teknik öğretmen yaz stajını okulda yaparsa ek ders ne alır?

Kodla Büyü

permanganat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaslar teknik lise 200 saatlik yaz stajını öğrenciler yer olmadıgı için okulumuzda yaptırıyoruz. Bizde her gün 8 saat okuldayız okula gidip geliyoruz. Şİmdi biz ücret olarak 16 saat mi alacağız yoksa haftada 40 saat mı alacağız? 40 saat okulda duruyoruz bunu çözemedim yardımcı olacak var mı bilenler yardımcı olur mu teknik öğretmenlerim yardımcı olun lütfen

Sayın hocam, ne yazık ki bu konu da yoruma açık bir konu. Bazı yerlerde 40 bazı yerlerde 16 saat ödeniyor.
Ancak memurlar.net'te 16 saat ödenen birinin açtığı dava sonucunda 40 saat aldığına dair bir dava sonucu var.

hocam şimdi başladık müdürde tereddütte kaldı bizde okula gidiyoruz yani ben 16 saat için okulun kapısına bile gitmem açıkcası yaz tatilimi bıraktım okula gidiyorum sorun cıkar mı 400 saat haftada verilirse ileride sizce

yıllık çalışma takvimine göre kurum öğretmenleri tatile girdikten sonraki haftalar için 40 saat ödenmesi gerekir.

İşletmelerde meslek eğitimi
MADDE 15- (1) İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların işyerindeki uygulamalı eğitimini izlemek, programa uygunluğunu ve sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamak, meslekî rehberlikte bulunmak üzere yaptıkları bu görevler ek ders görevi sayılır.
(2) Bu dersler, ders dağıtım çizelgelerinde “işletmelerde meslek eğitimi” adıyla gösterilir ve işletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstaslar esas alınarak okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve millî eğitim müdürlüğünce onaylanacak programlara göre haftada;
a) Meslekî eğitim merkezlerinde;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 24 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 18 saati,
b) Diğer okul ve kurumlarda;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 20 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 16 saati,
geçmemek üzere okutabilecekleri azamî ek ders saatleri kapsamında verilir.
(3) Okul ve kurumun bulunduğu il veya ilçe merkezinde yeterli sayıda işletme bulunmaması halinde ilgili mevzuatına göre meslek eğitimi ve stajlarını kendi okullarında yapan öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin ek ders görevleri de bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsamında belirlenir.

abi işte bu ikilemde kalıyoruz öderler mi ödemezler mi ödemezlerse gitmicem yaa ne işim var 40 saat okulda dur 16 saat ek ders al 40 saate bile gidesim yoktuu sizce bunu nasıl öğrenebilirim kesin bir şeyy yönetmelikde anlamadım ki

permanganat' Alıntı:
abi işte bu ikilemde kalıyoruz öderler mi ödemezler mi ödemezlerse gitmicem yaa ne işim var 40 saat okulda dur 16 saat ek ders al 40 saate bile gidesim yoktuu sizce bunu nasıl öğrenebilirim kesin bir şeyy yönetmelikde anlamadım ki
hocam ö-de-mez-ler gitme....

ben kendi okulumda almıştım 40 saat bu sene öğrendikki 1-2 yıl önce kaldırılmış

Hocam aynı durum bizde de var. 4 öğretmeniz. haftada 20 saat gidiyoruz her bir öğretmen. 16 saatin ekdersini alıyoruz. 4 saatte haftada fahri olarak giriyoruz.

hocam ne zaman kalktı bana şimdiki uygun bir yazıyı gönderirseniz sevinirim yada link atarsanız nerden bulacam şimdiki halini

Dayanak bu hocam:
İşletmelerde meslek eğitimi
MADDE 15- (1) İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların işyerindeki uygulamalı eğitimini izlemek, programa uygunluğunu ve sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamak, meslekî rehberlikte bulunmak üzere yaptıkları bu görevler ek ders görevi sayılır.
(2) Bu dersler, ders dağıtım çizelgelerinde “işletmelerde meslek eğitimi” adıyla gösterilir ve işletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstaslar esas alınarak okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve millî eğitim müdürlüğünce onaylanacak programlara göre haftada;
a) Meslekî eğitim merkezlerinde;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 24 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 18 saati,
b) Diğer okul ve kurumlarda;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 20 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 16 saati,
geçmemek üzere okutabilecekleri azamî ek ders saatleri kapsamında verilir.
(3) Okul ve kurumun bulunduğu il veya ilçe merkezinde yeterli sayıda işletme bulunmaması halinde ilgili mevzuatına göre meslek eğitimi ve stajlarını kendi okullarında yapan öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin ek ders görevleri de bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsamında belirlenir.

BBNET
Geri