TEF-Bilgisayar Ögrt. ilk mezunlarını ne zaman verdi ?

Kodla Büyü

memo-x

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi günler arkadaşlar, TEF -Bilgisayar öğretmenliği mezunlarını ilk ne zaman verdi ?
bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim.

İlk mezunlar Gazi Tef dir diye düşündüm ama emin olamadım.
Emeklilik durumuna gelinmiş midir ? O yönden soruyorum.
1994 te mezun olanlar var ise görevde nerden baksak 25 yıl yapıyor.

Daha öncesi var mıdır ? Acaba.

internette 1990 yılı ösym taban puanlarına bakıyım dedim, oradan açılan fakülte-bölümleri görebilirim diye fakat
bulamadım 1990 yılı taban puanlarını.

Hocam, bence daha eski olması lazım. Ben Marmara tef mezunuyum. Bizim zamanımızda ki bölüm hocaları bizim bölüm mezunuydu. Hatırladığım 87-88 yılı mezun olanlar vardı. Ama tabi milli eğitim bilgisayar öğretmeni atamaya ne zaman başladı. Onu bulmak lazım esas.

Eski okullardan Gazi Tef e baktım 1990 yılında Bilgisayar bölümü açılmış, yazıyordu.
Dediğiniz doğru Meb ilk ne zaman atamaya başladı - Bilg. Öğrt ni

Meb de 2000 yılı var en eski atama verisi olarak, sitesinde daha eski atamalarla ilgili bilgi görünmüyor.

90 ların başında atanan bilgisayar öğretmenleri halen göreve devam ediyor. Benim bilip tanıdığım 92-93 tef mezunu ve o yıl göreve başlayanlar var. Yani aşağı yukarı 30 yıla yakın gorevi olan öğretmenler var.
Ama emeklilik yaş ile ilgili olduğu için şu anda emekli durumunda olan yok bildiğim.
3-5 seneye kadar emekliliği hak eden olacaktır.

Emekli oluplarda kontenjanlar açılır mı diye soruyorsanız emekli olmazlar. 4500 maaş+2000 ekdersi bırakıp neden 2500 maaşa kalmak istesinler ki. 60-65 yaşlarına kadar çalışırlar. Onu beklemeyin yani

Emekli olan da yok kontenjan da açılmıyor tayin resmen bitti artık bu bölüm için zh i bitirdik bekle ki yer açılsın.

O istediğin okullar güzel atlara binip uzaklara gitti hocam. Çoğunda doğuda 1-2 sene çalışıp eş durumuyla yapıştıran zümreler çalışıyor. Sen onlardan önce emekli olacaksın yani

Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği ilk kayıtlarını 1986-87 öğretim yılında yaptı. İlk mezunlarını da 1990'da verdi.

BBNET
Geri