağılamaktan çekinmemiştir” dedi.

SALONDAN ALKIŞLARLA ÇIKTILAR

İlgün son olarak “Halkı bizlere karşı kışkırtan, bizi şiddetin hedefi haline getiren, emeğimizi küçülten, mesleğimizi itibarsızlaştıran bakan Dinçer`i dinlemeyerek salonu alkışlarla terk ediyoruz” diye konuştu. Bu son cümlenin üzerine Eğitim-Sen üyeleri Bakan Dinçer konuştuğu sırada salonu alkışlarla terk ederek bakanı protesto etti.

http://forum.memurlar.net/konu/1543743/

Onlar protesto etse ne olacak hocam, izlediniz mi bilmiyorum ama salonun bir kısmı çıkıyor, geriye kalanlardan bazıları çıkanlara laf atıp hala bakanın avukatlığını yapıyor. Böyle yaygaracı, boş beyinli tipler olduğu sürece bütün tepkiler sonuçsuz kalır. Bunlardan yüksek miktarda mevcut çünkü :(

aysegul_' Alıntı:
Onlar protesto etse ne olacak hocam, izlediniz mi bilmiyorum ama salonun bir kısmı çıkıyor, geriye kalanlardan bazıları çıkanlara laf atıp hala bakanın avukatlığını yapıyor. Böyle yaygaracı, boş beyinli tipler olduğu sürece bütün tepkiler sonuçsuz kalır. Bunlardan yüksek miktarda mevcut çünkü :(
:+1:
bu arada protesto eden hocalarımızı kutlarım.

BBNET
Geri