Teknosa ikinci el mağazası mı oldu?

Kodla Büyü

muratci

Aktif Üye
Bugünlerde ne alışveriş yapsam sorunsuz olmuyor. Geçen Pazar Ümraniye Teknosa Mağazasına gitti. Kararımı verdim ve 40ES7000 istedim. Ürünün ellerinde olmadığını sipariş verip adresime göndereceklerini söylediler. Bende her zaman internetten alışveriş yapatığımı TV'yi özellikle buradan elden almak istediğimi internette çeşitli sıkıntılar yaşanabileceğini (teşhir-kullanılmış vs) duyduğumu söyledim. Teknosada öyle sorun olmaz paketinizi tam eksiksiz kutusunda açılmamış olarak alacaksınız dendi. Sipariş ettim.

Pazartesi günü kargo ben okuldayken eve gelmiş. Paketi kardeşimin uyarısıyla bi yokladım. Çünkü görüntüsü yeni havası vermiyordu. Üstünde 2 adet koli bandı olduğunu fark ettim. Üsttekini hafifçe kaldırdım. Ne göreyim. Alttaki koli bandı orginal kalın olan maket bıcağıyla kesilerek açılmış. Onun görüntüsü kapatılsın diye üstüne ince bir koli bandı çekilmiş.
+2 gözlüklü hediyeli düşündüğüm için herhalde gözlükleri kutuya koymuşlar diye pozitif düşünmeye çalıştım. Ertesi gün satış temsilcisini bilgilendirdim. Böyle bir durum var ne yapmalıyım diye sordum. Kurulum yapacak kişiler anlarlar kutuların nasıl hazırlandığını bilmediğini söyledi. Servis elemanlarını aradım. Onlara da önceden kullanıldığını anlarlarsa kurmamalarını söyledim. Geldim eve kurulmuş.

İlk gün samsung apps de indirme ve program silme problemleriyle karşılaştım. Bu sebeple 3 defa samsung apps ı yeniden kurdum. Dün ekranın kenarlarında dikey 3-4 sıra pixellerin normalden koyu olduğunu farkettim. 1920*1080 formatında tek renkli fotolarla test ettim. Daha iyi gördüm koyulukları. Bu arada siyah testi yaparken sıfır ışık sızması iddaa eden tv de küçük bir sızmada tespit ettim.

Bugün teknosa mağazasına gittim. Değişimin mümkün olmadığı artık muhatabımın samsung servisi olduğu söylendi. Bu arada oradaki kolileri kontrol ettim. Hepsi gayet düzgün orjinal bantlı ve gözlüklerde standart olarak içindeymiş. Ancak benim modelden yoktu yine ortalıkta herhalde çeşitli mağazalardaki teşhirleri bana yaptıkları oyuna benzer oyunlarla eritiyorlar. Teşhirdeki ürünlerde de özellikle aynı modellerde bendeki koyu pixellerden gördüm. 7 gün içinde memnuniyetsizlikten iade etmek istediğimi söylediğimde internetten alsaydım böyle bir şansım olabileceği söylendi. Bende internetten almamla o gün buradan almam arasında bir fark olmadı ki sadece boş yere buraya gelmiş oldum dedim.

Avcumu yalayarak eve dönmek zorunda kaldım. Teknosadan son alışverişimi yapmış oldum.

hocam bende birşeyler aldım 3 seferdir gidiyorum ürünü geri vermek için post cihazında sorun var diyorlar en son sekizinci günde artık parayı iade edemeyeceklerini söylediler adamlar işi biliyor yada bizi enayi zannediyorlar

hp marka labtoplarda da benzer durumlarla satış yapıldığını görmüştüm. Adamlar batarya olmayan ürün satıyorlardı.böyle satış olmaz olsun.Kusurlu urun nasıll satılır.Hocam kaymakamlık hakem heyetıne veya Tuketıcı mahkemesıne basvurulmalı.

Tüketici heyetine gidip başvurunuzu yapın, gerekirse dava açın eninde sonunda ürünü geri alacaklar.

Teknosa kadar düzenbaz ve sahtekar teknoloji mağazası yoktur heralde. En dandik teknoloji ürünü satan internet siteleri eminim hizmette 5 basar. Led tv aldım 4 ay önce görüntüde sıkıntı var gibi hissettim mağazaya fikir danışmaya gittim adam daha sorunu duyar duymaz yan çizmeye başladı. Satarken her türlü taklayı atan adam sorunla karşısına gelince birden değişti. Şeytan dedi çak yumuruğu oturt yerine.. Neyseki sorunun nedeni görüntü ayarlarından kaynaklanıyomuş. Tek ürün aldım bi daha bedava ürün verse Teknosandan almam. Sizde eşiniz dostunuz kim varsa Teknosadan ürün almaması konusunda uyarın.

Anladığım kadarıyla geleneksel Türk Ticaret mantığını benimsemiş ve devam etmekte ısrar ediyorlar. Yani "paketi açmışsın", "satılan mal geri alınmaz", "toptancı bunu almaz ki" vb... Zaten bugün mağazada uzun zaman harcarken fark ettim ki hitap ettiği kitle daha çok orta yaş üstü ve geleneksel alışveriş severler.

Ben de 2 sene önce Samsung 5233 wifi star cep telefonu aldım. Yani öyle olduğunu sanıyodum. Kampanyadan fiyatı 70 tl kadar düşmüştü. Meğer bana kampanyasız fiyatı o kadar olan Samsung 5233A (wifi özelliği yok) vermişler. Eve gidince farkettim. Aynı gün geri götürdüm diğeriyle değiştirin diye, almadılar. Tamam bende de ihmal var ama çalışanların ukalalığı, çağrı merkezinin yaklaşımı vs bir müşteri daha kaybettirdi Teknosaya...

tüm mağazalar ürünlerini açar sergiler ürün yıpranır gece yarısı bunlar gelecek haftaya paketlenir fiyatlar böyle düşer

sorunn teknosada çalışanların cahilliğinden kaynaklanıyor.
satılan araç gereçler konusunda iyiice ve düzenli olarak eğitime alınsalar böyle sıkıntılar oolmaz
benzer şeyleri bende yaşadım hatta alacağım bir çoık elektronik cihazda reyon görevlisini almak istedğim ürün konusunda ki sorularımla hırpaladım
kaç tane genel merkez aradı sorularıma cevap bulabilmek için bilmiyorum ama
bana dediği siz bubilgi birikimiyle buraya satış müdürü olurdunuz dedikleriydi.

TEKNOSAMI .. AMAN AMAN.... UZAK DURMAK GEREK... zamanında monitör aldım... parayı ödedikten sonra kutuyu kontrol ettirmek için açtırdım bir de ne göreyim monitörün üzerinde jelatin yok ve kola su lekeleri.. bu ne dedim..."silieriz beyfendi geçer "dedi.. güldüm meğer teşhir malını kutulayıp satmaya çalışıyorlar bana.. hemen dedim geri iade... olmaz yarın gel ödemeyi al .. uğraş dur... sinir bozucu...

teknosadan bir şey alınmaz olduki alınması gerekti teşhiriden beğenilir sonra ödemeden önce kutu açtırılır sorun yoksa alınır yoksa kesinlikle yaklaşmamak lazım. o bakımdan bimeks iyi seri sonu ve teşhir ürünü denen bir kategori var açık açık söylüyorlar vede görülmeden alınmasın diye internetten satmıyor zaten.

elimizde yok siparişle getiricez durumunda genelde kullanılmış ürün geliyor.
bende mağazadan kendim kutulu teslim alıcam dedim, sipariş verdim ama ödeme yamadım. siparişiniz geldi diye telefon ettiler, gittim baktım aynı numara 2 tane koli bandı orjinali açılmış, sonradan üzerine bi bant daha yapıştırmışlar. Ben bunu almam kutu açılmış dedim, ama nasıl olur sırf sizin için sipariş verdik, biz kontrol amaçlı açtık, almanız lazım diye tutturdular. bende neyini kontrol edeceksin? dedim. kem küm kaçamak cevaplar verdi, eyvallah deyip çıktım.

arkadaşlar hepsinin allah .... versin.... napalım netten alsak stres mağazadan alsak içimiz rahat değil... en iyisi çok teknolojik cihaz alıp strese girmemek... ikinci el alsan olmaz sıfır alsan matematik problemi gibi herşeyi düşünmek zorunda kalıyoruz... en iyisi hiç almamak

ben de geçen hafta teknosadan led tv aldım.Tek ürün kalmış teşhir ürünü.Ben de olsun alayım dedim.Neyse 2 gün sonra servisi kurmaya geldi kutusu yokmuş poşete sarmışlar geldi eleman kurdu.Tv çalışıyor sıkıntı yok.Kenarındaki jelatini söktüm eşim bir çentik gördü.tvyi bi yere vurmuşlar ve çentik oluşmuş.Şunlarla kavga etsem mi diye düşünmeye başladım.Aslında çok önemsemiyorum ama sonuçta para verdim ve özürlü bir ürün.Neyse 2 gün sorna gittim.Alırken teşhir ürünüdür diye imza attırmışlardı.Kıza dedim üründe kusur var vurulmuş bir yere ve çentik ouşmuş dedim kız da evet silerken gördüm ama çok ufak bişey diye size bildirme gereği duymadım dedi.Ben de neden tutanak tutmadınız dedim kız sustu kaldı ve ben bilmem ne beyle bi konuşayım dedi gitti sonra eleman geldi.Bey efendi siz teşhir ürünü aldınz ve imza attınız dedi ben de evet öyle oldu ama benim teşhir ürünü alıyo olmam sizi bu konuda haklı kılma imkanını veriyor mu size dedim tabiki hayır dedi ama cihazın çalışmasına engel bir durum değil ufak bişey dedi ben de peki o zaman diyelim ki tv delik deşik ama çok güzel çalışıyor bu durumda yine bu şekilde savunma mı yapacaksınız dedim kem küm etti.Sonra ben bi merkezle görüşeyim dedi gitti görüştü bana dönecekler dedi 5 dk felan bekledim sonra geldi beyefendi ürünü sizden geri alıcaz başka bir tane verece bulamazsak aynısını farklı bir ürün vericez dedi ben de gerek yok dedim istemiyorum sadece sizin müşterinizin arkasında durup durmadığınızı kontrol etmek istedim benim için çok önemli değil dedim eleman kuşlar gibi sevindi ve şakımaya başladı yok efendim biz müşteri kaybetmekten korkarız da limizden geleni yaparızda felan da fişman da....Başta dediğim gibi önemsiz bi özürdü bunun için strese girmek istemedim yok tvyi ver yenisini bekle bulunamazsa başka ürün vercekler bakalım o ürün içime sinecekmi uğraşmak istemedim.

BBNET
Geri