Tayin istemedim ama ailem

Kodla Büyü

okyanus41

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba. Çalıştığım yerden memnun olduğumdan ve henüz erken diye düşündüğümden il dışı tayin istemedim. Ancak ailemle tartışma yaşadık :( annem babam abimler kardeşlerim akrabalarım komşular vs. herkes tavrımı eleştirdi ve tavır koydular :( Şu an çoğu konuşmuyor benle. Çok moralim bozuk arkadaşlar. Pişman olursam diye de korkuyorum. Önerilerinize ihtiyacım var. Size tuhaf gelebilir ama yaşanan bu

gittiğin yerde şartlarının daha iyi olacağını garanti edebiliyorsa ailen, haklı olabilirler. ama onun dışında orda mutsuz olursan sorumlu hep onları görürsün sonrasında.

bir de iş işten geçtikten sonra tavır alıyorlarsa bir sonraki yıla yol yapıyorlardır kendilerince :)

kendin için en doğru kararı kendin verebilirsin belli bir yaştan sonra. çocuk değiliz artık neticede?

hocam gelirse memnun olacağın okulu yazabilirsin, diğerlerini yazma. yani atanayım diye heryeri yazma. hem onların isteği olsun hem senin.

en güzel yer kendinizi mutlu ve huzurlu hissettiğiniz yerdir, başkalarına kulak asmayın derim

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
hocam gelirse memnun olacağın okulu yazabilirsin, diğerlerini yazma. yani atanayım diye heryeri yazma. hem onların isteği olsun hem senin.
zaten bugün son gündü il dışı tayinler bitti hocam :(

Bekarsın galiba, yada memlekete gittiğinde bazı şeylerden taviz vemen gerekeceğini düşünüyorsun, bende de vardı bu durum, galiba yengeç olmamdan kaynaklanıyor, :P
Git hocam ailenin yanına git, bir söz vardır bilirsin "Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar" çok az da dost ağlar sonra onlar unutur, yada bağlantın devam eder dünyanın en büyük hazinelerinden birini bulmuş olursun DOST...
Bende bunu anlamam bekar bir adam yerleşeceği yere neden geç gider, çok mu karışan olur? ama şundan eminim insan çizgilerini kesin çizmezse korkularını YAŞAR, bir fikir versin size hocam yaş 34, çizgini çekersin taviz vermezsin arkadaşlarında ailende akrabalarında seni anlar, çizginden tavizler verirsin mutsuz olursun... BENCE..

boş ver ya en güzeli bekarlık aile yanından kat kat iyidir tabi ailesine göre değişirde bu :)

bayan olsa biraz daha haklılar ama erkek için biraz esnek olunabilir. bayan arkadaşlar okuyup yanlış anlamasın. bayan olunca aileler biraz daha fazla endişeleniyor çünkü.

ama sen nerde mutluysan ona devam et. pişman olursan kendi tercihinden pişman olursun. ailenin dediğini yapıp pişman olursan o kötü işte.

üni. tercihi sırasında babam şu bölümü yaz bu bölümü yaz deyip duruyordu. iş bulamazsam sıkıntı yaşarsam bakacak mısın bana dedim sustu. ondan sonrada karışması. aynısını sende ailene diyebilirsin. senin yerinde olsam buraya gelip huzursuz olursam burda kimsede huzur bırakmam deyip işin içinden çıkardım.

ailenle kalbin arasında kalmışsın ve kalbini seçmişin heralde biri varorda bi kız :mrgreen: hadi hadi itiraf et :mrgreen:

Hocam bende ailemin yanına geldim fakat çalıştığım yerden hiç memnun değilim :( , pişman olmadım desem yalan olur, çalıştığınız yer de önemli.

hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. gerçekten de bekar bir insan özellikle erkek aile yanına gitmekte ya da yerleşik hayata geçmekte neden bu kadar geç davranıyor? Ya da sadece ben mi böyleyim?

hocam ben bayan olarak da aynı şeyi düşünüyorum zaman zaman üniversitede dahil 10 sene oldu evden ayrılalı tayin zamanı ailemin yanını yazayim diyorum ama bunca sene sonra zor olur gibi geliyor bende sadece gittigime değecek bi iki okul yaziyorum onlarda tutmuyor uzaktayken aileni ozluyorsun ama temelli gelmek fikri yinede zor geliyor onlarda evlen otur kendi evinde diyo ama söylemesi kolay tabi evlenecek insan bulmak lazım önce

tartışmasaymışsınız iyiymiş ama memlekette çalışmak her zaman iyi olmuyor. Biraz da başka yerler, başka insanlar görmek lazım.

bibucuk' Alıntı:
hocam ben bayan olarak da aynı şeyi düşünüyorum zaman zaman üniversitede dahil 10 sene oldu evden ayrılalı tayin zamanı ailemin yanını yazayim diyorum ama bunca sene sonra zor olur gibi geliyor bende sadece gittigime değecek bi iki okul yaziyorum onlarda tutmuyor uzaktayken aileni ozluyorsun ama temelli gelmek fikri yinede zor geliyor onlarda evlen otur kendi evinde diyo ama söylemesi kolay tabi evlenecek insan bulmak lazım önce
kesinlikle aynı tavırlar aynı sözler hocam. tüm bekar arkadaşlar aynısını yaşıyoruz sanırım. Zira evlendiğinizde aile kararıdır diye birşey diyemiyorlar. fakat bekarken onlara danışmadan karar almanıza dayanamıyorlar. bana da aynen bunca yıl sonra zor olur diye geliyor ve temelli gitmek büyük bi karar gibi sanki. Tamam çocukluğumuzun kenti ama hangi şey çocukluğumuzdaki gibi?

adeministrator' Alıntı:
tartışmasaymışsınız iyiymiş ama memlekette çalışmak her zaman iyi olmuyor. Biraz da başka yerler, başka insanlar görmek lazım.
yorumunuz için teşekkürler hocam. Öyle büyük bi tartışma olmadı ama biraz somurttular ve moralleri bozuldu. Buna da ben üzüldüm :(

evet hocam aynen öyle anneme baksanız eve koltuk veya herhangi bişey almama da izin vermiyor evlenip evine al diyo iyi güzel diyo da bende istiyorum yuva kurayim düzenli bi hayatim olsun ama kismet olmayinca olmuyor iste

bibucuk' Alıntı:
evet hocam aynen öyle anneme baksanız eve koltuk veya herhangi bişey almama da izin vermiyor evlenip evine al diyo iyi güzel diyo da bende istiyorum yuva kurayim düzenli bi hayatim olsun ama kismet olmayinca olmuyor iste
attığınız adımı onlara sormanızı isterler ama bunu tamamen iyi niyetle yaparlar. özellikle bayanlarda bu böyledir. Ben de iyi niyetle istediklerini bildiğim için üzüldüm :( ama birşeyi içimden tamamen gelmedikçe ve onu hissetmedikçe adım atamıyorum. Bu da böyle oldu. Umarım hakkımızda hayırlısı olur. Ve en güzel en iyi zamanda ailelerimizi de bizi de memnun edecek adımları atarız hepimiz...

İnşallah. Önünde sonunda ailesinin yanında soluğu alıyor birçok insan. Bunun örneğini okullarımızda bizden daha fazla hizmeti olan arkadaşlarımızda görebiliyoruz. Herkes yaşadığı yerde mutlu olur huzurlu olur umarım ki. Verimlilik ancak o şekilde olabiliyor

belli bir yaştan sonra aile yanında filan kalmak zor geliyor, ben o yüzden il dışı düşünseydim bile ailemin yanını tercih etmeyecektim, kendi ayaklarımın üzerinde durmayı seviyorum, kendi evim kendi eşyalarım vs. nasıl ne şekilde mutlu oluyosanız size o konuda saygı duysalar daha iyi olurdu..

Türk aile yapısı maalesef iyilik yaptığını düşünür ama çocuğunun büyüdüğünü, kendi hayatı olduğunu evlenmeden kabul etmez. Hatta kimisi evlense bile kabul etmez. Çalıştığın yerde mutluysan iyi yapmışsın hocam.

Hocam ben 4 yıl ailemden uzakta çalıştıktan sonra yanlarına geldim. Bir sene ancak dayanabildim. Onları çok seviyorum ama belli bir yaştan sonra onlarla oturmak ve onlarla anlaşmak çok zor. Bende bulunduğum şehirde bir iilçeye tayin istedim. şimdi çok rahatım. özlediğimde geliyorum eve görüyorum ailemi. sonra ilçeye gidip kafamı dinliyorum. bana da ilçeye tayin istediğimde biraz karşı çıktılar ama istediğimin bu olduğunu anlatınca karışmadılar. Bu konuda sana saygı duymaları lazım. Bunu sağla bence çünkü bunun devamıda gelir. Hayatın boyunca hep kararlarına müdahale ederler. Şimdilik bekar olduğun için pek önemli değil ama ileride evlendiğinde aile huzurun bozulur. bende kırk yıllık evliler gibi konuştum. bende bekarım ama çevremden biliyorum. bu tür örneklerle çok karşlaştım. eşini alıp alakasız yerlere tayin isteyen çok arkadaşım oldu. sırf bu aile baskısından kurtulmak için.

bayan olsa sorun yok ama erkek ve bekarsan problem büyük kardeş :) Türk aile yapısı gereği ayakları üstüne yeni yeni duran bir bireyin aile yanında olmasını anne babanın istemesi kadar doğal birşey yok. ama onlarda bu durumun böyle gitmeyeceği durumlar olabileceğine alışmak zorundalar. boşver 3 güne kadar normale dönerler. sen de gelecek yıla tayin istemek zorunda kalacaksın ama :)
saygılar

anamı babamı bırakacak birisi olsa ve bekar olsam muğlaya tayin isterdim.

tayin istedim iyi okullar yazmıştım puanım yetmemiş diyebilirdiniz bu arada.

BBNET
Geri