Tayini Çıkan Öğretmenlerin Tableti?

Kodla Büyü

caylakcekirge

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Haftaya il içi tayin sonuçları belli olacak, dolaysıyla Fatih Projesindeki 1. Fazda bulunan okullarda ki ögretmenlerin bazılarının tayini çıkacak bu durumda tabletlerin durumu ne olacak; alınacak mı? yoksa öğretmen arkadaşlar yanında mı götürecek...
Bu konuda bilgisi olan var mı?

Vestel hariç götürecek vestel ise kalacakmis hocam il koordinatör inden en doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Bana il koord. Gelen mail boyle

Bize de merkezi hizmetiçi kursta tayini çıkan öğretmen tableti iade edecek...dediler...

Şu adı geçen YÖNETMELIK çıksaydı biz bilgisayar ogretmenleri ve idareciler rahat ederdi...

İade edilecek arkadaşlar.. Tabletler okula zimmetli aynı zamanda.. Öğrencide öğretmen de ayrıldığında tableti bırakmak zorunda..

caylakcekirge' Alıntı:
Haftaya il içi tayin sonuçları belli olacak, dolaysıyla Fatih Projesindeki 1. Fazda bulunan okullarda ki ögretmenlerin bazılarının tayini çıkacak bu durumda tabletlerin durumu ne olacak; alınacak mı? yoksa öğretmen arkadaşlar yanında mı götürecek...
Bu hafta sorduğumuz soruya karşılık gelen e-postada;
...
Sonuç olarak tayin durumlarında tabletleri almıyoruz. Ama istifa, emeklilik ve başka kuruma geçişlerde öğretmenden alıyoruz.
Ögretmen başka okula geçtiğinde demirbaş kayıtları birimler arası nakil ile başka okula aktarılmalıdır.
deniyordu.

hemenyardim' Alıntı:
caylakcekirge' Alıntı:
...
Sonuç olarak tayin durumlarında tabletleri almıyoruz. Ama istifa, emeklilik ve başka kuruma geçişlerde öğretmenden alıyoruz.
Ögretmen başka okula geçtiğinde demirbaş kayıtları birimler arası nakil ile başka okula aktarılmalıdır.
deniyordu.
Eeeee peki ben A okulundayım. Fatih geldi tablet aldım.
B okuluna tayin çıktı fatih yok. Bende tablet var. Bi süre sonra benim B okuluna fatih gelse tablet dağıtsalar nolcak?
Ben 2. Tableti mi alcam yoksa daha once aldığım için yeni okulda tablet almayacak mıyım?
Bu durum suan çoook okulda yasanmıyor degil. Ne olacak?

Arkadaş ne yönetmelikmiş ya çıkamadı gitti en azından millet ne yapacağını bilirdi :?

cyln' Alıntı:
B okuluna tayin çıktı fatih yok. Bende tablet var. Bi süre sonra benim B okuluna fatih gelse tablet dağıtsalar nolcak?
Ben 2. Tableti mi alcam yoksa daha once aldığım için yeni okulda tablet almayacak mıyım?

Hocam iki tane vermeyecekleri kesin de, ikisinden de etmeseler bari :wink:

cyln' Alıntı:
hemenyardim' Alıntı:
caylakcekirge' Alıntı:
...
deniyordu.

Ya bu sorunun cevabi çok basit. 1.yi aldiysaniz 2.yi almayacaksiniz.

* İl içi/İl dışı/Özür grubu yada idareci olarak tayini çıkıp henüz FATİH projesi kapsamında tablet dağıtılmamış olan bir okula giden öğretmen arkadaş tabletini eski okuluna iade edecek mi?
* İl içi/İl dışı/Özür grubu yada idareci olarak tayini çıkıp FATİH projesi kapsamında tablet dağıtılmış bir okula giden öğretmen arkadaş tabletini eski okuluna iade edecek mi?
* Emekli olup okuldan ayrılan öğretmen arkadaş tabletini okula iade edecek mi?

* Nakil ile henüz FATİH projesi kapsamında tablet dağıtılmamış olan bir okula giden öğrencinin tableti geri alınacak mı?
* Nakil ile FATİH projesi kapsamında tablet dağıtılmış olan bir okula giden öğrencinin tableti geri alınacak mı?
* Disiplin cezası yada tasdikname alarak bir başka okula yada açık liseye giden öğrencinin tableti geri alınacak mı?

EBA'ya ilgili soruları sordum. İnşallah cevap alabiliriz.

Tayini çıkan öğretmen tableti iade etmeyecek, tayini hangi okula çıkar ise o okula demirbaş devri yapılacak... Benim 1. elden öğrendiğim bu şekilde...

nosTRa hocam sıkıntı buya herkes biryerden birşey öğrenmiş fakat resmi bir yazı yok. Bunu neye dair yaptın deyip sorumlu bizi tutabilirler. Mantıklı olan sizin söylediğiniz fakat işte bazen MEB'de işler mantıkla yürümeyebiliyor.

Arkadaşlar bu konuyla ilgili daha öncede yazdığım aşağıdaki soruları tablet@eba.gov.tr ye sordum. Sorduğum sorular ve gelen cevap şöyle:

Aşağıdaki durumlarda tabletlerin geri alınıp alınmayacağı noktasında resmi bir bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır:

* İl içi/İl dışı/Özür grubu yada idareci olarak tayini çıkıp henüz FATİH projesi kapsamında tablet dağıtılmamış olan bir okula giden öğretmen arkadaş tabletini eski okuluna iade edecek mi?
* İl içi/İl dışı/Özür grubu yada idareci olarak tayini çıkıp FATİH projesi kapsamında tablet dağıtılmış bir okula giden öğretmen arkadaş tabletini eski okuluna iade edecek mi?
* Emekli olup okuldan ayrılan öğretmen arkadaş tabletini okula iade edecek mi?

* Nakil ile henüz FATİH projesi kapsamında tablet dağıtılmamış olan bir okula giden öğrencinin tableti geri alınacak mı?
* Nakil ile FATİH projesi kapsamında tablet dağıtılmış olan bir okula giden öğrencinin tableti geri alınacak mı?
* Disiplin cezası yada tasdikname alarak bir başka okula yada açık liseye giden öğrencinin tableti geri alınacak mı?

CEVAP

Merhaba Bu konuları kapsayan yakın zamanda yönerge çıkacak .
Yönergeden öğrenebilirsiniz.

Tablet Gm marka ise öğretmenden geri alınmayacak TKYS üzerinden öğretmene zimmetlenecek.
Öğretmen tayın durumunda yanında götürebilir.

Emekli olan öğretmen tabletini okula teslim edecek.

Öğrenci gittiği okulda tablet dağıtımı yapılmamış ise tablet geri alınabilir.
Tablet dağitimi yapılmış olan okullarda nakil durumunda tabletini yanında götürebilir.

Açık liseye giden devamsızlıktan kalan yada okulu bırakma gibi durumlarda tablet geri alınacak.

Hocalarım ben okulda yeni Btr oldum bir öğretmen okuldan ayrılmış GM tablet ama bizim sistemde okulda-yedek gözüküyor ama tablet öğretmenle gitmiş. Bunu sistemden nasıl düşerim?

BBNET
Geri