teknik öğretmen derece kademe başlangıç

Kodla Büyü
2013 yılında gazi üniversitesi endüstriyel sanatlar eğitim fakültesinden mezun oldum . ESEF diye de biliniyor fakültem.Sorum şu ki teknik eğitim olduğuğumuz için meslek lisesinde öğretmenlik yapıyoruz fakat sırf fakültemin ismini anlamadıkları için sürekli teknik misin sorusuyla karşılaşıyorum ve ek tazminatımı bile yatırırken kırk kere dilekçeyle uğraşıyorum. Mesleğe başlarken 8/1 den başlıyor teknik öğretmenler. 9/1 den başladım. acaba burdada mı yanlışlık var . meslek lisesinde çalışanlar kaçtan başladı yazabilir mi acaba?

yanlışlık yok hocam 9/1 başlangıç, teknik öğretmenlik için de bilgisayar öğretmenliği olduğu için sorun yok.

Yanlışlık yok.
Bakınız, Sayfa 5:

"Bu itibarla, söz konusu yüksek öğretim kurumlarının (Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi ile önceki adıyla Endüstriyel Sanatlar Yüksek Öğretmen Okulu dahil) teknik eğitim
veren bölümleri mezunları ile Mesleki Eğitim Fakültesi mezunlarının “Teknik Öğretmen” unvanını kullanmaları ve bu unvanla anılmaları mümkün olmakla birlikte, madde metninde
yer almayan yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların salt “teknik öğretmen” unvanına
bağlı olarak öğrenim durumları itibariyle memuriyete giriş derece ve kademelerine bir derece ilave edilmesine yasal yönden imkan bulunmamaktadır."

Son düzenleme:
Hocam MEB denen bakanlık yöneticilerin(kralların) çiftliği olduğu için her türlü uygulama var bu konuda farklı illere göre. 8/1'den başlayan var, başlamayan var, başlayıp sonra aldığı parayı faiziyle geri ödeyen de var. MEB=çiftlik

ilksms
Geri