Tbm Neden Bu Kadar Düşük

Kodla Büyü

gazili

Seçkin Üye
Seçkin Üye
google da

rabia işareti indir

yazınca aşağıdaki sitem ilk sırada geliyor. ve genelde tıklamalar bu sayfaya geliyor son günlerde.
ama tık başı nerdeyse 0.01 ile 0.02 arası veriyor. az önceki verilere göre 18 tık ve 0.42 gelmiş. bu oran diğer ücretli siteme de yansıyor. kendi tıklamam veya başkalarına tıklatma olayı da yok.
ama tbm neden bu kadar düşüyor, tık oranları anlamıyorum. yurt dışından da geliyor bazen bu sayfaya yine orab değişmiyor. sizce sebep ne olabilir. yardımcı olursanız sevinirim.

http://saglikli-yasayin.blogspot.com/20 ... areti.html

hocam tbm oranları genel değerlendirin. yani 3-5günlük değilde 3-5 aylık olarak. bazen bir sitedeki reklamlarımın tbm si 0.01 e kadar düşerken, bazı günler 0,1 e yükseliyor. ortalaması 0.05. burada tabi sektör de çok önemli diye biliyorum.

hocam şimdi içerik amaçlı düşünün..
bende 17-18 tane kendi serverımda site var. bunlar dekorasyon,araba,sağlık,inşaat üzerine bloglar ve tık başına ortalama TBM 0,10 oluyor..
Bu sektörlerin büyük firmaları bu alanlarda iş yaptığı için bu konularda TBM yüksek olur.
Genel site veya blog işi bitti,sektörel siteler yapın.O zaman adsense de para kazanırsınız.
Ha genel blog tipinden de para kazanılır ama kazandığınızın yarısını backlink,tanıtım yazısı,link alımı vs gibi off page ve iç optimizasyon,page speed,keyword density vs gibi konularda on page seo ayarlarını kurmak lazım.
Eğer sektörel bir dekorasyon blogu 1k hit alırsa aylık 240 TL para bırakıyor kış zamanında..3-5-10 siteniz olsa ve ilgilenirseniz 1500-2000 TL den aşağı almazsınız.Bence iyi para değil mi ?

BBNET
Geri