Telafi Eğitimi -Robotik

Kodla Büyü

inanin.ozu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
511
Telafi eğitiminde öğrenciler ve öğretmenler için rica üzerine robotik kodlama açtık fakat müdür bey ogrenciler için 1 hafta ve 12 saat süreceğini öğretmenler icin ise 1 hafta 30 saat süreceğini söyledi. Öğretmenler için eğitmen eğitimi vermiştim anlarım ama öğrenci için 12 saat çok komik geldi. Varmi grupta bilgisi olan
 
Ben de python açayım dedim maksimum 50 saatmiş. Sadeleştirilmiş bir program uygulayacağız anlaşılan.
 
3d tasarım ve 3d yazıcı kullanımı var hocam 30 saat, bilgisayar kullanımı var 75 saat. bu uzun vadeli olanlar açılıp işlenebilir.
ben 2 grup 3d tasarım haftada 6*2=12 saat (5 hafta), 2 grup robotik haftada 4*2=8saat (3 hafta) ve yandaki ilkokuldan 2 grup robotik haftada 4*2=8 saat (3 hafta) olmak üzere haftalık 28 saat faaliyet girişi yaptırdım. Burada robotiğe başvuran öğrencilerle 3d yazıcıda işleyip elle tutulur bir şeyler yapmaya çalışacağım. Yoksa planlanan saatler ve okul idarelerinin yanlış anlamaları ile hiçbir verim alınmayacak gibi bu kurslarda. Daha Ağustos ayına giriş yaptıramadım. kurs girdikçe gözü büyüyor idarecilerimizin. Kesinlikle bu işi yanlış anlamışlar diye düşünüyorum. Her öğretmene bir kurs aç yeter mantığındalar.
işin özü hocam haftada 30 saate kadar planlama yapıp kurs girişi yaptırabiliyoruz. ve bu işi ağustos sonuna kadar da yapabiliyoruz. Planlama işini 25 ine kadar idare ile oturup girdirmeniz lazım. Daha sonra kurs girişi yapamıyoruz bilginize.
 
Meslek liselerinde 44 saate kadar acıkıyor orada bir problem yok ama dediğiniz gibi 1 tane açalım görünsün telasindalar. Ben mantıklı bir iş yapılacak talepte çok fazla açalım dedim ama yine sanırım oldu bitti olacak.
 
12 saat icin bizim müdürde ricada bulundu acikcasi ok dedim ama insallah ogrenciler talep etmez tatilimi bozmak istemiyorum hic. bu arada acilma durumu icin plan yapmak gerekebilir bakalim ne yapacagiz.
 
Öğrencilerin yaz aylarında tam katılımla bu kurslara geleceğini düşünen var mı bilmiyorum. Katılımda süreklilik olmayınca da ortaya hiç bir şey çıkmaz. Sadece istekli öğretmenler ücret alır o kadar. Gerçekci olmak gerekirse.
 
Branşımız için bu tür kursların fırsat olduğunu düşünüyorum. Kendimizi, branşımızı, yaptığımız işin önemini tanıtabiliyoruz. İmkanlar ölçüsünde açmak lazım. Tabi tatil dönemi dinlenmekte lazım hak veriyorum. İmkan meselesini bizim elimize bırakıyorlar maalesef hocam. Bir şekilde çocuklarla yol alınca veli de çocuklarda maddi destek veriyor. Ortaokulda yarışma ağırlıklı takımlar kurup öğrencilerle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Geçen sene koridorda alçıpanla bölüp yaptığım kodlama sınıfında 2 yıldır bu şekilde çalışıyoruz. Geçen hafta atölyede ne var ne yok diye bakayım dedim. 20.000 tl nin üzerinde malzeme var. (Sadece robotik malzeme) Veli desteği, öğrenciden para topla, hurda topla sat derken 2 yılda manzara bu. Ama bunların olması için ilk adımı bizim atmamız gerekiyor. Cümlenin ilk kelimesi mazeretle başlayınca maalesef bir yere varamıyoruz. Eksiklerine rağmen bence telafi adı ile yapılan bu etkinlikler çok güzel işler, destek vermek lazım.
 
Branşımız en güncel ders. fakat yazın ne telafisi öğretmenim.... İki ayda bilsemlilere ancak temeli öğretebildim.. normal öğrencileri düşünemiyorum. Popülist çözümlerle olmaz..adam gibi ilkokullarda dersi zorunlu hale getirip öğretirsin , ortaokul da öğrenci projelerle uğraşır... yapanlara kurs açanlara saygım var fakat iki aylık eğitimle ben yokum.. cebimden harcadığım paranın hesabı yok.. iki üç maaşlik 3d yazıcı alıyordum iyiki de almamışım.. eğitim uzun vadeli planlarla ülkenin geleceği , gideceği yol belirlenir.. iki ayda ardunio Öğret oldu
 
111.jpg
 

Ekli dosyalar

  • 16091044_4_5929013558250572002.pdf
    201.3 KB · Görüntüleme: 421
Arkadaş ların çoğu iyi niyetli onu görüyorum; yürekten kutluyorum. Dönem içinde dyk 'larda adam yerine konmamış, kalabalık okul mantığında labları sökülmüş bir branş için yazın da "işe yaramaz" kelimesinin arapçası arkadaşlar. Bi de işin ehli müdürlerimiz adam gibi planlayınca süper oluyor, ben olsam müdürlere okulda tüm açılan saate göre ödeme yaparım günlük ücret mantığı yerine..
 
Sene içinde DYK'ları kaldıran MEB, işi düşünce yaz telafi kursu açan yine MEB.
Bu kurslara öğretmenin başvurmaması gerektiğini düşünüyorum şahsen.
 
sizinle aynı zamanda dyk açan öğretmen 2 kat ek ders alacak, siz gece tarifesi. Hani eşitlik hani adalet. Hatta aynı öğretmen örneğin dykdan matematik dersi veren öğretmen 2 kat alacak, telafi dersinden gece tarifesi. Sendikalar uyumayın, şu dyk ek ders adaletsizliğini bitirin. Aynı zamanda yapılan benzer dersler niye farklı ücretlendirilsin, sesimi duyan var mı, ey sendikalılar!
 
bir de karşısında eğitim faaliyeti yazan kurslarda sadece belgesi olanlar görev alabilecek diye bir paylaşım yapıldı akşam webdeogren instagram platformunda.ne belgesi isteniyor olabilir?
Hocam örnek zeka oyunları açacaksınız bununla ilgili bir hizmetiçi eğitim belge veya sertifika istenecektir . Yoksa her önüne gelen açar her kursu . Branşı bt olanlardan robotik siber güvenlik vs gibi bilişim alanında herhangi bir belge istenmiyor . Kapı gibi diploma var daha ne olsun
 
Bizim okuldada müdür kafasına göre açmış. 3 bilişimciyiz ve hiçbirimiz istemiyoruz. Bakalım nasıl olacak
 
Yazılan saatler minimum verilmesi gereken saatler. 75 saat yazıyorsa planlamayı 75 saatten aşağı yapamazsınız. Makul olduğu müddetçe 75 saati geçebilirsiniz. Örneğin 5 Temmuz ile 31 Ağustos arasında günlük 3-4 saat bilgisayar kullanımı kursu açılabilir.
 
12 öğrenci kursu istedi diyelim fakat 1i gelmiyor.
Kurs 11 kişiyle devam edecek mi? Yoksa 12nin altına düştüğü için kapatacak mıyız?
 
Son düzenleme:
Geri
Üst