Teknoloji ve Biz

Kodla Büyü

ktaskesen

Üye
Mesajlar
25
Meslekte 25. yılımı çalışıyorum.Bilgisayardan önce ve sonra diye meslek hayatımı ayırabilirim.32 yaşımda tanıştım bilgisayarla.Buruda sizlere hayatımı anlatacak değilim.Ortak bir sorunumuzu dile getireceğim.Teknoloji istismarı.Biz bu ayın ek ders ücretlerini bu gün alabildik(08/05/2012).Çok değil bundan on onbeş yıl önceleri (teknoloji yokken) ücretler ayın birinde elimize saat dokuzda tıkır tıkır sayılırdı.Nedense her alanda işleri kolaylaştıran teknaloji ücretlerin ödenmesinde bizi mağdur ediyor.Her yerde bu sorun var sanıyorum.Paylaşırsanız sevinirim.
 
bence bu teknolojinin sorunu değil bankaların elinde parayı tutma sorunu hocam. yoksa aralık ayında ocak girmeden para yatabiliyorsa maliye bunu ayarlıyabiliyor, ve bankalarla yapılan promosyon anlaşmaları gereği böyle oluyor kanımca.
 
ben bankalardaki sorunu irdelemiyorum o zaten başlı başına bir proplem.ben meb deki işleyışten şikayetçiyim.
eski sistem: aynı gün içinde mutemet ekdersi yapar. maliyeye götürür.çekini kestirip bankada bozdurup ekdersi dağıtır.
yeni sistem: ekders puantajları bilgisayara geçirilir,bodro yapılır(2 gün),maliyeye gönderilir inceleniir ödeme listesi bankaya gönderilir(2 gün) banka yasal bekletme hakkını kullanır(3 gün) araya cumartesi pazar girerse zaten yandık.Bu sistemde sorumluyu bulamıyoruz.meb e sorarsan banka geç ödüyor.bankaya sorarsak meb listeleri göndermiyor.böylece bizim üç kuruşumuz birileri tarafından kullanılıyor.
 
Geri
Üst