teknik lise + ortaokul

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ctacesy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ctacesy

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba hocalarım

norm fazlası olduğum ortaokuldan teknik liseye atandım.

atandığım lisenin idaresiyle görüştüm ve 10. sınıfların derslerine girecem 2. dönem inşallah.
toplam 26 saat derse girersin hocam dediler. norm fazlası olduğum ortaokulda 10 saat, eşimin görev yaptığı ortaokulda da 4 saat bilişim dersi var.

kendi okulum haricinde bu okullardaki derslere de girebilir miyim? girersem ek ders durumu nasıl olur?

teşekkürler...

istekli iseniz diğer okullarda derse girebilirsiniz hocam
ek ders durumu ise;
teknik öğretmen iseniz gireceğiniz toplam 40 saat dersin 20 maaş 20 ekders karşılığı olacaktır
teknik öğretmen değilseniz toplam 15 saat maaş max 15 saat ekders karşılığı olacaktır
teknik öğretmen değilseniz 30 saatin üzerinde alacağınız derse ücret ödenemez diye biliyorum hocam

yönetmelik
http://www.ozkansoft.com/?download=668

wixland' Alıntı:
istekli iseniz diğer okullarda derse girebilirsiniz hocam
ek ders durumu ise;
teknik öğretmen iseniz gireceğiniz toplam 40 saat dersin 20 maaş 20 ekders karşılığı olacaktır
teknik öğretmen değilseniz toplam 15 saat maaş max 15 saat ekders karşılığı olacaktır
teknik öğretmen değilseniz 30 saatin üzerinde alacağınız derse ücret ödenemez diye biliyorum hocam

yönetmelik
http://www.ozkansoft.com/?download=668

çok teşekkür ederim hocam

hocam teknik öğretmen misiniz
eğer 26 saat dersiniz varsa diğer okula gitmek ile uğraşmayın kordinatörlük var ise onu alın
yukarıdaki hocama katılıyorum maaş karşılıkları farklılar gösteriyor

cilekes_ogrt' Alıntı:
eğer 26 saat dersiniz varsa diğer okula gitmek ile uğraşmayın kordinatörlük var ise onu alın

hocam teknik öğretmenim fakat daha önce hiç teknik lisede çalışmadım, teknik lise mezunu da olmadığımdan dolayı koordinatörlük vs... yabancıyım açıkçası.
rica etsem biraz açabilir misiniz?

okulda mevcut 2 öğretmen vardı. 2 norm daha açılmıştı, ona da başka bi öğretmen arkadaşla ben atandım. toplam 4 öğretmen var

Y1LD1R1M' Alıntı:
cilekes_ogrt' Alıntı:

hocam teknik öğretmenim fakat daha önce hiç teknik lisede çalışmadım, teknik lise mezunu da olmadığımdan dolayı koordinatörlük vs... yabancıyım açıkçası.
rica etsem biraz açabilir misiniz?

okulda mevcut 2 öğretmen vardı. 2 norm daha açılmıştı, ona da başka bi öğretmen arkadaşla ben atandım. toplam 4 öğretmen var

hocam 26 saat derse girerseniz teknik öğretmen olduğunuz için 20 saati maaş karşılığı gidecektir. 26 saatin 10+1 den 2 saat planlamadan gelir. 3 saat nöbet verirler. 2 saat kulup yada sınıf verirler size. 20 saatte koordinatörlükten alırsınız.(Koordinatörlük: Stajyer öğrencilerin haftalık takibi,denetlenmesi gibi işlerdir.) toplamda 33 saat ekdersiniz olur. Bence değmez başka bir okulda girmenize girmek istersenizde maksimum 13 saat daha alabilirsiniz. 46 saat diye biliyorum alabileceğim ekders miktarını yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirlerse bende öğrenmiş olurum

pardon hocam ufak bir ayrıntı var onu kaçırmışım toplamda girebileceğiniz ders saati sayısı 49 saat şeklinde diye hatırlıyorum buda şu demektir. Nöbet görevi hariç maksimum 29 saat ekders alabilirsiniz. Eğer şeflik alırsanız bu sayı 26 yada 27 ye düşüyor olması lazım. Tekrar hesaplarsak 26 saat derse 2 saat planlama 20 saat koordinatörlük eklersek 48 saat yapmaktadır. 2 saatte kulup yada sınıf verirler 50 olurki bukadar saat giremeyeceğiniz için buradan 29 saat ekders alırsınız. 3 te nöbet 32 saat oluyor. Açık lise varsa ordan 10 saat daha alabilirsiniz. Bunun haricinde nerede kaç saate girerseniz girin ekdersini alamazsınız.

bilisimweb' Alıntı:
pardon hocam ufak bir ayrıntı var onu kaçırmışım toplamda girebileceğiniz ders saati sayısı 49 saat şeklinde diye hatırlıyorum buda şu demektir. Nöbet görevi hariç maksimum 29 saat ekders alabilirsiniz. Eğer şeflik alırsanız bu sayı 26 yada 27 ye düşüyor olması lazım. Tekrar hesaplarsak 26 saat derse 2 saat planlama 20 saat koordinatörlük eklersek 48 saat yapmaktadır. 2 saatte kulup yada sınıf verirler 50 olurki bukadar saat giremeyeceğiniz için buradan 29 saat ekders alırsınız. 3 te nöbet 32 saat oluyor. Açık lise varsa ordan 10 saat daha alabilirsiniz. Bunun haricinde nerede kaç saate girerseniz girin ekdersini alamazsınız.

hocam Allah razı olsun, çok güzel anlatmışsınız

bilisimweb' Alıntı:
bilisimweb Hocamız hepsini açıklamış. bunun dışında 2 istisna var ekders alabileceğiniz.
1- Valilik oluruyla mesai saatleri dışında Öğretmenlere yönelik vereceğiniz eğitimler.
2- Pansiyonlu okula atandıysanız belletici görevi için ekders alırsınız.

leventgenc' Alıntı:
bilisimweb' Alıntı:
bilisimweb Hocamız hepsini açıklamış. bunun dışında 2 istisna var ekders alabileceğiniz.
1- Valilik oluruyla mesai saatleri dışında Öğretmenlere yönelik vereceğiniz eğitimler.
2- Pansiyonlu okula atandıysanız belletici görevi için ekders alırsınız.

teşekkürler hocam

Atandığınız okulda bölümünüzde staja giden öğrenciler vardır. Onların takibi için koordinatör öğretmen görevlendirilir. Büyükşehirlerde 20 diğer yerlerde 16 saate kadar derse girmeden sadece öğrencilerin kontrolü için ek ders ücreti ödenir. Maaş karşılığına sayılmaz ve doğrudan ek ders ücreti olarak ödenir. Bulunduğun okulda bölümünde staja giden öğrenci var ise mutlaka sana bu görevi vermeleri gerekir. Bu konuyu takip et, araştır. Bu koordinatörlük görevinin öğretmenler arasında eşit dağıtılması gerekir. Orta öğretim kurumları yönetmeliğinin 88. maddesiydi sanırım orada detaylıca anlatır. Bu görev sadece teknik öğretmenlere verilir. Ders yükü eşit dağıtılır tüm öğretmenler arasında sonrasında her öğretmene bu görev ayrıca verilir. Senin söylediklerinden anladığım kadarıyla sana bu görevi vermemişler. 2.dönem bu görevi al bence. Eğer 26 saat yüz yüze ders görevin var ise sana 18 saat koordinatörlük görevi verilebilir. Ayrıca sınıf rehberliği veya kulüp görevide verirler. Böylece haftada 28 saat ek ders ücreti alabilirsin. Koordinatörlük görevi almaz isen 10 saat ek ders ücretin olur. Arada sadece tek bir dönemde 4000 TL'ye yakın bir fark oluşur. Benim bu zamana kadar edindiğim tecrübeye göre genelde okula yeni gelen ve bu konuda pek bilgisi olmayan çömezlere bu görevi vermez idare, anlaştığı ve tanıdığı diğer eski öğretmenlere dağıtır görevi. Maalesef diğer öğretmenlerde durumu dillendirmezler.

BBNET
Geri