tatil geldi çile başladı

Kodla Büyü

ackheron

Site Gezgini
Çok bunaldım arkadaşlar ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimle 3 yıldır evliyiz. Çabuk sinirlenen, çabuk alınan ve kontrolunu kaybeden bir yapısı var. Yazları 15 gun kadar bizde 15 gun kadar da eşimlerde kalırız. Bizde olduğumuz zaman hayatım zehir oluyor. Sürekli bir paranoya halinde. Sürekli herkese kötü uzak davranıyor. Akrabalarıma gitmek istemiyor. Karışmak katışmak istemiyor. İnsanlara ters cevaplar veriyor. gidiyor başka bir odada tek başına oturuyor. Haliyle gergin bir hava oluyor. hiçbir şey yapamıyoruz. konuşmaya anlatmaya çalışıyorum hemen küsüyor. sürekli surat, surat, surat. Hayatım zehir oldu. Size de bize de gitmeyelim diyorum. ben annemlere giderim diyor. Tatlı dil güler yüz derler ya. Dünya malına değermiş.

çok ama çok haklısınız hocam...evlenmeden önce de bmyle miydi yoksa sonradan mı değişti bilemem ama bence ezdirmeyin kendinizi...benim kendi annemde böyle biliyorum babam iyi davrandıkça tepesine çıkmıştı :D babam bir bağırınca ama korkardı 2-3 gün iyi olurdu...

evlenmeden önce bu kadar değildi normalde de bu kadar değil ama benim tarafa gelince tavana çıkıyor. annem babam yaşlı mutlu olsunlar diye geliyorum. her günüm zehir oluyor.

Sayın Hocam ;

Bebeğiniz olursa ( Varsa ) ve sizin aileniz bakımı konusunda destek verir,sevgisini gösterirse belki eşinizde değişimler yaşanabilir.

Sizin taraf güleryüzlü ve hoşgörülü olmaya devam etsin.

Bu tür sorunlar Zorlukla çözülmez ; sadece ertelenir.Bu da çözüm değil...

Eşiniz ; ailenizde kendine göre olumsuz taraflar görmüş olabilir.Bunları kendi aranızda bir konuşsanız.

evlilikte en zor şeyler bu aile meseleleri hocam. benim tavsiyem eşiniz sizin ailenize nasıl davranıyosa aynısını sizinde onun ailesine yapmanız. o zaman ne yaptığının sizi ne duruma düşürdüğünün farkına varır bence

sayın hocam bir çözümü var mı? bebek istiyorum fakat bu durum beni düşündürüyor. çok alıngan çok. hemen surat asıyor. şaka yapmaya bile korkuyorum. el elde baş başta oturuyorum. dolaşalım hava alalım diyorum. ikimiz kalınca hemen şu şöyle bu böyle konuşmaya başlıyor. sonu kavga tartışma. zor çok zor. hayatımı bu şekilde devam ettirme fikri beni çok düşündürüyor. ailemin yanında tatsızlık çıkmasını istemediğim için gidebildiği kadar üzerime geliyor. bilmiyorum, bilmiyorum.

ben eşimin ailesine mümkün olduğunca iyi davranıyorum. saolsunlar onlarda ogulları gibi sever. 3 günlük dünya zaten yılda 2 hafta ya görüyoruz ya görmüyoruz. yaşlı insanlar üzmeye değmez diye düşünüyorum. ama eşimin tavırları böyle olunca galiba benim de biraz tavırlarımı değiştirmem gerekiyor.

eğer çocuk yoksa hiç düşünmeyin boşanın hocam...
huylu huyundan vaz geçmez, çocuk olunca da aynı şekilde devam eder ama bu sefer de boşanmak imkansızlaşır..
bence öncelikle sizde eşinizin ailesine aynı şekilde davranın, hatta daha beterini, tepkisini ölçün baktınız olmuyor tatil dönüşü boşanın gitsin..kimse kimsenin kahrını bir ömür boyu çekmek zorunda değil..
ama sakın şu hataya düşmeyin, çocuk olursa düzelir felan.. bu hataya düşen bir sürü örnek tanıyorum ve her şey daha beter oluyor..

dunyada 7 milyar insan varsa bunun yarısı bayan yarısı erkek.. kimse tek ve bulunmaz deil..
zorlamak sadece yıpratır..

Allah yardımcınız olsun hocam..Dünya bir imtihan yeri nihayetinde..Belki eşinizin de rahatsız olduğu birşeyler var belki yok bilemeyiz..Ama bildiğimiz şu ki hepimiz sınavdayız. Bazen sabrımız zorlanıyor, bazen karşımıza çıkan insanlar sınavımız oluyor, belki pes ediyoruz, belki direniyoruz, olmuyor..Hayat işte..Problemsiz insan yok, Allah yardımcınız olsun demekten başka birşey gelmiyor elimizden. Bol bol dua edin, elinizden geleni yapmaya çalışın huzrunuzun olması için.

Arkadaşlar ; Mutluluk için bebek olmalı demiyorum.
Bebek varsa ya da olacaksa bakımı , ilgenilmesi konusunda eş tarafı daha bir destek ve sevgi gösterirse diyorum.

bilgisayarbilisim60' Alıntı:
eğer çocuk yoksa hiç düşünmeyin boşanın hocam...
huylu huyundan vaz geçmez, çocuk olunca da aynı şekilde devam eder ama bu sefer de boşanmak imkansızlaşır..
bence öncelikle sizde eşinizin ailesine aynı şekilde davranın, hatta daha beterini, tepkisini ölçün baktınız olmuyor tatil dönüşü boşanın gitsin..kimse kimsenin kahrını bir ömür boyu çekmek zorunda değil..
ama sakın şu hataya düşmeyin, çocuk olursa düzelir felan.. bu hataya düşen bir sürü örnek tanıyorum ve her şey daha beter oluyor..

dunyada 7 milyar insan varsa bunun yarısı bayan yarısı erkek.. kimse tek ve bulunmaz deil..
zorlamak sadece yıpratır..
Aslında benim de gördüğüm örnekler var, bişeyler oturmadan çocuk yapmanın durumu kötüleştirdiğine dair. Ancak evlilik de bir sınav, boşanmak lafta telaffuz ediğidiği kadar kolay bişey olmasa gerek. Yoksa insan kendini suçalayabilir, acaba bekleseydim, deneseydim şeklinde. Evlilik, yuva öyle hemen arka dönülebilecek bişey değil. Öncelikle durumun düzelmesi için elden ne geliyorsa yapılmalı. Hiç düşünmeyin boşanın demek çok fazla vicdansızlık olur.

valla ciddi ciddi boşanmayı düşunuyorum. Boyle bir hayat yaşamak istemiyorum. Tek istegim tatlı dil guler yuz. O da yok .

arada neler yaşanmış konuşulmuş bilmem ama bir söz vardır, "kaynana tüy olup raftan düşmüş gelinin başı yarılmış"
biz bayanlar erkeklerden daha alınganız her lafın altında bişeyler ararız. eşinizde de bunun gibi bir durum olabilir.
belkide ailenizin yanına tek gitseniz daha iyi olur.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Zor bir durum kolay gelsin demekten başka yapacak bir şey yok ancak zaman geçtikçe eşinizin tavırlarında iyileşme olmuyorsa o zaman siz onun ailesinin yanına gitmeyin o da sizinkilere gelmesin, en azından tavırlarında düzelme olmazsa durumun buraya doğru gittiğini tatlı dille belirtin...

fender hocam cok konuştum cok anlattim. Ama olmuyor incir cekirdegini doldurmayan cevaplar. Yok şu şoyle bu böyle.

yine bir güzin abla konusu
çok sürmez sayfalarca yorum okursunuz, sonuç "hiç"

hocam her evlilik kendine özeldir kendi çözümünü kendiniz bulun bence.

ackheron' Alıntı:
valla ciddi ciddi boşanmayı düşunuyorum. Boyle bir hayat yaşamak istemiyorum. Tek istegim tatlı dil guler yuz. O da yok .
Umarım düzelir durum, hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun. Ama insanın eşine olan alışkanlığını bırakabilmesi, eşinizin bir sonraki ilişkisine katlanıp katlanamayacağınız, durumun kurtarılabilir bir durum olup olmadığı iyice düşünülmeli. Günümüzde boşanmalar çok arttı, biz insanlar aklımızı başımıza neden alamıyoruz acaba, bilmiyoruz. Ama gerçek şu ki problemler yalnızca bir kişinin çabasıyla düzelmez, iki taraf da düzeltmeye niyetli olmalıdır. Çünkü evlilik, ilişki iki kişilik. Zor şeyler bunlar..

bu davranışlarını açıklayan mantıklı bir sebeb yada neden göstermiyorsa...........
bu işin böyle gitmeyeceğini ilerde kırılmalar olabileceğini söyleyin ama tehtit eder gibi değil mantık çerçevesinde bu şekildeki davranışların birbinizden soğumaya doğru götüreceğini sonucunda da mutsuz bir evlilik yaşayacağınızı yada bitirmek zorunda kalabileceğinizi söyleyin ve bir kaç ay süre verin eğer davranışlarını düzeltmiyorsa o da sizden ayrılmak istiyor olabilir ... baktınız düzelme yok vijdan azabı çekmeden ayrılmayı düşünebilirsiniz tabii elinizden geleni yaptıktan sonra

bayram sonu eşimin ailesine gidecegiz orda bende soguk davranayim diyorum. Yada babasıylamı konuşsam acik acık? Eşimle cok konuştum. Fakat evlilik gozumde cok kutsal oldugu için bosanma lafını agzıma almadim hıc. Artık vakti geldi galiba.

işin içinde ailerler olmadan iki kişilik plan yapın tatiil gibi tatilde bile davranışlar değişmiyorsa sorun ne aledir ne başka birşey sorun birlikteliğinizdir beraber olmak onu mutsuz ediyordur bence bir tatili deneyin okul açılmadan bir kaçgün kaçın başka yerlere sıkılmış bunalmış olabilir kafasını dağıtmayı sağlayın olmazsa boşanmayı ciddi ciddi düşünün

Olaya iki yönden yaklaşmak istiyorum.
1-Aileniz onu rahatsız edecek şeyler söylüyor mu ve ya hareketlerde bulunuyor mu? Eğer cevap hayır ise sizin ailenizi önemsemiyor ve küçük görüyor demektir. Ailenizin sosyal durumu nedir? Neden küçük görüyor olabilir? Bunu düşünün.
2- Canı sıkılıyorsa hiç bir şeyden mutlu olmuyorsa açık açık konuşun derdin ne diye?
Ayrıyeter erkeklerin karılarını sürekli hoş tutmak eylendirmek gibi görevi mi varmış? Her şey ortak olmalı. O da size emek harcamalı. Eğer bu tek yönlü oluyorsa çok bencil biri bence.
Ama boşanma işini hemen düşünme hocam. Etrafımda boşanan arkadaşlar pişmanlar.

Hocam belki eşiniz bu şekilde bir tatil değil de, baş başa gezerek-görerek bir tatil geçirmek tatil istiyordur. Okul açılmadan gitmelisiniz baş başa, iyi geliyor.

SİRE' Alıntı:
Hocam belki eşiniz bu şekilde bir tatil değil de, baş başa gezerek-görerek bir tatil geçirmek tatil istiyordur. Okul açılmadan gitmelisiniz baş başa, iyi geliyor.
Hocam bu dilsiz mi ki? Eğer öyle tatil istiyorsa söyleyecek sadece kocasına.

ackheron' Alıntı:
ben eşimin ailesine mümkün olduğunca iyi davranıyorum. saolsunlar onlarda ogulları gibi sever. 3 günlük dünya zaten yılda 2 hafta ya görüyoruz ya görmüyoruz. yaşlı insanlar üzmeye değmez diye düşünüyorum. ama eşimin tavırları böyle olunca galiba benim de biraz tavırlarımı değiştirmem gerekiyor.

ne kadar yanlış onların ne suçu var bu olayda. bu durumu eşinizin anne ve babasıyla paylaşıp rahatsızlığınızı bide onlara dile getirin.

hocam basbasa tatil degil ben annemlerle olmak istiyorum diyor. Bende aileme gitmek istiyorum diyorum surat 5 karış. Zaten normalde cabuk alinan biri hatta sosyal hayatimda da zor durumda bıraktıgı cok oldu.

Boşu boşuna senin ailen benim ailem kavgasıyla zaman öldürmek çok hata. Arkadaşların fikirleri belki denenebilir, belki eşiniz sıkılmıştır, başbaşa bir tatil iyi gelebilir size.

ackheron' Alıntı:
Çok bunaldım arkadaşlar ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimle 3 yıldır evliyiz. Çabuk sinirlenen, çabuk alınan ve kontrolunu kaybeden bir yapısı var. Yazları 15 gun kadar bizde 15 gun kadar da eşimlerde kalırız. Bizde olduğumuz zaman hayatım zehir oluyor. Sürekli bir paranoya halinde. Sürekli herkese kötü uzak davranıyor. Akrabalarıma gitmek istemiyor. Karışmak katışmak istemiyor. İnsanlara ters cevaplar veriyor. gidiyor başka bir odada tek başına oturuyor. Haliyle gergin bir hava oluyor. hiçbir şey yapamıyoruz. konuşmaya anlatmaya çalışıyorum hemen küsüyor. sürekli surat, surat, surat. Hayatım zehir oldu. Size de bize de gitmeyelim diyorum. ben annemlere giderim diyor. Tatlı dil güler yüz derler ya. Dünya malına değermiş.
Hepsi aynı....Kafana takma diyecem ama..

mystreous' Alıntı:
Gönder annesinin yanına. Kalsın orda bütün tatil boyunca. İyi gelir..
Kesinlikle, biraz yanlız kalınca aklı başına gelir.
"Sen git ben de kendi ailemin yanına gideceğim" de.
Yelkenleri suya indirme, dik dur, kararlı ol ; ciddi olduğunu anlasın.

BBNET
Geri