Tedavisi Mümkün Değildir İbaresi ile Sağlık Mazereti Yapan Var mı?

Kodla Büyü

hasanerenn

Site Gezgini
Merhaba,

Eşim bir üniversite fakültesinde pek de bilinmeyen bir dalda tedavi görmekte. Tedavi olduğuna dair fakülte ana bilim dalı başkanı, fakülte dekan yardımcısı ve bir hekimin de imzasının bulunduğu hastalığına ve tedavisine dair belgemiz var. Eşimin görev yaptığı ilde uzman doktor bulunmadığından tedavisi mümkün değil. Biz de bu sebepten sağlık mazereti yapmak istiyoruz. Ancak MEB Sağlık Heyeti raporu istediğinden bu kağıdın hiçbir hükmü yok.

gerçekleştiği fakültede başhekimlik bulunmadığından sağlık heyeti oluşturup rapor veremiyorlar. Farklı hastanelere gittiğimizde hastalığın niş bir alanda olduğunu, kendilerinin bu hasta için özel heyet oluşturmayacaklarını söylüyorlar. İstanbul'da neredeyse konuyla alakalı her hastaneyi gezdim ancak dert dinlemeyen egoist insanlarla karşılaştık.

En sonunda dilekçe ile başvuru yapıp dilekçe ile red cevabı talep etmeyi düşünüyorum. En sonunda da idare mahkemesine gidip mahkeme yoluyla sağlık raporu aldırmak istiyorum, daha önceden böyle bir yoldan geçen varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Merhaba,

Eşim bir üniversite fakültesinde pek de bilinmeyen bir dalda tedavi görmekte. Tedavi olduğuna dair fakülte ana bilim dalı başkanı, fakülte dekan yardımcısı ve bir hekimin de imzasının bulunduğu hastalığına ve tedavisine dair belgemiz var. Eşimin görev yaptığı ilde uzman doktor bulunmadığından tedavisi mümkün değil. Biz de bu sebepten sağlık mazereti yapmak istiyoruz. Ancak MEB Sağlık Heyeti raporu istediğinden bu kağıdın hiçbir hükmü yok.

gerçekleştiği fakültede başhekimlik bulunmadığından sağlık heyeti oluşturup rapor veremiyorlar. Farklı hastanelere gittiğimizde hastalığın niş bir alanda olduğunu, kendilerinin bu hasta için özel heyet oluşturmayacaklarını söylüyorlar. İstanbul'da neredeyse konuyla alakalı her hastaneyi gezdim ancak dert dinlemeyen egoist insanlarla karşılaştık.

En sonunda dilekçe ile başvuru yapıp dilekçe ile red cevabı talep etmeyi düşünüyorum. En sonunda da idare mahkemesine gidip mahkeme yoluyla sağlık raporu aldırmak istiyorum, daha önceden böyle bir yoldan geçen varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Sağlık özrü böyle bir şey değil üstad. Mesela Bulunduğun bölgenin havası fazla nem içerir ve senin rahatsızlığın nemden kaynaklidir ordan uzaklasman gerekir veya tam tersi vs. Veya sıcağa karşı hassasiyet içeren bir hastalik vardır serin bir bölgede yasaman gerekir vb. Uzman doktor orda yok diye tayin mi olur! Sonuçta hergun tedavi altında değilse pekala denebilir ki ayda bir tedavi amaçlı mazeret kullanıp tedavi olup donebilirsin vs. İdari mahkeme buna red verir boşuna uğraşmayın. Yani tedavi süreciyle ilgili değil mazeret tayini , hastalığa sebep olan bir etken varsa bulunduğunuz yerde o zaman ordan gitmeniz gerekirse vs .

Sağlık özrü böyle bir şey değil üstad. Mesela Bulunduğun bölgenin havası fazla nem içerir ve senin rahatsızlığın nemden kaynaklidir ordan uzaklasman gerekir veya tam tersi vs. Veya sıcağa karşı hassasiyet içeren bir hastalik vardır serin bir bölgede yasaman gerekir vb. Uzman doktor orda yok diye tayin mi olur! Sonuçta hergun tedavi altında değilse pekala denebilir ki ayda bir tedavi amaçlı mazeret kullanıp tedavi olup donebilirsin vs. İdari mahkeme buna red verir boşuna uğraşmayın. Yani tedavi süreciyle ilgili değil mazeret tayini , hastalığa sebep olan bir etken varsa bulunduğunuz yerde o zaman ordan gitmeniz gerekirse vs .

Hocam konu hakkında bilgin yoksa yorum yapma lütfen. kılavuzda açık ve net tanım var, farklı hastalıktan tedavisi devam edip rapor alıp tayin alan insanlarla tanıştım. Bilgisizseniz yorum yapmayın hocam.

Senin bahsettiğin olayı “veya” ile belirtmişler aşağıda gördüğün gibi. Ne yapacağım her ay 12k uçak bileti parası verip 4 yıl boyunca git gel mi yapacağım, ilçe mem’de bana hep izin verecek:)

Hocam bilgin yoksa daha fazla yazma konuya.

Ekli dosyalar

• IMG_4163.webp
    IMG_4163.webp
    80.9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Sağlık özrü tam da @hasanerenn hocamın dediği gibi bir şey. Allah şifa versin hocam umarım işiniz kolaylıkla çözülür.
Hocam bu arada görev yaptığı ilde bu tedavi yapılamıyor diye hastane kurulu rapor verirse olmuyor mu

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Aldığınız raporu bulunduğunuz yerdeki devlet hastanesine götürün. Başhekimden bu dalda uzman hekimimiz yoktur yazısını alın. Başhekimlik direnecektir. Sadece bu uzman sizde var mı yok mu onun raporunu istiyorum deyin. Onunla il sağlık müdürlüğüne gidip tedavisi burada mümkün değildir raporunu alın. Ben öyle yapmıştım. (Hatta uzman, şehirde kadrolu olup başka şehirde özelde çalışıyor arkadaşlarına kendini idare ettiriyordu. Hastaneye noter götürüp aslında orada çalışmadığını ispatladım öyle sağlık müdürlüğüne gittim)

öncelikle geçmiş olsun hocam. küçük kızımda tedavisi olmayan genetik bir hastalık var. öncelikle süreçte sadece ön tanı vardı kesin tanı 2 sene içindeki testler sonucu konuldu. daha ön tanısı varken(kesin tanı bile yoktu) eşim (maliyede) raparu sundu ve tedavisine orada devam etmek istiyoruz başlıklı bir dilekce ilekuruma başvurdu. degerlendiren kurum istediğiniz zaman izmire geçebilirsiniz dedi. geçebiliriz diyorum çünkü biz dilekceyi versekde geçmek için onay vermedik yerimizde kalmaya karar verdik. Kurum istediginiz zaman söyleyin geçirelim diyor hala.
fakat bu durumda meb e ben verecek olsam tedaviye şu hastanede devam edecegim derim ki doktor seçme hakkınız var. bu durumda zorlasalarda kalmanız için.en kötü dava açıp dava sonucu gidersiniz.

BBNET
Geri