Tek Dsl Hatta 2 Modem Takabilir miyim?

Kodla Büyü

cingozcemal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir arkadaşımın sorduğu soru açıkçası bende cevaplayamadım. Sizlere danışayım dedim. Arkadaşın evi 8. kat ve en alt katta bakkal da sınırsız internet var. Şİmdi şöyle bi şey söylediler. 8. kattaki arkadaş telefon hattı var binada ama kullanmıyor. Aşağıdaki kutudan benim tel hattının kablosu ile bakkalın hattının kablolarını birleştirsek ve yukarıdada aynı şekilde modem takıp kurulumu yapsak olur mu? Yani bir nevi paralel telefon gibi paralel modem :) olabilir mi? OLursa ikiside aynı anda çalışırmı. Ya da B planınamı geçelim :) Saygılarımla...

Tahminimce olmaz. Her iki modem de bağlanma prosedürlerini uygularken ip adresi almak isteyecek. Ancak bir hatta 2. bir ip'yi vermez diye tahmin ediyorum. DSL telefon numarasına bağlı sürekli bir bağlantı, yani çevirmeli ağ gibi talebe bağlı bir bağlantı değil.

Ama denemek lazım tabi. Sonucu bildirirseniz biz de öğrenmiş oluruz.

telefon hattında değilde ethernet kablosunu uzat hocam wireles modem al en fazla 2 pc ile wireles modemden dağıtabilirsin yoksa ip çakışır

ilk açılan modem ip'yi kapıyor. diğer modem avcunu yalıyor. denenmiştir.

hemen olmaz diye kestirip atmayın arkadaşlar iki modemi aynı anda kullanmazsa olur. telefon hattını paralel olarak ev ve bakkala çeksin nerde internet istiyorsa ordaki modemi açsın ve kullansın bu kadar basit

BBNET
Geri