tatil geldi çile başladı

Kodla Büyü
demekki bu durum sadece bende değilmiş :shock: Çocuk olunca bende düzelir demiştim ama olmuyor hep aynı durum ben bile boşanma olaynı çok düşünüyorum ama nasip diyorum hatta kendi aileme bile durumu açtım onlar kesinlikle olmaz diyorlar ama böyle yaşamak zulümse neden kendimi bitireyim

hocam eşinizi doktora götürün sorun psikolojik görünüyor özellikle bayanlar depresyona girme konusunda çok başarılıdırlar faydası olabilir Allah tüm evli çiftlerin yardımcısı olsun valla bu evlilik zor iş.

İki insanın anlaşması bu kadar mı zor aklım almıyor bazen..Ben de dahil olmak üzere hepimiz egomuzu yenemiyoruz, inatlaşıyoruz, hata ediyoruz, ah biraz anlaşmaya, anlamaya niyetli olmayı başarabilsek..Tabi bunlar böyle lafta söylerken kolay, uygulamaya gelince bir o kadar zor oluyor..Sabır, sabır, sabır..Sabır çok önemli, uzlaşmaya niyetli olmak önemli. Allah herkese kolaylık versin..İnsanın sevgilisinden bile ayrılması kolay değilken, eşinden ayrılmanın acısı zordur herhalde. İyi düşünülmesi gerekir. Şu mübarek günlerde Allah herkes için hayırlısını versin diye dua ediyorum.

Çok üzülüyorum, herkes mi mutsuz böyle..Etrafta bu tip çok ilişki var, herkes şikayetçi, neden bu kadar tahammülsüzüz. Mutluluk bu kadar zor mu diye düşünmeye başladım. Bizler ki hepimiz ünv. mezunu, işi gücü olan, aklı başında, belli bir yaşa gelmiş, olgunluğa erişmiş kişileriz, ama hayatımızı yönetmekte zorlanıyoruz. Karşılıklı anlayış lazım, ayrılmak da çözüm olmayabilir bazen,pişman olunabilir. Tabi bunu yine en iyi bilecek kişiler evliliğin ya da ilişkinin içindeki kişiler Herkese mutluluklar dilerim...Hayırlısı olsun.

Allah kolaylık versin kardeş, 8 yıldır evliyim 1 tane de çocuk var 7 yaşında durumum aynı seninki gibi. Yani çocuk olunca da değişmiyor. Onun tarafına çok iyiyim ama onlar yine de odun, ben yine de iyi davranıyorum ama boş bizim hatun yine aynı...Kardeş benim yaptığım gibi sen ayrı o ayrı gidecek memlekete...(eğer boşanmayacaksan)

ackheron' Alıntı:
hocam basbasa tatil degil ben annemlerle olmak istiyorum diyor. Bende aileme gitmek istiyorum diyorum surat 5 karış. Zaten normalde cabuk alinan biri hatta sosyal hayatimda da zor durumda bıraktıgı cok oldu.
Hocam elle tutlur bir sebep yokken böyle yapıyosa bu şımarıklıktır. Ben bir kadın olarak çok kızıyorum bu bencilliğe.

en sonunda forum olarak son aylardaki konulardan dolayı bekar oldugum için şükür ettirdiniz. Bi niyetimiz vardı evliliğe oda azalıcak gibi.Herkes benimde durumum aynı yazmış :(

ackheron' Alıntı:
hocam basbasa tatil degil ben annemlerle olmak istiyorum diyor. Bende aileme gitmek istiyorum diyorum surat 5 karış. Zaten normalde cabuk alinan biri hatta sosyal hayatimda da zor durumda bıraktıgı cok oldu.
..
hocam bir tatilde ayrı ayrı gitmeyi deneyin.
o kendi ailesine gitsin siz kendi ailenize. hem 15 günde birbirinizi de özlersiniz....

hocam Allah size sabır versin, eşinizede şefkat ve anlayış duyguları versin..

sy_26' Alıntı:
Çok üzülüyorum, herkes mi mutsuz böyle..Etrafta bu tip çok ilişki var, herkes şikayetçi, neden bu kadar tahammülsüzüz. Mutluluk bu kadar zor mu diye düşünmeye başladım. Bizler ki hepimiz ünv. mezunu, işi gücü olan, aklı başında, belli bir yaşa gelmiş, olgunluğa erişmiş kişileriz, ama hayatımızı yönetmekte zorlanıyoruz. Karşılıklı anlayış lazım, ayrılmak da çözüm olmayabilir bazen,pişman olunabilir. Tabi bunu yine en iyi bilecek kişiler evliliğin ya da ilişkinin içindeki kişiler Herkese mutluluklar dilerim...Hayırlısı olsun.
ben çok mutluyum hocam çocuk olmadan da aynıydı çocuk oldu yine aynı ama ben evin delisi psikobatı benim ama eşim susması gerektiği zaman susar karşımda hayatta konuşmaz küsmez her zaman güler yüzlüdür beni idare eder hatta ben somurtgan sayılırım devamlı birşeylere kızan sinirli bir adamım ama evliliğimde en ufak sıkıntı yok önemli olan birbirini tamamlayabilmek zıt karakterler olabilmek
evleneceğiniz bayan yada evlendiğiniz bayan ata erkil bir ailede yetişmiş ve mutlu bir ailede büyümüşse hiç bir sorun yaşamazsınız bu mutluluğu kendi evine e taşır

Hocam sizin ve eşinizin karakter yapısını bilmediğimiz için ne desek boş. Bekar arkadaşlara hep şunu öneriyorum ve faydalı olduğunu düşünüyorum; Görüşmeye başladığınız ilk günden itibaren evliliğe kadar geçen sürede ipler hep sizde olsun, kısacası nasıl başlarsanız öyle gider.

Hocam kendi görüşüm, sizi seven bir eşin böyle şeyleri kesinlikle yapmaması lazım. Kompleks bir durum sizinkisi, ama tepkinizi koyun hocam.

sy_26' Alıntı:
ben çok mutluyum hocam çocuk olmadan da aynıydı çocuk oldu yine aynı ama ben evin delisi psikobatı benim ama eşim susması gerektiği zaman susar karşımda hayatta konuşmaz küsmez her zaman güler yüzlüdür beni idare eder hatta ben somurtgan sayılırım devamlı birşeylere kızan sinirli bir adamım ama evliliğimde en ufak sıkıntı yok önemli olan birbirini tamamlayabilmek zıt karakterler olabilmek
evleneceğiniz bayan yada evlendiğiniz bayan ata erkil bir ailede yetişmiş ve mutlu bir ailede büyümüşse hiç bir sorun yaşamazsınız bu mutluluğu kendi evine e taşır
:alkis: :alkis:

tcoalngsau' Alıntı:
en sonunda forum olarak son aylardaki konulardan dolayı bekar oldugum için şükür ettirdiniz. Bi niyetimiz vardı evliliğe oda azalıcak gibi.Herkes benimde durumum aynı yazmış :(
ŞÜKÜRE DEVAM...AĞADA SENSİN PAŞADA SENSİN :++:

ne alakası var diyeceksiniz ama birde Genç Beyin dergisini okuyun.
bir çok psikolojik sorunun cevabı bu dergide.
en azından herkes kendi yanlışlarının farkına varıyor.
olmuyorsa boşan demek çok kolay ama ondan sonrada gelen gideni aratmasın.

Herkes bir süre kendi haline kalmalı... Araya biraz özlem girsin... Daha sakin kafayla konuşma fırsatı bulursunuz dönüşte... Zaten şu durumda oturup konuşmanız pek sağlıklı karar aldıramayacaktır ikiniz adına... Allah yardımcınız olsun, çevremde çok var bu tür örneklerden ama boşanma aklınıza gelebilecek en son düşünce olsun hocam...

iscu' Alıntı:
Allah kolaylık versin kardeş, 8 yıldır evliyim 1 tane de çocuk var 7 yaşında durumum aynı seninki gibi. Yani çocuk olunca da değişmiyor. Onun tarafına çok iyiyim ama onlar yine de odun, ben yine de iyi davranıyorum ama boş bizim hatun yine aynı...Kardeş benim yaptığım gibi sen ayrı o ayrı gidecek memlekete...(eğer boşanmayacaksan)

Çocuk kiminle gidiyor hocam? iki tarafın annesi babası da görmek isteyecektir torunlarını.

birde ailenizin, eş dostun yanında insan eksikli hissetmezmi kendini? hanım nerede diye sorduklarında ne derki insan?

Bizde de aynı sorunlar eskiden daha sık oluyordu. Bu 4.senemiz. Ailelerimizin evleri birbirine çok yakın (1km) olduğu için 1er hafta arayla , bazen iki hafta arayla karşı tarafa gidiyoruz. Her iki tarafta da eşit sürede kalıyoruz. Hatta bu sene tatile başlamadan önce hangi tarihte kime gideceğimizi kağıda yazdım. Şimdi kafam rahat. Daha önce, 3 gün geçmeden "daha ne zaman gideceğiz" cümleleri gelmeye başlıyordu. Birde kızımız var. Aileler bizden çok torunu özlüyorlar, dolayısıyla ayrılmak istemiyorlar. Eşim aileme karşı benden daha iyi davranıyor, ufak tefek takıntılar dışında ailemle iyi geçiniyorlar. Bende karşı tarafla aramı iyi tutuyorum. Hatta bu yaz kayın validenin evdeki birkaç tadilat işini yaptım. Baya hoşuna gitti. Kayın pederinde arabasının muayenesini yaptırdım. Hem hanım, hemde ailesi mutlu oldu.

Bazen çok taviz verdiğinizde, yani eşim üzülmesin deyip eşinizin her istediğini yaptığınızda şımarıklık olabiliyor. Bunun dozunu iyi ayarlamak gerekiyor. Tabi zamanı geçmeden bunun önlemini almak lazım.

Bazen biraz ayrı kalmak iyi gelebilir. Örneğin eşim yaz tatili başlamadan bir-iki hafta önceden ailesinin yanına gidiyor. Hem ailesiyle hasret gideriyor, hemde biraz birbirimizi özlemiş oluyoruz.

Bir de bu yaz tatilleri bazı evlilikler için çok tehlikeli. Benim bir arkadaşım mayısta evlendi 3 ay sonra tatil sonunda boşandı. Tatil uzun olunca insanlar bir birinden sıkılabiliyor. Çalışırken buna fırsat olmuyor. Bence Meb öğretmenlerin boşanmalarını engellemek için evli öğretmenlerin tatillerini kısaltmalı:) Evlilere 2 hafta tatil, bekarlara 4 ay. bekarlar birini bulup nişandı düğündü tatile daha çok ihtiyaçları var. Öğretim yılı içinden evlilikler derslerin aksamasına yol açar:)

hocalarim dun gece sahura kadar oturduk konustuk.bu alinganlıgının surat asmasının beni ne kadar zor durumda bıraktıgını ve uzdugunu yasanmıs olayları da ornek vererek anlattım. Haklımıyım diyorum haklısın dioyor bu durum değişecek mi diyorum söz veremem diyor. Boşa konusuyorum yıllardır anlatmaya calısıyorum konusmakla olmuyor anladım.

Allah cc sabır versin. Boşanma oranlarının asıl artmasının sebebi hoşgörü,tahammülsüzlük,bir de işi olup da kimseye muhtaç olmama. Zaten tüm evliliklerde sıkıntı ailelerle başlıyor. Çünkü ayrı kültürlerden gelen iki aile birbirine alışırken evli çiftlerden çok şey alıp götürüyor :D Hayatta her halde bulunduğumuz duruma şükretmeliyiz. Çünkü daha kötüsü geliyor tecrübeyle sabittir.

ben de 2 aylık evliyim. bende de aynı sorunlar var. surat yapmalar, alınmalar, boş yere tartışma çıkarmalar, diş geçirme üstünlük kurma çabaları. ve bunun sonunda da mutsuzluk. büyük bir sınav verdiğimi düşünüyorum. umarım Allah'ın bana sunduğu bu sınavı başarırım.

BBNET
Geri