tek bir exe dosyasına izin verilebiliyormu

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb arkadaşlar. netsupport da böyle bir ayarlama yapılabilirmi? exe dosyalarına izin vermek istemiyorum. sadece 1 tane exe dosyasının flashda çalışmasına izin vermek istiyorum

hocam exe yi neden yasaklıyorsunuz? ben herhagi bir kısıtlama koymadım. hatta netsupport proyecti de kaldırdım. deepfreeze tarzı bişey kullanıyorsanız zaten kısıtlama yapmaya gerek yok. ben öyle bir program da kullanmıyorum lisans sorunundan dolayı. sağlam bir image yaptım. bir sorun olursa tekrar yükleyeceğim.

nese1982' Alıntı:
mrb arkadaşlar. netsupport da böyle bir ayarlama yapılabilirmi? exe dosyalarına izin vermek istemiyorum. sadece 1 tane exe dosyasının flashda çalışmasına izin vermek istiyorum

Bu söylediğinizi ebeveyn denetimleri ile yapabilirsiniz.

yataylimit' Alıntı:
nese1982' Alıntı:

hocam nasıl biraz ayrıntılı bilgi verebilirimisiniz

http://www.sordum.org/8486/simple-run-blocker-v1-2/

Pencerenin üst kısmında bulunan açılır listeden "1-block all except the list below" seçeneği seçilir.
Alt kısma + düğmesi veya sürükle bırak yöntemi ile uygulamalar eklenir.
Çark düğmesinden "restart explorer" komutu verilir.
Artık sadece listede ekli olan uygulama çalışır.

zzeytinci' Alıntı:
http://www.sordum.org/8486/simple-run-blocker-v1-2/

Pencerenin üst kısmında bulunan açılır listeden "1-block all except the list below" seçeneği seçilir.
Alt kısma + düğmesi veya sürükle bırak yöntemi ile uygulamalar eklenir.
Çark düğmesinden "restart explorer" komutu verilir.
Artık sadece listede ekli olan uygulama çalışır.
hocam program mı yüklemek lazım. netsupport ile açamazmıyız

nese1982' Alıntı:
yataylimit' Alıntı:
nese1982' Alıntı:

Hocam Denetim Masasındaki Ebeveyn Denetimleri kısmına girip incelediğiniz halde mi yapamadınız yoksa hiç incelemeden mi bilgi istiyorsunuz? Ona göre anlatacağım da :)

yataylimit' Alıntı:
nese1982' Alıntı:
yataylimit' Alıntı:
nese1982' Alıntı:

Hocam Denetim Masasındaki Ebeveyn Denetimleri kısmına girip incelediğiniz halde mi yapamadınız yoksa hiç incelemeden mi bilgi istiyorsunuz? Ona göre anlatacağım da :)
onu mu kast ettiniz hocam. ben netsupport yüklü tahtada netsupport tarafından engellenen exe uzantılı dosyalar için sormuştum. suan evdeyim deneyemiyorum. bu yöntem ile oluyomu?

Hocam şimdi yapmanız gerekenler şöyle: Önce NSP'nin exe yasaklama özelliklerini tamamen iptal etmeniz gerekiyor. Bunların nereden yapılacağını bilmiyorsanız yazabilirim...

Önce söz konusu programın yüklü olduğu flash diski takın. Sonra Denetim Masasındaki Ebeveyn Denetimleri kısmından Vestel kullanıcısını seçerek ebeveyn denetimlerini açın. Belirli programlara izin verin/engelleyin yazısına tıklayarak ".... kullanıcısı yalnızca izin verdiğim programları kullanabilir" seçeneğini işaretleyin. Listenin dolmasını bekleyin. Tümünü işaretleyi seçin. Ardından, Gözata tıklayarak flash diskteki programı seçin ve uyarı çıkınca Tamama tıklayın. Alttaki Tamama tıklayarak da işlemi bitirin. Hepsi bu kadar. Bundan ssonra C sürücüsündeki tüm uygulamalar+flash diskinizdeki seçili uygulama dışında bir exe dosyası çalışmayacaktır :+1:

hocam size zahmet nsp'nin exe dosyasını nasıl açacağımı da kısaca anlatırmısınız. bunu yapmak için yönetici şifresini bilmem gerekir mi? deactive şifresi yeterli mi. tş ederim.

Yönetici şifresi gerekebilir, tam emin değilim.
Folders sekmesinde Restricted File Creation kısmına .exe uzantısı eklenmişse öncelikle onu kaldırın.
Devices sekmesinde ise tüm kutucukları kırmızı çarpı gösterecek şekilde pasifleştirin.
Bu iki işlemden sonra NSP exe dosyalarına müdahale etmeyecektir diye düşünüyorum.

NSP'yi ben kaldırıp tekrar yüklemiştim ve yönetici şifresini de kendim belirlemiştim ama sizde durum farklı sanırım.

küçük bi bat dosyası ile çözüldü. ama burda paylaşmak pek doğru olmaz. :)

çözümü bana da lazım. okul kurum 750986

nsp programını kaldırıp tekrar yükleyenler, programı nereden temin ediyorsunuz lisanslı mı?

BBNET
Geri