gulumse_kaderine
Site Gezgini
Olta atıyorlar. Ya tutarsa.
aynen bu yorum durumun en açıklayıcı hali olmuş. Rayiç değerlerin düşük olduğunu kendileri de biliyor olmalı. Amaç, enflasyonu düşük göstermek olsa gerek.(Malum bu ay %1,5 eflasyon olmuş.) Eğer daire fiyatlarını ederinde gösterseler eflasyonun uçtuğunu kabul etmiş olurlar sonra çalışana zam olarak kendilerine geri dönecektir. ne şiş yansın ne kebap hesabı rayiçler düzeltilmiyor ama sen bizim belirlediğimiz fiyata bakma bu evin fiyatı çok daha fazla diyorlarHer kuşu hizaya getirdiler de vatandaşın tapu harcı kaldı. Madem bu evin değeri 3 milyon belediye neden 250 bin tl rayiç gösteriyor bunun peşine düşsenize. Oluşturduğunuz yapay zekadaki fiyat direkt olarak rayiç bedeli olsun sonradan kimseye iş kalmasın. Ama öyle yaparlarsa tanıdık müteahhitleri de ödemek zorunda kalacaklar…
Hocam 120 130 bin alınacak ev fiyatında deve de kulak artık.O halde tapu devirlerinde güncel her bir işlem için 80 bin'i göze almak lazım, 50 de emlakçı 130 bin. ikinci el değil sıfır ev daha mantıklı.
Her kuşu tuttuk leylek kaldı sanırım, ülkede ,ayrıcalıkli şirketlerin, holdinglerin tek kalemde silinen milyon dolar vergileri ne olacak ?Bu evlerin peşine maliye memuru düşmüyor arkadaşlar. Eşim maliyeci drekt sistemlerine liste düşüyor merkezden.
Tebliğ yapmaz ise yada geç yapar ise de ceza (zarar edilen meblağ kadar) uygulanıyor memura.
Fiyati belirleme isine gelince ödediginize de bakmaz başka kurumada neden der iseniz ben 5milyonluk evimi anlaşır 1 milyona kardeşimin üstüne yaparım vergiden yırtarım ozaman.
Daha bu vergiler başlangıç diyelim![]()
Ödeme itiraz et. Çünkü maliye olta atıyor takılan gidiyor.arkadaşlar ocak ayında 23 yıllık eski bir ev aldım. 2 hafta önce evime maliyeden (vergi denetimi birimi) görüşme mektubu geldi. görüşmeye gittim memur arkadaş önce ev almışsınız hocam hayırlı uğurlu olsun diyerek başladı sağolsun. sonra aldığım ev yapay zeka değerlemesine göre 3700000 görünüyormuş. ben tapuda 1.5 milyon göstermiştim. (belediyede rayiç bedeli 350 bin gözüküyordu.) denetim memuru hocam ister 3 milyondan kalan tapu harcınızı ödeyin, isterseniz itiraz edin diyor. itiraz edersek değer belirleme komisyonuna göndereceğiz onlar ne değer çıkarırlarsa onun üzerinden ödersiniz artı birde cezası da eklenir diyor. ne yapmalıyım.
birde bir çok işyeri altındaki arabayı bile işyerinin üstüne alıp onun bütün masraflarını (bakım-onarım-yakıt -vergi-sigorta-kasko) giderden gösterip o araçlarını hususi araç olarak kullanıyorlar burada bakın aracı alırken işyerine aldıkları için kdv ötv indiriminden yararlanıyorlar burada 5-10 adet aldılar mı büyük bir vergi hırsızlığı artı (bakım-onarım-yakıt -vergi-sigorta-kasko) masraflarınıda düzenli olarak muhasebeye gider olarak verip vergiden düşürüyorlar artı iş yerine alınan araçların belli bir yıl vergi indiriminden dolayı satılmaması süresi geçince o araçları piyasa bedelinden vergili fiyatından satıyorlar yani ödemedikleri vergiyi vatandaştan bir kere daha tahsil ediyorlar, bu şekilde tanıdığım birçok işyeri fabrika işletme sahibi var altlarına aldıkları araçlarda en düşük 1.5 milyon vergi indirimli hali ve lüks sınıfında araçlar devlet önce bu tür büyük kalemlere tedbir alsın adamlar evlerine aldıkları tuvalet kağıdını bulaşık deterjanını bile gider gösteriyorlar bir işletmen olsun yeter herşeyi gider yazabiliyorlar bu devlette tek ezilen memur sonra işçi sınıfıdır gerisi büyük yalan söylüyor yada bunlar gibi çalmayı daha öğrenememiştir.Esnaftan vergi alabilseler ülke refaha ulaşır. Başka vergiye gerek kalmaz.
Sayin hocam şahsen ben büyük bir firmanın vergi borcunu sifirlamiyor diye 24 saatte müdür değiştirildiğini sürgüne gonderildigini gördüm. Fakat bu olay memurun hatta daire müdürünün elinde degil. Malesef maliye Bakanlığı'nın inisiyatifinde.Enflasyon artmasın, kamulaştırmalar ucuza gelsin tanıdık müteahhitler üzülmesin diye rayiç bedeli yükseltmeyip yapay zekanın belirlediği fiyatı baz almak nedir ya! Resmi olan rayiç bedeldir onun üzerinde ödeme yapıldıysa hiçbir şey olmaz oltaya gelmeyin.
Bu arada not olarak ekleyeyim ödememeniz memurun işine geliyor. Ödemeyenler eninde sonunda uzlaşmaya gireceği için uzlaşma parası alırlar devlet birde o meblayi size ödetir.Sayın Hocalarim ben şimdi sordum hanıma tekrar. Dediği şu mahkeme yolu açık fakat mahkeme şimdiye kadar hiç lehe karar vermedi. İl Kocaeli .
Mahkemeye gidilirse indirimden ve %25 raiş bilmemnesi tam hatirlamadim ondan yararlanamaz ciddi bir zarar eder. Ve eninde sonunda çok yüklü bir meblayi ödetirler.
En mantıklısı ödemek ve süreyi gecirmemekmış cunki bu duruma düşen ve odemeyenin ve akrabalarinin tüm mali geçmişinin araştırılması konusunda emir gelmiş.
Yinede siz bilirsiniz
bilgilendirdiğiniz için teşekkur ederim hocam. aynen sizin dediğiniz gibi memurun umrunda değil. ister öde, ister itiraz et hocam diyor.Sayın Hocalarim ben şimdi sordum hanıma tekrar. Dediği şu mahkeme yolu açık fakat mahkeme şimdiye kadar hiç lehe karar vermedi. İl Kocaeli .
Mahkemeye gidilirse indirimden ve %25 raiş bilmemnesi tam hatirlamadim ondan yararlanamaz ciddi bir zarar eder. Ve eninde sonunda çok yüklü bir meblayi ödetirler.
En mantıklısı ödemek ve süreyi gecirmemekmış cunki bu duruma düşen ve odemeyenin ve akrabalarinin tüm mali geçmişinin araştırılması konusunda emir gelmiş.
Yinede siz bilirsiniz
Sayın hocam gücler ayrılığı ülkede olmadığı için mahkemede zaten sizin lehinize karar vermez.bilgilendirdiğiniz için teşekkur ederim hocam. aynen sizin dediğiniz gibi memurun umrunda değil. ister öde, ister itiraz et hocam diyor.
belediye rayiç bedelini emsal gösterdiğinizde, "o bizi ilgilendirmez o sizin emlak vergisi rayiç bedeliniz" diyor. yani belediyeki rayiç bedeli yükseltirsek bir de ordan fazladan emlak vergisi çıkar diyor.
yani özetle: sistemi oturtmak için benim gibi denk getirdikler 3-5 kişiyle ciddi şekilde uğraşacaklar. sonra seçim gelir bırakırlar, olan bizim gibi vergisini tam verenlere olur. benim gibi az fark olanları bilerek seçtiklerini düşünüyorum. çünkü mütahitlere dokunsalar çok fazla rakamlar çıkacak artı birde gelir vergisi çıkacak onlara.
seçim öncesi "af- yapılandırma " adına her ne derseniz deyin gelmeme ihtimali yoktur.İşin sonu her zaman olduğu gibi kurala uyanlara olur. Sen cezaya düşmeyeyim diye 80.000 harç yatırırsın, 3-4 sene sonra af gelir. Üstüne bir de indirim yaparlar 50.000'e düşer ödemeyenin borcu. Yetmez bir de 24 ay taksit yapar. Senin 20 gram altın parası olarak ödediğin borcu 4 sene sonunda restoranda yemek fiyatına taksit taksit öder.
Nerdesiniz hocam hangi il. Bu bağ bahçe alımlarında da geçerli midir acaba.arkadaşlar ocak ayında 23 yıllık eski bir ev aldım. 2 hafta önce evime maliyeden (vergi denetimi birimi) görüşme mektubu geldi. görüşmeye gittim memur arkadaş önce ev almışsınız hocam hayırlı uğurlu olsun diyerek başladı sağolsun. sonra aldığım ev yapay zeka değerlemesine göre 3700000 görünüyormuş. ben tapuda 1.5 milyon göstermiştim. (belediyede rayiç bedeli 350 bin gözüküyordu.) denetim memuru hocam ister 3 milyondan kalan tapu harcınızı ödeyin, isterseniz itiraz edin diyor. itiraz edersek değer belirleme komisyonuna göndereceğiz onlar ne değer çıkarırlarsa onun üzerinden ödersiniz artı birde cezası da eklenir diyor. ne yapmalıyım.