tatlı-pasta tarifleri

Kodla Büyü
ETİMEK TATLISI
2 bardak şeker 2 bardak su kaynatılır
etimekler tepsiye dizilir üzerine şerbet gezdirilir.
muhallebisi 2 kaşık nişasta 2 kaşık un 1kaşık şeker koyu bir kjıvam olacak şekilde süt ve vanilya ile pişirilir ayrı bir yerede 1 paket kremşanti süt ile çırpılır. muhallebi soğuyunca kremşanti ile ikisi iyice çırpılır ve etimeklerin üzerine dökülür.
ister sade ister çikolata yada vişne sosu ile serviz yapabilirsiniz.

MUHALLEBİ
3 kaşık un 7 kaşık şeker 1 yumurta 1lt süt 4 kaşık kakao isteyen piştikten sonra 1 kaşık margarin ekleyip biraz daha kaynatabilir, ama margarin sağlığa zararlı

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ ROLO
yarım paket margarin
1bardak şeker
1bardak un
1 lt süt 1 paket vanilya pişirip iyice çırpılır
şekeri en son ilave ederseniz rengi daha beyaz oluyor
2 paket kakaolu bisküvi toz haline getilir.
borcama dökülen tatlının üzerine konur içine muz ceviz konabilir rulo şeklinde sarılır dilimlenerek servis edilir. tadı ve görüntüsü çok güzel oluyor.

İRMİK HELVASI
5 kaşık margarin 5 kaşık tereyağ
1 bardaktan biraz fazla irmik iyice kavrulur ayrı bir yerde 2 bardak süt ve şeker kavrulur
her ikisi de soğuduktan sonra karıştırılır (soğumasını beklemezseniz çok sıçrıyor)
kaynadıktan sonra ksılır ve şerbet çektirilir.
isterseniz borcama sıkıca bastırıp dilimleyerek servis yapın
isterseniz bir kaseye önce biraz helva sonra maraş dondurması üzerine yine irmik konup yuvarlanır ve tabağa çevrilir kaşıkladıkça helvanın arasından görünen dondurma ımmmmmmh nefis oluyor.

UN HELVASI
1 paket margarin
2 neskafe fincanı un kavrulur altı kapatılır ayrı bir yerde şerbet hazırlanır
altı kapalı una o şeber tadına bakarak yedirilir ve kaşıkla şekil verilerek servis edilir.
şerbetle pişmediği için çok arttmıyor ama yediğiniz diğer un helvalarına hiç benzemiyor.

NESCAFELİ PARFE

3 kahve fincanı şeker
3 yumurta
iyice çırp
1 fincan su
3 fincan un
2 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu eklenir, kek pişirilir
1 su bardağı süte 1 yemek kaşığı nescafe konur kek bu karışımla ıslatılır.
üzerine
1,5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı şeker
yarım litre süt ile muhallebi pişirilir
ayrı bir yerde 1 paket krem şanti süt ile çırpılır ve hazırlanır muhallebi ile krem şanti iyice çırpılır ıslatılan kekin üzerine dökülür.
üzerine kakao serpilir
bayıla bayıla yenir

TRUF
Malzemeler:
200 gr. kıyılmış küvertür çikolata (ben sütlü kullandım)
200 gr. çiğ krema (1 küçük paket)
1 adet kek (çikolatalı yada meyva parçalı)
Kaplamak için:
1 küçük kase kakao
kurutulmuş meyve parçaları
fındık
file antep fıstığı
file badem

Yapılışı:
Kremayı ortaboy bir sos tenceresine alın, kaynayana kadar bekleyin ve içine doğradığınız bitter çikolataları içine ekleyin ve eriyene kadar çıpın, eriyince ocaktan alın.
Keki elinizde derin bir kaba ufalayın, oda sıcaklığına gelen çikolatalı kremayı içine dökün ve iyice yoğurun. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinzde yuvarlayın (elinizde yuvarlarken ısınacak ve bulaması daha kolay olacak) ve her bir topu badem, fıstık, dövülmüş fındık parçalarına bulayın. Truff kağıtlarında servis yapın.

buzdolabımdan eksik etmediğim acil durum kurtarıcılarımdan biri:
PANDA PASTA
3 paket ETİ kakaolu bisküvi(pöti bör değil)
1,5 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
3 kaşık kakao
50 gr margarin/tereyağı(oda sıcaklığında, yumuşak)
1 su bardağı şeker
1 paket çikolata sosu(yarısını kullanamk yetiyor)

bisküvi ve çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırıp mikserle çırpın. homojen olduğuna inandığınzda ufaladığınız bisküvileri ekleyip kaşıkla karıştırın. Jelatinle kapladığınız, naylon poşet bana daha kolay geliyor, kaba bunu yerleştirin. borcam tencere uygun oluyor. kaşıkla üzerini düzleştirip poşetin sarkanlarıyla üstü tam kapanacak şekilde sarıp buzlukta en az bir gece kalacak şekilde bekltin. buzluktan çıkarın ters çevirip kabından çıkmasını sağlayın. hazırladığınız çikolata sosunu üzerine dökerek 1-2 satt kadar dolabın alt kısmında soğutup servis edin..
üzerini fındık, ceviz veya bonibon şekerlerle süslemek de iyi fikir olabilir

şeffaf' Alıntı:
PANDA PASTA
1,5 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
3 kaşık kakao
1 su bardağı şeker

bisküvi ve çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırıp mikserle çırpın. homojen olduğuna inandığınzda ufaladığınız bisküvileri ekleyip kaşıkla karıştırın. Jelatinle kapladığınız, naylon poşet bana daha kolay geliyor, kaba bunu yerleştirin. borcam tencere uygun oluyor. kaşıkla üzerini düzleştirip poşetin sarkanlarıyla üstü tam kapanacak şekilde sarıp buzlukta en az bir gece kalacak şekilde bekltin. buzluktan çıkarın ters çevirip kabından çıkmasını sağlayın. hazırladığınız çikolata sosunu üzerine dökerek 1-2 satt kadar dolabın alt kısmında soğutup servis edin..

hımmmm. güzel ve pratik. böyle aşama sayısı 2-3 ü geçmeyen tariflere bayılıyorum...

dörtyol' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:
PANDA PASTA
1,5 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
3 kaşık kakao
1 su bardağı şeker

hımmmm. güzel ve pratik. böyle aşama sayısı 2-3 ü geçmeyen tariflere bayılıyorum...
asıl yerken bayılıyorsunuz hocam, çok hafif vi inanılmaz lezzetli. fırın olayı da olmaması süper. buzlukta uzun süre kalır ihtiyaçta çıkarırsınız..

şeffaf' Alıntı:
dörtyol' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:
PANDA PASTA
1,5 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
3 kaşık kakao
1 su bardağı şeker

asıl yerken bayılıyorsunuz hocam, çok hafif vi inanılmaz lezzetli, dünkü misafirlerime yapmıştım dolapta var hala eve gitsem re yesem :D fırın olayı da olmaması süper. buzlukta uzun süre kalır ihtiyaçta çıkarırsınız..

piknik değil hocam sanırım daha büyük olanı var ben gördüm markette bugün akşam çaya misafir gelecek ben bundan yapacam

seldabal' Alıntı:
ETİMEK TATLISI
muhallebisi 2 kaşık nişasta 2 kaşık un 1kaşık şeker koyu bir kjıvam olacak şekilde süt ve vanilya ile pişirilir ayrı bir yerede 1 paket kremşanti süt ile çırpılır. muhallebi soğuyunca kremşanti ile ikisi iyice çırpılır ve etimeklerin üzerine dökülür.

selda hocam buna ne kadar süt ilave ediyoruz?

yeymir23' Alıntı:
seldabal' Alıntı:
ETİMEK TATLISI

selda hocam buna ne kadar süt ilave ediyoruz?
750 gr diyor tarifte ama ben muhallebisini koyu seviyorum o 750 gramın içinden 1 bardak kremşanti için ayırıyorum kalanı ile pişiriyorum
bu arada geçen hafta yarım paket kremşanti ile denedim bi fark olmadı bundan sonra öyle yapıcam.

üzerine farklı soslar olur aslında benim akşam misafir var da ondan acil olarak yapayım dedim

muhallebinin üstüne vişne sosu denemiştim çok güzel olmuştu
vişneleri azıcık nişasta ve şekele pişirip blendrdan geçitiyorsunuz.
ama etimeklerin üzerine direk başka sos denemedim.

geçen gün ben yumurtasız mozaik pasta denedim iğrenç oldu bu ikinci deneyimimdi yine başarısız :(
varmı şöle kolayca yapabileceğim bir tarif arkadaşlarım

yakın zamanda günüm var ve çok da kalabalık değiliz
şöyle güzel enfes tadı damaklarda bırakacak bir pasta tarifiniz var mııııı :D

HALEP TATLISI
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz (yoksa fındık ta olur)
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galete unu
1 kabartma tozu

şerbeti
1 su bardagı şeker
1,5 su bardağı su

kekini karıştır pişir üzerine şerbeti dök (şerbet soğuk tatlı sıcak olması lazım eve gidince bakarım tekrardan :)
en üstüne de krem şanti dök üzerini de hindistan ceviziyle süsle
mmmmmmm.... afiyet olsun

Not: tercihen üzerine kremşanti yerine bol hindisten cevizli muhallebi de yapılabilir ikincisi ile daha güzel oluyor

bu panda pastanın şekli nasıl oluyor şeffaf hocam mozaik pasta gibimi şekil verioruz ben orasını anlayamadım keşke resmide olsa dimi:)

oznrcll hocam kullacağınız kaba göre de değişir ama ben borcam tenceresi kullanıyorum yuvarlak yaş pasta şeklinde oluyor. o şekilde yuvarlak salata kasem var onda da yapabiliyorum bazen. kabınızın iç yüzeyi düz olsun tırtıklı olmazın yeter ki.. içine temiz bir poşeti her yeri kaplayacak fazlalıklar dışarda kalacak şekilde yerleştirin harcı koyup altlarda boşluk kalmayacak şekilde kaşıkla bastırarak şekil verin üzeride dümdüz ki olsun ters çevirince düzgün dursun sonra artan poşet kısımlarını, üst kısmını tamamen kapatacak şekilde örtün buzluğa koyun en az 6 saat kalsın..poşetten çıkarırken hassas davranın. sosunu döktükten sonra 1-2 saat buzdolabının alt kısmında dursa daha lezzetli olur dilimlemesi de daha rahat olur..

İsimsiz Pasta:):)

1 adet toz krem şanti
1 su bardağı süt

Mikserde iyice çırpıldıktan sonra
İçerisine
halley bisküvi (10lu olanlardan)
1 adet kakaolu baton kek ufalanacak. Sonra içine
istediğiniz kadar doğranmış muz, ceviz, damla çikolata ekleyip karıştırın. alüminyum folyo veya pasta (kek) kalıbına koyun. buzlukta dondurun. servis yaparken üzerine çikolatalı sos gezdirebilirsiniz.

Komşum yapıyor tarifi ondan aldım çok beğendim:) Çok pratik hiç uğraştırmıyor:)) Afiyet olsun...

uyduruk truf :) bizim beyler bayılıyor.
uyduruk kakaolu puding, burçak bisküvileri robatta çekip bu pudinkle yoğuruyorsunuz. elinizi ıslatıp küçük toplar yapıp hindistancevizine buluyorsunuz çok çok kolay ve lezzetli oluyor. içine fındık, ceviz, kuru meyve gibi şeylerde ekleyebilirsiniz.

BBNET
Geri