merhaba arkadaşlar, okulda 2 modem var biri özel diğeri meb hattı, bt sınıfına gelen hat direk olarak meb modemine bağlı aynı anda özel hattın takılı olduğu switche de bir kablo ile bağladım, şimdi kendi makinamdan ipleri değiştirerek 192.168.1.x yazınca meb hattına bağlanıyorum, 192.168.2.x yazınca da özel hatta bağlanabiliyorum, sorum şu; ben sürekli olarak elle ip değiştirmek yerine 2 ethernet kartı mı kullanmalıyım ki bu elle ip değiştirme ile uğraşmayayım sürekli? ya da sizin bildiğiniz daha kolay yöntemler var mı?
Bir de katlardaki kablosuz acccess pointler var, her katta 4 tane var, 1 tanesi kablolu diğer 3 tanesi kablosuz, bunları modeme tanıttım ama otomatik ip aldıklarında özel hatta el ile ip verince ancak meb hattına bağlanıyorlar, istediğim direk otomatik meb hattına bağlanmaları, ben ap leri meb hattının olduğu modeme bağlamama rağmen nasıl oluyorda direk özel hattan ip alabiliyorlar?
çok teşekkürler.
Bir de katlardaki kablosuz acccess pointler var, her katta 4 tane var, 1 tanesi kablolu diğer 3 tanesi kablosuz, bunları modeme tanıttım ama otomatik ip aldıklarında özel hatta el ile ip verince ancak meb hattına bağlanıyorlar, istediğim direk otomatik meb hattına bağlanmaları, ben ap leri meb hattının olduğu modeme bağlamama rağmen nasıl oluyorda direk özel hattan ip alabiliyorlar?
çok teşekkürler.