Teknoloji Tasarım Öğretmenliği Atamaları ve böte

Kodla Büyü

must109

Site Gezgini
Teknoloji tasarım öğretmeni açığının sayısı 5 binlerle ifade ediliyor ama mezun sayısı çok az bu durumda önümüzdeki yıllarda böte mezunlarına öncelik verilmeye devam eder mi? öncelik sıralamasında resim öğretmenliği bötenin önünde mi ne düşünüyorsunuz bu konuda.

eylülde branş değişikliği açılacak muhtemelen bt öğretmenlerine branş değişikliği ile tek. tas. branşına geçiş yolu açarak o açığın bir kısmını kapatırlar.

eylülde açılacak branş değişikliği nedeni ile bu sadece benim tahmini yorumumdur, şu anda norm fazlası olan bt, sınıf ve varsa diğer branşlardaki öğretmenleri bu şekilde eritme yoluna gidecekler ayrıca branş değişikliği ile yeniden bir iller arasıda konuşulan konular arasında. Tekrar ediyorum sadece benim görüşüm.

Ben verileceğini zannetmiyorum.Zaten son şubat atamasında hiç mezunu kalmamasına hatta 380 küsur kontenjan ayırmalarına rağmen vermediler.

Ayrıca öncelik sadece böte de değil tef mezunlarını da kapsıyordu. Hatta böteye öncelik verilmesinin nedeni tef-bilgisayar bölümüydü.

teknoloji ve tasarim 6. sınıfta da kaldırıldı... sadece 7 ve 8 sınıflarda var...açık olmayacaktır.

Arkadaşlar Daha öncede bu konuda yazılarım olmuştu. Belki tek. tasarım dersine geçiş sizler için bir kurtuluş gibi geliyor Ancak şunu bilmeniz gerekli. Teknoloji ve tasarım dersi 6. sınıflarda kaldırıldı. Ders sayısı haliyle azaldı. Ayrıca bundan önce birçok branşı teknoloji tasarım dersine geçirttiler. (Giyim, Trikotaj v.b.) ve ayrıyeten Eskiden kalma İş teknik, Ticaret ve Ev ekonomisi öğretmenlerinin tümünü bu derse ortak öğretmen yaparak, Açıklar kapatıldı. Bu sene Ben 130 puanla çorum içerisinde hiçbir yere kıpırdayamadım. En iyi sıram 4. sıraydı. Bunları düşünerek hareket edin. Zannetmeyinki bu branşa geçtiğinizde norm fazlası olmaktan kurtulacaksınız. Belki norm fazlası olmaktan kurtulabilirsiniz ancak bu en ücra köşelere giderek gerçekleşebilir. Benden bir bilgi kısaca...

bilisim-tef' Alıntı:
Ben verileceğini zannetmiyorum.Zaten son şubat atamasında hiç mezunu kalmamasına hatta 380 küsur kontenjan ayırmalarına rağmen vermediler.

Ayrıca öncelik sadece böte de değil tef mezunlarını da kapsıyordu. Hatta böteye öncelik verilmesinin nedeni tef-bilgisayar bölümüydü.
şubat atamalarında, verilen kadronun sonradan meb e tahsil edilmesi sebebiyle farklı branş değişiklikleri açılmadı. yapılan açıklama bu yönde idi. ağustos atamalarında farklı bir durum ortaya çıkabilir.

norm fazlası sınıf öğretmenlerini okul öncesine aktaracaklarını okudum bir yerde.

dersanenin rehberlikçiside sınavdan sonra şöyle söylemişti. teknoloji tasarım bu atamalarda bilişimcilere yine açılacak ama önceden 30 kadar bölüme açılmıştı toplamda bu kez giyim,bilişim teknolojileri de dahil 5-6 branşa açılacakmış öyle bir şey duydum demişti.

beslenmeciler' Alıntı:
Arkadaşlar Daha öncede bu konuda yazılarım olmuştu. Belki tek. tasarım dersine geçiş sizler için bir kurtuluş gibi geliyor Ancak şunu bilmeniz gerekli. Teknoloji ve tasarım dersi 6. sınıflarda kaldırıldı. Ders sayısı haliyle azaldı. Ayrıca bundan önce birçok branşı teknoloji tasarım dersine geçirttiler. (Giyim, Trikotaj v.b.) ve ayrıyeten Eskiden kalma İş teknik, Ticaret ve Ev ekonomisi öğretmenlerinin tümünü bu derse ortak öğretmen yaparak, Açıklar kapatıldı. Bu sene Ben 130 puanla çorum içerisinde hiçbir yere kıpırdayamadım. En iyi sıram 4. sıraydı. Bunları düşünerek hareket edin. Zannetmeyinki bu branşa geçtiğinizde norm fazlası olmaktan kurtulacaksınız. Belki norm fazlası olmaktan kurtulabilirsiniz ancak bu en ücra köşelere giderek gerçekleşebilir. Benden bir bilgi kısaca...
:+1:

18 yıllık öğretmenim çorum merkezde tekno-tas branşında açık okul bulamıyorum kendi kendinizi kandırmayın
açık maçık yok olursa sınıfı bölmüyolar okadar

BBNET
Geri