şeffaf' Alıntı:buzdolabımdan eksik etmediğim acil durum kurtarıcılarımdan biri:
PANDA PASTA
3 paket ETİ kakaolu bisküvi(pöti bör değil)
1,5 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
3 kaşık kakao
50 gr margarin/tereyağı(oda sıcaklığında, yumuşak)
1 su bardağı şeker
1 paket çikolata sosu(yarısını kullanamk yetiyor)
bisküvi ve çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırıp mikserle çırpın. homojen olduğuna inandığınzda ufaladığınız bisküvileri ekleyip kaşıkla karıştırın. Jelatinle kapladığınız, naylon poşet bana daha kolay geliyor, kaba bunu yerleştirin. borcam tencere uygun oluyor. kaşıkla üzerini düzleştirip poşetin sarkanlarıyla üstü tam kapanacak şekilde sarıp buzlukta en az bir gece kalacak şekilde bekltin. buzluktan çıkarın ters çevirip kabından çıkmasını sağlayın. hazırladığınız çikolata sosunu üzerine dökerek 1-2 satt kadar dolabın alt kısmında soğutup servis edin..
üzerini fındık, ceviz veya bonibon şekerlerle süslemek de iyi fikir olabilir
asıl yerken bayılıyorsunuz hocam, çok hafif vi inanılmaz lezzetli. fırın olayı da olmaması süper. buzlukta uzun süre kalır ihtiyaçta çıkarırsınız..dörtyol' Alıntı:şeffaf' Alıntı:buzdolabımdan eksik etmediğim acil durum kurtarıcılarımdan biri:
PANDA PASTA
1,5 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
3 kaşık kakao
1 su bardağı şeker
bisküvi ve çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırıp mikserle çırpın. homojen olduğuna inandığınzda ufaladığınız bisküvileri ekleyip kaşıkla karıştırın. Jelatinle kapladığınız, naylon poşet bana daha kolay geliyor, kaba bunu yerleştirin. borcam tencere uygun oluyor. kaşıkla üzerini düzleştirip poşetin sarkanlarıyla üstü tam kapanacak şekilde sarıp buzlukta en az bir gece kalacak şekilde bekltin. buzluktan çıkarın ters çevirip kabından çıkmasını sağlayın. hazırladığınız çikolata sosunu üzerine dökerek 1-2 satt kadar dolabın alt kısmında soğutup servis edin..
hımmmm. güzel ve pratik. böyle aşama sayısı 2-3 ü geçmeyen tariflere bayılıyorum...
şeffaf' Alıntı:asıl yerken bayılıyorsunuz hocam, çok hafif vi inanılmaz lezzetli, dünkü misafirlerime yapmıştım dolapta var hala eve gitsem re yesemdörtyol' Alıntı:şeffaf' Alıntı:buzdolabımdan eksik etmediğim acil durum kurtarıcılarımdan biri:
PANDA PASTA
1,5 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
3 kaşık kakao
1 su bardağı şeker
hımmmm. güzel ve pratik. böyle aşama sayısı 2-3 ü geçmeyen tariflere bayılıyorum...fırın olayı da olmaması süper. buzlukta uzun süre kalır ihtiyaçta çıkarırsınız..
seldabal' Alıntı:ETİMEK TATLISI
2 bardak şeker 2 bardak su kaynatılır
etimekler tepsiye dizilir üzerine şerbet gezdirilir.
muhallebisi 2 kaşık nişasta 2 kaşık un 1kaşık şeker koyu bir kjıvam olacak şekilde süt ve vanilya ile pişirilir ayrı bir yerede 1 paket kremşanti süt ile çırpılır. muhallebi soğuyunca kremşanti ile ikisi iyice çırpılır ve etimeklerin üzerine dökülür.
ister sade ister çikolata yada vişne sosu ile serviz yapabilirsiniz.
750 gr diyor tarifte ama ben muhallebisini koyu seviyorum o 750 gramın içinden 1 bardak kremşanti için ayırıyorum kalanı ile pişiriyorumyeymir23' Alıntı:seldabal' Alıntı:ETİMEK TATLISI
2 bardak şeker 2 bardak su kaynatılır
etimekler tepsiye dizilir üzerine şerbet gezdirilir.
muhallebisi 2 kaşık nişasta 2 kaşık un 1kaşık şeker koyu bir kjıvam olacak şekilde süt ve vanilya ile pişirilir ayrı bir yerede 1 paket kremşanti süt ile çırpılır. muhallebi soğuyunca kremşanti ile ikisi iyice çırpılır ve etimeklerin üzerine dökülür.
ister sade ister çikolata yada vişne sosu ile serviz yapabilirsiniz.
selda hocam buna ne kadar süt ilave ediyoruz?
hayır hocam piknik değil, "eti kakaolu" eti burçak ebatlarında ama kakolu görmüşsünüzdür mutlaka.duuuyguuu' Alıntı:hocam biküviler piknik diye geçenlerden mi?