teknik liseye geçme şansım var mı?

Kodla Büyü

m.arslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar içimizde böte mezunu olupta teknik lisede çalışan arkadaşımız var mı? geçenlerde il formatörü sordu hocam teknik liseye sizin atamanızı yazsak ne olur diye bildiğim kadarınca olmuyor diye söyledim ama yinede size bir danışıyım istedim bu mümkünmü resmi gayri resmi?

Teknik lisede teknik öğretmen olan arkadaşlar çalışabilirler diye biliyorum. Atamanız çıksa bile gireceğiniz dersler konusunda sıkıntı yaratabilirler.

böte mezunları teknik ve meslek liselerinde çalışamaz hocam. forumda aratırsanız bununla ilgili bir sürü başlıkta bulabilirsiniz geçiş şansı da bulunmamakta ne yazık ki

Görevlendirme olarak çalışacaksanız - bütün derslere girersiniz sıkıntı yok.

Atama deyil de görevlendirmedir o hocam. Hem gitseniz de teknik örtmen muamelesi görmezsiniz ek ders açısından koordinatörlükte filan. Zaten sanırım bunu siz de biliyorsunuz da bir umut soruyorsunuz. Ben de çok isterdim teknik öğretmen olabilmek ama artık nafile. Yalnız şöyle bir duyum almıştım sadece ODTÜ Böte mezunlarına özel bir teknik öğretmen olabilme durumu varmış galiba. Dersini kursunu alsak hizmetiçi eğitim verseler hatta yüksek lisans yapsak bi şekilde bizi de teknik öğretmen yapsalar da şu saçma çalışma sisteminden kurtulsaydık, yani bana iyiydi.

Arkadaşlar hala birçok şeyi yanlış biliyorsunuz. Böte mezunları tabikii çalışabilirler meslek liselerinde. Sadece Teknik öğretmen olarak atanamazlar ama 15 saat maaş karşılığı dolduracağı dersler arasında bölüm dersleride olduğu için çalışabilirler. Lütfen yönetmelikleri anlayarak okuyunuz.

hocam böte mezunu arkadaşım ilköğretimde formatörken bandırma tic meslek lisesine atandı. okulda bilişim alanı var. sormadım ama sanırım teknik öğretmen oldu.

aydin861986' Alıntı:
hocam böte mezunu arkadaşım ilköğretimde formatörken bandırma tic meslek lisesine atandı. okulda bilişim alanı var. sormadım ama sanırım teknik öğretmen oldu.

bir yere atanmakla teknik öğretmen olunmaz hocam üniversite diplomana göre olursun yada olmazsın. arkadaşın atanmışsa ve teknik öğretmen olarak derslere giriyorsa sonradan faiziyle parayı geri alırlar. tabi mevzuyu çakmaları bilemiyorum ne kadar zaman alır...

neo_in' Alıntı:
aydin861986' Alıntı:

bir yere atanmakla teknik öğretmen olunmaz hocam üniversite diplomana göre olursun yada olmazsın. arkadaşın atanmışsa ve teknik öğretmen olarak derslere giriyorsa sonradan faiziyle parayı geri alırlar. tabi mevzuyu çakmaları bilemiyorum ne kadar zaman alır...

bende görünce şaşırdım hocam nasıl olur diye. alan olduğu için teknik öğretmen mi oldu acaba ddm. bende biliyorum normalde olmaması gerektiğini.

Norm fazlası atamalarda Meslek Lisesine geçtim.-Okulumda 3 böte bir tef mezunu var.Bötelilerden biri tercih dışı bakanlık tarafından atanmış.26 mı neöyle birşeyle.Diğer iki kişi norm fazlalığından atandık.İnş yönetmelikteki engeli kaldırılarda direk atanabiliriz...

aydin861986' Alıntı:
neo_in' Alıntı:
aydin861986' Alıntı:

bende görünce şaşırdım hocam nasıl olur diye. alan olduğu için teknik öğretmen mi oldu acaba ddm. bende biliyorum normalde olmaması gerektiğini.

hocam sana bir örnek veriyim bence arkadaşına anlat bunu; teknik öğretmen olmama rağmen ilköğretime atanmıştım ilk atama olarak il memden tabi bazı arkadaşlarda arkadaşların bazıları teknik öğretmen tazminatını aldılar ilköğretimde olmalarına rağmen 5 yıl sonra başka bir ilde geri aldılar tazminatı faiziyle birlikte...

İStanbulda da aynı durum bir arkadaşımızın başına geldi faizi ile 3 senelik parayı aldılar dikkat diyim aman diyim

Odtüde bilgisayar öğretmenliği açılıyor ilk önce sonra böteler açılınca 98'de bölümü böte yapıyorlar. siz bundan bahsediyorsunuz sanırım.
aylin986' Alıntı:
Yalnız şöyle bir duyum almıştım sadece ODTÜ Böte mezunlarına özel bir teknik öğretmen olabilme durumu varmış galiba.

BBNET
Geri