Telefonda tehdit aldım ne yapmalıyım.

Kodla Büyü

şibilim_ögretmeni

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, bu tarz konular hiç açmamıştım ama dünden beri çok rahatsızım, moralim çok bozuk. Bu konuyu tabiki avukatlara da soracağım ama burada paylaşarak hem rahatlamak istiyorum hem de bilgi amak istiyorum. Kendisi veya tanıdıklarından bu tarz olay yaşayanlar tecrübelerini paylaşabilirler en azından. Dün bir kişi telde haksız yere bana hakaret ve tehdit etti. Savcılığa başvuracam ama bunu nasıl ispatlayabilirim. Savcılık geçmiş telefon konuşmalarını ortaya çıkarabilir mi veya önceden dinlemeye mi alınması gerekiyordu.

Hocam geçmiş olsun. Ilk işin savcılığa telefonu belirterek şikâyet etmek olmalı. Tehdit eden bir daha tehdit eder. Bunun tespiti için senin şikayetinin olması gerekiyor.
O kişinin teli de dinlenir, başkalarına yapıyor mu diye.

biltek2007' Alıntı:
Hocam geçmiş olsun. Ilk işin savcılığa telefonu belirterek şikâyet etmek olmalı. Tehdit eden bir daha tehdit eder. Bunun tespiti için senin şikayetinin olması gerekiyor.
O kişinin teli de dinlenir, başkalarına yapıyor mu diye.
Bir daha yapacağını sanmıyorum. O zaman yapacak bir şey yok gibi.

Hocam benzer birşeyi ben yaptım, ne yapacağınızı ne yazacağınızı size ne söylediğini dilekçenize yazdırıyorlar. Şikayetimden sonra bir daha telefon etmedi, bir kez olmuştu, 3 ay sonra adliyeden aradılar, şikayetiniz üzerine o güne kadar olan arayan ve mesaj yazan telefon numaraları ile o günden sonraki 3 ay boyunca yapılan tüm görüşmeler kayıt altına alınmıştı. Görüşmelerin metni vardı galiba, çünkü sadece numara ve numaranın sahibi olan kişiler gösterildi altında oldukça kalın bir dosya vardı ne konuşulduğu yazıyordu diye düşündüm göstermezler zaten. bir daha olmadığı için şikayetimden vazgeçmiştim. zaten bu işi yapan kişi ayık bir kafayla yapmamıştı. ancak devamı gelirmi diye düşünmüştüm.

Devamı geleceğini düşünüyorsanız şikayet edin. BiDevamı geleceğini düşünüyorsanız verin mahkemeye en fazla bir daha rahatsız edilmedim dersiniz. Geçmiş olsun.

bildiğim kadarıyla geriye dönük 1 aylık görüşmeler kayıt altında tutuluyor. müşteri hizmetlerini arayıp bilgi alabilirsiniz..

baynadir' Alıntı:
bildiğim kadarıyla geriye dönük 1 aylık görüşmeler kayıt altında tutuluyor. müşteri hizmetlerini arayıp bilgi alabilirsiniz..

Aslında ben bir önceki mesajımda yazmıştım tam emin olmadığımdan sildim, 2006 yılıydı müşteri hizmetlerini aradığımda bana da öyle demişlerdi ancak bunu savcılık isteyebilir müşterilere veremeyiz demişlerdi. ne kadar doğru bilmiyorum. Araştırmıştım son 3 aylık görüşmeler tutuluyormuş aynı bizdeki kamera mantığı ile yenisi gelince en eskisi siliniyor falan demişlerdi. Ancak dediğim gibi net bir bilgi değil, müşteri hizmetleri aranarak gerekli bilgi alınabilir.

geriye dönük 1 aylık değil arkadaşlar bütün konuşmalar kayıt altında ve silinmiyor. operatörlerin yasal zorunlulukları 10 yıl ama onlar hiç bir kaydı silmiyorlar. kesin eminim.

xtasy' Alıntı:
geriye dönük 1 aylık değil arkadaşlar bütün konuşmalar kayıt altında ve silinmiyor. operatörlerin yasal zorunlulukları 10 yıl ama onlar hiç bir kaydı silmiyorlar. kesin eminim.

aynen. Geçmişteki tüm konuşmalar, sms ler... TİB' te kayıda alınır arkadaşlar. Polis 10 yıl 20 yıl farketmez geçmişe dönük herkesin konuşmalarına ulaşabilir.

savcılığa gidip şikayette bulunman gerekiyor. geçmişe yönelik gerekirse son bir yıllık arayaan va aranan numaralar tespit edilip sahiplerine ulaşılıyor, ancak konuşma içeriği olmuyor. bunun için şikayet tarihinizden başlayarak telefonunuzun dinlemeye alınması gerekiyor. çok önemli bir suç olmadıkça bunu yapmıyolar. keza dinleme olması için mahkemeden karar alınması gerekiyor. en iyisi bir dahaki tehdit telefonunda yanında bir şahit dinlesin veya sen kayıt yap.
( eşim savcılıkta çalışıyor kesin cevap )

BBNET
Geri