Teknofest yapmak zorunda miyiz?

Kodla Büyü

mutlu55

Site Gezgini
İdare zorla teknofest projesi yapmami istiyor. Proje yapabilecek seviyede öğrencim yok. Sen yap başvuralim moduna girdi. Ortaokuldayım. Daha önce lisede çaliştim. Lisedeki ögrencilerle danişmanlik seviyesinde yapilabiliyorduk. Ama ortaokul öğrencisi ile çok zor oluyor. Tamamen öğretmenin yapması gerekiyor. Teknofest öğretmenlerin yarişmasi mi, öğrencilerin yarişmasi mi? Gönüllülük esası yok mu

Son düzenleme:
Zorunluluk yok ama idareler bazen biz yaptık demek için kasıyor.

İdare zorla teknofest projesi yapmami istiyor. Proje yapabilecek seviyede öğrencim yok. Sen yap başvuralim moduna girdi. Ortaokuldayım. Daha önce lisede çaliştim. Lisedeki ögrencilerle danişmanlik seviyesinde yapilabiliyorduk. Ama ortaokul öğrencisi ile çok zor oluyor. Tamamen öğretmenin yapması gerekiyor. Teknofest öğretmenlerin yarişmasi mi, öğrencilerin yarişmasi mi? Gönüllülük esası yok mu
Hocam Teknofest katılımı yazması en basit olanlardan , Tübitak 4006, 2204 gibi değil. Arkadaşların dediği gibi bazııı teknolojileri kullanarak yazın yaptım deyin geçin. İdareyi de bir üst yerlerden zorluyorlar malesef. Sayıya takılıyorlar, niteliğe değil:(

hocam ilçeden baskı yapılıyor başvuru sayımız çok az her okul en az 5 başvuru yapsın diye, idare de size, siz de öğrenciye, öğrenciden tekrar size :)

Değiliz. O sayılara çok meraklı ama kendisi sözel çıkışlı idarecilerin de ağzına kütükle vurmak lazım.

Bakanlıktan İl Milli Eğitimlere il memlerden ilçeye ilçeden müdürlere müdürlerden de öğretmene baskı kuruluyor. Bakın teknofest 2025 rakamları

"TEKNOFEST İstanbul 2025 kapsamında; 58 ana kategori ve 137 alt kategoride, geleceğin odak alanlarını kapsayan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları düzenlendi. Bu yarışmalara 96 farklı ülkeden toplam 565.776 takım ve 1.100.000 yarışmacı başvurmuş, 13.000 yarışmacı finale kalmaya hak kazanmıştır."

1.1 milyon öğrencinin hepsi sizce gerçekten uğraşıp başvuruyor mu?
Yapmayınız efendim. Ben bunu yapmıyorum demeyi HAYIR demeyi öğrenmemiz lazım. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olmayan özel sektör bir şirketin kurduğu vakfın özel bir yarışması. İktidara yakın diye bu kadar baskı yapılıyor öğretmenlere.
Birebir şahit olduğum bir anektod. Bulunduğum il ar-ge de çalışırken Teknofest deneyap ne haltsa ondan sorumlu olan arkadaş gittiği okulda müdür ona yeterince saygı göstermedi çocuklar derse gidecek dedi ve çok proje yapamayacağını söylediği için İl Milli Eğitim Müdürüne şikayet etti kendisini ne demekmiş saygı göstermemek ne demekmiş proje yapmamak o müdüre bunun hesabını soracakmış.... bla bla bla...

Bunların bir taraflarını kaldırıp kaldırıp sonra şikayet ediyoruz. Öğretmenin işi ders anlatmaktır. Öğrenci yarışmaya katılmak ister ve proje sunarsa ona danışmanlık etmektir. Lütfen bunlara prim vermeyin hiç kimse de tek bir şey yapamaz. Canımızı mı alacaklar.

Yos adı altında kesilen ek dersler için de baskı kuruluyor mu? Egzersize dahi izin verilmiyor. Bize yapmayın deniyor kısacası

Tabi canım salağız ya. Şu YOS kararını alıp toplantılar yapan, her kimse onlar yapsın başvuruları. Ek ders modülünü kapatmayı bilen proje de yapabilir bence. Para pul önemli değil. sarı öküzü vermeyecem ben. Bana belleticilik yaptırmayan, hafta sonu kurs açtırmayan ileri zeka arkadaşlar yapsın hasılı.

Yos görevlerinde/şartlarında yazıyor muydu? Meslek lisesinde olduğum için eskisi kadar takip edemiyorum, bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

1770715254464.webp

1770715281217.webp

YOS görevlerinde proje ile ilgili sadece bu iki madde var. bunda da rehberlik eder ibaresi geçiyor. hazırlayan varsa arada yardımcı ol. TÜBİTAK ve TEKNOFEST normal şartlar altıda zorunlu değil. Fakat il müdürlüğü resmi yazı ile her okuldan katılım isterse o zaman okul katılmak zorunda kalır. Siz de YOS olarak rehberlik yapabileceğinizi belirtirsiniz. Ama ben müdürle karşı karşıya gelmek istemiyorum derseniz, bilişim alt yapılarını kullanarak kağıt üstünde proje hazırlayabilirsiniz.

Gönüllü yapacaksınız zaten hocam :)

Şakası bir yana sallayın gitsin hocam ya... Ne kadar relax olursanız o kadar iyi olur, sizin için... Yok idareyle de uğraşmak istemiyorum diyorsanız, ekleyin 1-2 proje başlığı, yapay zekaya da yazdırın basit bir proje ekleyin gitsin. Başvurdunuz mu? Evet. Proje geçti mi? Hayır! Üzmeyin kendinizi...

Geçmiş yıllarda yaptığımızın aksine projeyi kendimiz yapmak zorunda değiliz, madem YOS görevlendirmesinde madde var o zaman o maddeyi uyguluyorum ve sadece istekli(benden talep eden) öğrencilere rehberlik yapabilirim o kadar.

ilksms
Geri