Teknik öğretmenler 'mühendis' olacak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Daha önce de defalarca duyduğumuz haber. İnşallah bu sefer sözde kalmaz.

ben teknik öğretmen olarak eğer böyle bir imkan verilirse mutlaka mühendislik diploması almak isterim..

Ben birşeyi merak ediyorum. Sanırım teknik üniversiteler kapatılmış. Peki bundan sonra teknik liselerin öğretmen ihtiyacı nasıl karşılanacak?

easytr' Alıntı:
edersoy' Alıntı:
Ben birşeyi merak ediyorum. Sanırım teknik üniversiteler kapatılmış. Peki bundan sonra teknik liselerin öğretmen ihtiyacı nasıl karşılanacak?

formasyon dersleri verilmeye devam ediliyor. isteyen yine öğretmen olarak atanmaya devam edicek. çünkü hala ataması yapılan özellikle bilişim, elektrik -elektronik gibi bölümler var.bu bölüm mezunlarının çoğu zaten öğretmen olmak istiyor. mühendislik ünvanı ataması yapılmayan bölümlerin ünvan sorununu aşmak için getirildi.

teşekkür ederim

edersoy' Alıntı:
hocam,
bizdeki teknik eğitim fakültelerinin dünyada bir eşi daha yok.
sadece biz, bu şekilde teknik öğretmen yetiştiriyoruz.
--yani hem mühendislik hem de formasyon derslerini bi arada vererek.--

avrupa ülkelerinde ise,
mühendislik fakültesi mezunlarından isteyenler,
belli bir süre formasyon eğitimi alarak meslek liselerinde teknik öğretmen olarak çalışıyorlar.

bizde de,
2000 yılının başından beri,
teknik eğitim fakültesi olarak bilinen sistem üzerinde değişiklikler yapmak için çalışmalar yapılmakta idi.
marmara--(düzeltme, marmara değil gazi olacak)--, sakarya ve fırat üniversiteleri koordinatörlüğünde.

ve şu an teknoloji fakülteleri olarak düzenlemeler yapıldı.
bu çalışmanın sonucudur tahminim mühendis ünvanı almak.
zaten teknoloji fakültelerinden teknoloji mühendisi ünvanı ile mezun verilecek sanırım artık.

verilirse haksızlık olur. BÖTE lerde yüksek puanlarla girdi üniversitelere bu ayrımın yapılması zaten saçmaydı şimdi birde bu şekilde mühendislik verilirse haksızlıklar halkasına bir tane daha eklenmiş olur

Bötecilere bişey yok boşuna hak aramayalım mal gibi bu bölümü seçtyim keşke tef seçseydim puanı daha yüksek diye böteyi bi ...sandık işte offfffffff oooofffffff

@hamus hocam burada dikkat edilmesi gereken yer, bölüme yüksek puanla girilmesi falan değil. Bötelerin kuruluş amacı farklı. Ben üni. tercihimi yaparken böte, tef farkını biliyordum ve buna göre tercih yaptım. 1992 yılında çıkmış bir kanun var ve bu kanun işlemiyor, sıkıntı burada. Zaten tüm teflilerin mühendis olması gibi bir durum olacağını sanmıyorum, telafi eğitimlerine kabul edilmenin ve eğitimi tamamlamanın zor olacağını düşünüyorum. 1992-2002 yılları arasında sadece 100 kişi mühendis olabilmiş.
Böte, tef olayındaki haksızlık (bana göre) teflilerin, meslek liseleri haricindeki okulları tercih edebilmeleridir.

cumhurtorun' Alıntı:
@hamus hocam burada dikkat edilmesi gereken yer, bölüme yüksek puanla girilmesi falan değil. Bötelerin kuruluş amacı farklı. Ben üni. tercihimi yaparken böte, tef farkını biliyordum ve buna göre tercih yaptım. 1992 yılında çıkmış bir kanun var ve bu kanun işlemiyor, sıkıntı burada. Zaten tüm teflilerin mühendis olması gibi bir durum olacağını sanmıyorum, telafi eğitimlerine kabul edilmenin ve eğitimi tamamlamanın zor olacağını düşünüyorum. 1992-2002 yılları arasında sadece 100 kişi mühendis olabilmiş.
Böte, tef olayındaki haksızlık (bana göre) teflilerin, meslek liseleri haricindeki okulları tercih edebilmeleridir.
Evet o kesin haksızlık da yani ben bi hak armıyorum zaten mühendis olma niyetm de yok sadece bötenin çıkış yolu yok ona üzülüyorum :(

ünvanlara takılıp kalmamak lazım,
bi işi çok iyi bildikten sonra kimse ünvanınıza bakmaz.
önemli olan işi yapıp yapamayacağınızdır.

Olsun arkadaş artık, 20 senedir olacak olacak deniliyor, haberlerden başka bir şey oluduğu yok.. Teknik öğretmen değilim ama olması lazımdı şimdiye kadar çoktan.

Diş hekimleri ve doktorlar da tef mezunlarından yüksek puan almıştı. Onları da mühendis yapsınlar o zaman:)

BBNET
Geri