TEF mezunu BT Öğretmenleri Dikkat!...

Kodla Büyü
Re: BT Öğretmenleri Dikkat!...

bu karar tef mezunu olup ticaret meslek gibi meslek liselerinde olan öğretmenleri ilgilendiriyor böte mezunu olan ve ortaokullarda çalışanları ilgilendirmiyor

ofkar' Alıntı:
bu karar tef mezunu olup ticaret meslek gibi meslek liselerinde olan öğretmenleri ilgilendiriyor böte mezunu olan ve ortaokullarda çalışanları ilgilendirmiyor
EVET BİLİYORUM ONUN İÇİN ZATEN İLGİLENENLERE DUYURULUR DEDİM.

meslek lisesi öğretmenleriyle sınırlı değildir umarım

Bende bordroda yazan Özel Hizmet Tazminatı 701.45. Bakanlar kurulu kararında belirtilen çizelgede ;

a) 5 yıla kadar hizmeti olanlara............................. : 775 - 975 -

b) 5 yıl ve daha fazla hizmeti olanlara.................. : 775 - 1400 -

Ben 5 yılı doldurduğum için olması gereken 775 mi yokda 1400 mü olması gerekiyor? zaten bir eksiklik olduğu açık en iyisi bir dilekçede ben vereyim...

pegasus777' Alıntı:
Bende bordroda yazan Özel Hizmet Tazminatı 701.45. Bakanlar kurulu kararında belirtilen çizelgede ;

a) 5 yıla kadar hizmeti olanlara............................. : 775 - 975 -

b) 5 yıl ve daha fazla hizmeti olanlara.................. : 775 - 1400 -

Ben 5 yılı doldurduğum için olması gereken 775 mi yokda 1400 mü olması gerekiyor? zaten bir eksiklik olduğu açık en iyisi bir dilekçede ben vereyim...
775-1400 rakamları oran hocam. Oranlar bellli bir katsayı ile çarpılacak ödenecek tutar bulunuyor. 701.45 doğru rakam.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 0505-1.htm

III SAYILI CETVEL
Diğer Tazminatlar

Tazminat
Oranı (%)
A. Eğitim Öğretim Tazminatı:

I- a) Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil Öğretmen unvanlı kadrolarda
fiilen öğretmenlik yapanlardan;
-1-2 derecelerden aylık alanlar..........................................................................................: 100
-3-4 derecelerden aylık alanlar......................................................................................... : 95
-Diğer derecelerden aylık alanlar...................................................................................... : 85

b) (a) bendinde sayılanlardan Uzman Öğretmen unvanını kazanmış olanlara ayrıca;
-1-2 derecelerden aylık alanlar..........................................................................................: 20
-Diğer derecelerden aylık alanlar...................................................................................... : 15
c) (a) bendinde sayılanlardan Başöğretmen unvanını kazanmış olanlara ayrıca;
-1-2 derecelerden aylık alanlar..........................................................................................: 40
-Diğer derecelerden aylık alanlar...................................................................................... : 30

II- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ek V Sayılı Cetvelde sayılan mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına, atölye, laboratuar veya meslek dersleri öğretmeni olarak Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil Öğretmen unvanlı kadrolara atananlara, atandıkları branşa göre aşağıdaki oranlarda ilave Eğitim Öğretim Tazminatı ayrıca ödenir. Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu kadrolarında bulunanlar hariç olmak üzere, branşlarında fiilen derse girmeyenlere bu tazminat ödenmez.

a) Bilgisayar, bilgisayar bakımı ve onarımı-işletme, elektrik, elektronik, elektro mekanik taşıyıcılar (asansör), gemicilik, gemi elektroniği ve haberleşme, gemi makineleri, güverte-güverte avlama, makine, iş makineleri, döküm-izabe, metalişleri, model, motor, tesviye, telekomünikasyon, tekstil dokuma, tekstil boya-baskı desen, tekstil iplikçilik-iplik, tekstil kalite kontrol, tekstil örme, endüstriyel elektronik, mikroteknoloji, radyo televizyon;
-En az 4 yıl yükseköğrenim görenler................................................................................ : 15
-En az 2 yıl yükseköğrenim görenler................................................................................ : 10

Atölye ve labaratuvar öğretmenleri normal kültür öğretmenlerine göre daha fazla özel hizmet tazminatı alıyor. Bunu zaten tüm teknik öğretmenler alıyor eğer meslek liselerinde çalışıyorsa..

BBNET
Geri