Tapu Harcı için Maliyeden çağrıldım.

Kodla Büyü

agazi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar ocak ayında 23 yıllık eski bir ev aldım. 2 hafta önce evime maliyeden (vergi denetimi birimi) görüşme mektubu geldi. görüşmeye gittim memur arkadaş önce ev almışsınız hocam hayırlı uğurlu olsun diyerek başladı sağolsun. sonra aldığım ev yapay zeka değerlemesine göre 3700000 görünüyormuş. ben tapuda 1.5 milyon göstermiştim. (belediyede rayiç bedeli 350 bin gözüküyordu.) denetim memuru hocam ister 3 milyondan kalan tapu harcınızı ödeyin, isterseniz itiraz edin diyor. itiraz edersek değer belirleme komisyonuna göndereceğiz onlar ne değer çıkarırlarsa onun üzerinden ödersiniz artı birde cezası da eklenir diyor. ne yapmalıyım.

Ekspertiz var mı hocam? Kredi ile mi almıştınız? Ev sahibine evin ücretini banka üzerinden mi ödediniz? Öyleyse havale-eft açıklamasını nasıl hallettiniz? Bu tarz konulardan açık yakalayabilirler mi bilmiyorum.

Ekspertiz var mı hocam? Kredi ile mi almıştınız? Ev sahibine evin ücretini banka üzerinden mi ödediniz? Öyleyse havale-eft açıklamasını nasıl hallettiniz? Bu tarz konulardan açık yakalayabilirler mi bilmiyorum.
hocam kredi kullanmadım. aldığım kişi de öğretmendi. hesabına 1.5 milyon eft yaptım. ama şöyleki bunları hiç sormuyor zaten memur arkadaş. bilgisayar ekranında açıyorlar evin konumunu google maps gibi haritadan evinizin üzerine tıklıyorlar alım satım degeri, kira değeri herşey çıkıyor. sizin parayı nasıl ödediğinizi falan hiç sormuyor. yapay zekanın çıkardı degerden %20 indirim opsiyonları varmış onu uyguluyor. ister ödeyin, ister itiraz edin diyor. burda beni korkutan degerleme komisyonu. eger oraya giderse ve yeniden değerleme yaparlarsa 1.5 milyondan fazla çıkacağı aşikar. ve ekstra %20 cezalı ödeme kısmı beni korkutuyor.
memur arkadaşa bizden başka kimse yok mu. mütahitler 10 da 1 ni gösteriyorlar neden onların peşine düşmüyorsunuz diye sordum. hocam 1 mayıs da başladık 2 memur görevliyiz. 2025 yılından itibaren sırayla gidiyoruz. onlarada sıra gelecek diyor.

hocam gerçekte ödediğiniz bedel 3 milyonsa kalan tutarın harcını yatırmak daha makul görünüyor, itiraz neticesinde daha yüksek değerleme çıkarsa mağdur olabilirsiniz. herhangi bir gecikme faizi uygulayacaklar mı?

karşı tarafa herhangi bir 1.5 milyondan ayrı ödeme göndermediyseniz(eft-havale-postaçeki vs.) onu da alın sizi çağıran vergicinin yanına gidin birlikte ifade verin ben bu kadara sattım çünkü ev eski ve bakımsızdı vs gibisinden birşeyler diyecek başkaca ödeme yapmadıysanız sorun çıkmaz gibi

hocam kredi kullanmadım. aldığım kişi de öğretmendi. hesabına 1.5 milyon eft yaptım. ama şöyleki bunları hiç sormuyor zaten memur arkadaş. bilgisayar ekranında açıyorlar evin konumunu google maps gibi haritadan evinizin üzerine tıklıyorlar alım satım degeri, kira değeri herşey çıkıyor. sizin parayı nasıl ödediğinizi falan hiç sormuyor. yapay zekanın çıkardı degerden %20 indirim opsiyonları varmış onu uyguluyor. ister ödeyin, ister itiraz edin diyor. burda beni korkutan degerleme komisyonu. eger oraya giderse ve yeniden değerleme yaparlarsa 1.5 milyondan fazla çıkacağı aşikar. ve ekstra %20 cezalı ödeme kısmı beni korkutuyor.
memur arkadaşa bizden başka kimse yok mu. mütahitler 10 da 1 ni gösteriyorlar neden onların peşine düşmüyorsunuz diye sordum. hocam 1 mayıs da başladık 2 memur görevliyiz. 2025 yılından itibaren sırayla gidiyoruz. onlarada sıra gelecek diyor.
Müteahhitlere sıra gelmez hocam hangi partili oldukları belli.

hocam %2 sini siz ödeyeceksiniz %2 karşı tarafın yaklaşık 30 bin fark ödersiniz muhtemelen komisyonda fazla çıkarsa 36000 tl civarı olur. 6000 fark vermeye değmez devlet alacağını bırakmaz riske girmeyin bence

Büyük bir meblağ değilse, ödeyin gitsin. Ama ödeme makbuzunuzu mutlaka saklayın. Sonra, tekrar bildirim gönderip, yeniden para isteyebiliyorlar. Benim bir kez başıma geldi. Allahtan bu tür evrakları, uzunca bir süre sakladığım için; Makbuzu gösterdim de, tekrar para ödemedim.

hocam %2 sini siz ödeyeceksiniz %2 karşı tarafın yaklaşık 30 bin fark ödersiniz muhtemelen komisyonda fazla çıkarsa 36000 tl civarı olur. 6000 fark vermeye değmez devlet alacağını bırakmaz riske girmeyin bence
Dask'ta benden orta hasar dan az hasar a dönünce ekstra para istediler. koşa koşa verdim. Vermeyenlere hiç bir şey olmadı . Tuttuğunu öpüyorlar

Aynısı bana da olmuştu.Gittik dilekçe yazdık hatta taksit imkanı sundular.Pesin ödedim gitti.Eskiden bugüne tarama yapmaları kolaylaştı.

bir insanın ihtiyaçtan veya evin gerçekten kapsamlı bir tadilata ihtiyacı olmasından ötürü düşük fiyata satması imkansız mı, geçen gün bir ev sordum merkezi bir noktada orada evler bildiğim 6 milyon üstü çünkü yeri konumu iyi,
fiyat olarak 4.5 milyon dedi ev sahibi peki dedim ev kaç yaşında 18 yıllık ev dedi, peki aldığınızdan bugüne tadilat gördü mü dedim dedi ki zaten tadilat yaptırsam 6 milyondan aşağı fiyat çekmem ki hem zamanımı alır hem kapsamlı bir tadilat bugün en az 1 milyondan başlıyor dedi ki bu işi bilen birisiydi.

Her kuşu hizaya getirdiler de vatandaşın tapu harcı kaldı. Madem bu evin değeri 3 milyon belediye neden 250 bin tl rayiç gösteriyor bunun peşine düşsenize. Oluşturduğunuz yapay zekadaki fiyat direkt olarak rayiç bedeli olsun sonradan kimseye iş kalmasın. Ama öyle yaparlarsa tanıdık müteahhitleri de ödemek zorunda kalacaklar…

bir insanın ihtiyaçtan veya evin gerçekten kapsamlı bir tadilata ihtiyacı olmasından ötürü düşük fiyata satması imkansız mı, geçen gün bir ev sordum merkezi bir noktada orada evler bildiğim 6 milyon üstü çünkü yeri konumu iyi,
fiyat olarak 4.5 milyon dedi ev sahibi peki dedim ev kaç yaşında 18 yıllık ev dedi, peki aldığınızdan bugüne tadilat gördü mü dedim dedi ki zaten tadilat yaptırsam 6 milyondan aşağı fiyat çekmem ki hem zamanımı alır hem kapsamlı bir tadilat bugün en az 1 milyondan başlıyor dedi ki bu işi bilen birisiydi.

Olabilir hocam. Babamında bir evi yaklaşık 15 yıl kiracılarda kaldıktan sonra adeta mağaraya dönmüştü (uzak konumdaydı kontrol etme şansımız yoktu). Evin ederinin altında zar zor sattık, tadilat işi çok masraflı.

arkadaşlar ocak ayında 23 yıllık eski bir ev aldım. 2 hafta önce evime maliyeden (vergi denetimi birimi) görüşme mektubu geldi. görüşmeye gittim memur arkadaş önce ev almışsınız hocam hayırlı uğurlu olsun diyerek başladı sağolsun. sonra aldığım ev yapay zeka değerlemesine göre 3700000 görünüyormuş. ben tapuda 1.5 milyon göstermiştim. (belediyede rayiç bedeli 350 bin gözüküyordu.) denetim memuru hocam ister 3 milyondan kalan tapu harcınızı ödeyin, isterseniz itiraz edin diyor. itiraz edersek değer belirleme komisyonuna göndereceğiz onlar ne değer çıkarırlarsa onun üzerinden ödersiniz artı birde cezası da eklenir diyor. ne yapmalıyım.
hocam siz gerçekte evi kaça almıştınız.

30bin TL çıkıyor. Komisyona kalınca 3bin daha çıkar söylediğiniz rakama (3600000TL) göre. Artı eksik ödenmiş bedel için geçen sürenin yasal faizi birde ceza(eksik ödenen bedelin 25%i) çıkar.
Bu açıdan bakınca oldukça indirim yapmışlar.

Evin durumu çok kötüydü, o yüzden piyasanın çok altındaydı fiyatı gibi iddialar için kanıtınız varsa adalet sizden yana olacaktır.

Sonuçta resmi olarak karşı tarafa 1.5 verilmiş görünüyor. Aksini ispatlamadan nasıl bu bedeli isteyebiliyorlar. Dava açsan kazanamazmısın?
hocam bizde öyle düşünerek gittik ama. memur ne ödediğimize ve nasıl ödediğimizi hiç sormuyor bile. değerleme komisyonuna göndereceğiz diyor. emlakçılar ve expertiz bakacak evin fotografları çekilecek sonra değerleme yapılacak diyor. doğru mu söyledi yoksa bizi korkutmak için mi bilemedim.

başına böyle iş gelmiş arkadaşlara sorum olacak.
evi aldığınızdan ne kadar süre sonra sizi aradılar böyle bir bedel istendi?
bende yeni ev aldım da acaba ne kadar süre sonra çıkıyor?

Türkiye çapında yapıldı bu iş, bende nisan da daire satın aldım, nakit para ile kredisiz aldım. Belediye rayiç bedelinin 2 katını gösterdim, gerçeği göstersem 100 bin TL harç çıkacaktı.

Her neyse bu yapay zekanın hukuki bir dayanağı yok ,kanun da Da karşılığı yok.

Ellerinde ispat edecekleri bir kayıt veri yoksa, hiçbir şey yapamazlar.

Benim aldığım evin içi döküntüydü çok tadilata ihtiyaç duyuyordu ve piyasanın yarı fiyatına aldım.
Devlet aksini ispatlasin.

hocam amiyane tabirle zarf atıyorlar.
senin kaça aldığına, satıcının kaça sattığına ne karışır devlet.
tutturmuşlar bir yapay zeka. hangi kanun, hangi yönetmeliğe göre istiyor sizden o parayı.
mahkemede hiçbir hukuki dayanağı yok.
100 kişiyi çağırırlar. 50 kişi öder mantığıyla hareket ediyorlar bence.
cezalı duruma düşmemek için ödeyin sonra da mahkemeye verin bence.
bir avukata da danışabilirsiniz.

En kötü kesti cezayı ödemeyecegim, faize de soksun yine ödemem.
Nasılsa seçim zamanı vergi affı çıkacak, o faizde silinecek,ana para da taksitlenecek, para da değer kaybedecek. Türkiye simülasyonun da bunlar önemli ayrıntılar. Ha bayram da trafik cezası yedim arabayı satma niyetim olmasa onu da ödemeyecegim ama satarken faizle ödemem gerekecek o yüzden mecbur onu da yuzd 25 indirim ile yatıracağım.

En kötü kesti cezayı ödemeyecegim, faize de soksun yine ödemem.
Nasılsa seçim zamanı vergi affı çıkacak, o faizde silinecek,ana para da taksitlenecek, para da değer kaybedecek. Türkiye simülasyonun da bunlar önemli ayrıntılar. Ha bayram da trafik cezası yedim arabayı satma niyetim olmasa onu da ödemeyecegim ama satarken faizle ödemem gerekecek o yüzden mecbur onu da yuzd 25 indirim ile yatıracağım.
ülkenin bugu :P

bende şubat ayında sıfır daire aldım binada o vakit 3milyondu daireler ilanda ben 2400.000 tl ye aldım eft gönderdim ve tam gösterdim tapuyu şimdi ilanlar 4milyon aldığım binada beni de mi çağıracaklar hangi akılla..
elimde emlakcı sözleşmesi ve ilan var Allahtan yoksa ispatlayamayız

çok iyi ya. ekonomiyi hallettiler gözünü buna mı diktiler. vergileri affedilen inşaat şirketlerine bulaşmıyorlar sana bana yüklüyorlar desene. hakkımızda hayırlısı.

Satıcıya da mektup gidiyor ama kime olta atarlarsa.Bana geldi gidin satıcıya da bulun getirin dedim.

BBNET
Geri