Bu sene sistem nasıl olacak bilmiyorum ama geçen sene İstanbul yarışmasında finale çağırıldık. Sonuçlar açıklandığında Engelsiz Yaşam Kategorisinde lise seviyesinde 20 küsür takım vardı. Sayıyı tam hatırlamıyorum. İlkokul-Ortaokul, Lise, Üniversite-Mezun olarak her kategoride farklı oluyor ama normal kategorilerde 20'şer proje çağırılmıştı. Mesela çip tasarımı yarışmasında 7 yada 8 takım vardı yarışan. Onlarda üniversite seviyesinde zaten.
50 civarı takım tüm kategorilerde toplam oluyor. Yani ilkokul,lise, üniversite. Bu sene nasıl olacak bakalım. Yine öyle olacaktır diye düşünüyorum.
Eğer tek ilde final olacaksa evet tüm takımlar Adana'da yarışacaktır. Finale atıyorum liseden 30 proje dediler tüm takımlar gidiyor çadırda standını kuruyor sunumlarını yapıyor. Eğer başka illerde ön final varsa ki daha duymadık onu. Yarışma şartnamesinde ve yarışma takviminde yazar o zaman oraya finale kalan tüm takımlar çağırılıyor. Orada dereceleri açıklamıyorlar Adana'da açıklıyorlar.
2022 Karadeniz finallerinde Rize'ye gittik. Orada yarıştık. Sonra ilk 10'da olan takımları Samsun'a çağırdılar ama kaçıncı olduğumuzu söylemediler. Orada son gün dereceleri açıklayıp ödülleri verdiler. ilk 10'da olan takımlardan ilk 3'e giremeyen bazı takımlar biraz kızdı. Bizi neden çağırdınız kalabalık etmek için mi ilk 3'ü çağırsanız ne var sanki diye ama işin sonunda çocuklar güzel günler, anılar yaşadılar. Tüm yol, yemek, konaklama masrafları karşılandı.
Ayarlıyorlar hocam. 2 kez katıldık ufak tefek aksilikler oluyor ama sorun çözülüyor. KYK yurtlarını ayarlıyorlar. Oradan servis alıyor alana götürüyor alandan getiriyor. Kahvaltı ve akşam yemeği yurtta öğle yemeği alanda veriliyor. Alanda ilk senemizde fiş verdiler onunla yemiştik. Geçen sene mail adresimize QR kod geldi. Yemek alanına o kodlarla girip yemiştik. Rize'ye giderken 18 saat sürüyor otobüsle çekilmez o kadar saat dedik. İster otobüs, ister tren isterseniz uçak tercih siniz dediler. Uçakla biletimizi alıp gidiş dönüşümüzü sağladılar.