Taptaze bir site

Kodla Büyü

tdepkamil

Aktif Üye
Yaklaşık bir (1) aylık bir çalışma sonucunda bitirdiğim web sitesiyle ilgili yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Joomla 2.5 ile oluşturduğum sitemde tema olarak Tachyon (Rockettheme), içerik yöneticisi olarak K2 bileşeni, Video eklentisi olarak Allvideos, fotoğraf galerisi için de simple imag galery Pro kullandım. Şimdi bu siteyi bir paket haline getirip küçük bir ücretle hazır paket olarak satmayı düşünüyorum.

Adres: http://www.gumushaneharsitlisesi.k12.tr

--------------------------------------------------------------------------

Re: Gümüşhane Harşit Lisesi

aaa orası harşit lisesimi olmuş :) 2008-2011 gümüşhanede çalıştım her gün önünden geçiyordum.o binanın lise olması mantıklı olmus o civarda lise yoktu :+1:

bu arada site güzel olmuş elinize sağlık.

küçük ücret olarak ne kadar düşünüyorsunuz hocam.
fiyat vermeniz mümkün mü

farukdogu' Alıntı:
küçük ücret olarak ne kadar düşünüyorsunuz hocam.
fiyat vermeniz mümkün mü

Sitenin boş halini, yani içerikler eklenmemiş olarak ???TL'ye satmayı planlıyorum. Hem tema, hem de fotoğraf eklentisi ücretli zira. K2 bileşeni ile de kullanımı çok kolay bir içerik yönetimi oldu. Mesela fotoğraf galerisi oluşturmak için fotoğrafları zip'li hale getirip albüm ekle diyorsunuz. Dosyayı sisteme yüklüyor, gerekli boyutlar da fotoğrafları oluşturup yayınlıyor. Video eklemek için video adresinin linkini yapıştırıyorsunuz, otomotik içeriğe ekleniyor. Video dersler de hazırlayacağım çok yakın zamanda. Gerçekten kullanışlı oldu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ckayatr' Alıntı:
aaa orası harşit lisesimi olmuş :) 2008-2011 gümüşhanede çalıştım her gün önünden geçiyordum.o binanın lise olması mantıklı olmus o civarda lise yoktu :+1:

bu arada site güzel olmuş elinize sağlık.
evet hocam, bu yıl taşındı. Teşekkürler...

Re: Taptaze bir site - Gümüşhane Harşit Lisesi

bu forumda bunu satman imkansız.
müdürünüz nusret hocayada selam söyleyin..
konyada bilgisayar öğretmeni derseniz tanır beni.
siz o okulda mı görevlisiniz.
2005-2010 arası orada çalışmıştım, nefret ettim gümüşhaneden.

tayinci42' Alıntı:

Bu sitede satış yapmak için açmadım bu başlığı. Dikkat ederseniz ilk mesajımda ücret de belitmedim. Arkadaşın sorusu üzerine bir açıklama yaptım. Amacım; arkadaşların varsa eksiklikleri söylemeleri ve benim de bu eksiklikleri gidermem.

Sorunuza gelince;
Hayır okulda görevli değilim. Gümüşhane'den nefret edebilirsiniz. Ancak eminim Gümüşhane de sizden nefret ediyordur. Umarım gereksiz muhabbetlerinize burada da devam etmezsiniz. Zira bu mesajdan sonra size cevap yazmayacağım...

-------------------------------------------------------

site açılmıyor. ayrıca birşey merak ediyorum. joomlada yapılan siteyi alan oluyormu?

agahyildiz' Alıntı:
site açılmıyor. ayrıca birşey merak ediyorum. joomlada yapılan siteyi alan oluyormu?

Site açılıyor hocam, bir sıkıntı gözükmüyor.

joomla ile yapılan bir siteyi niye almasınlar ki? Kulaktan dolma "joomla güvenli değil" masalını anlatacaksınız joomlayı tanımamanıza veririm.

http://www.hazirokul.com/ linkine bakarsanız yüzlerce okula satmışlar, hem de ücreti yıllık, yani bir defaya mahsus değil. her yıl oradaki ücreti alıyorlarmış. Joomla ile hem tasarım hem de işlevsellik açısından buradaki paketin kat kat iyisini yapabilirsiniz.

-----------------------------------------------------------

Burada joomla ile yapılan siteyi alan oluyor mu diye yazılarak joomla, küçümsenmiş. Acaba küçümseyen arkadaş, böyle bir siteyi ne kadar zamanda ve ne derece yapabilir?
Yeni Türk Ticaret kanununda web sitesi zorunluluğu geliyor. Bu kapsamda firmaların sitelerinin yönetim paneli olması zorunlu. Ayrıca sürekli güncellenebilir formatta bir site olmalı.
Joomla ile yapılan sitelerin hem yönetim panelleri vardır hem de sürekli güncellenebilir sitelerdir. Joomla 2011 yılı 1 numaralı cms sistem seçildi. Bu gidişle 2012 yılında da seçilecek. Sürekli yenilenebilir güncel eklentilerle, joomla çağın sistemidir çok kısa bir sirede tüm siteler joomlaya dönüşecek.
Adobe programları aracılığı ile kodlama sisteminde yapılmış sitelerin ise artık pek bir önemleri kalmadı. Çünkü bu sitelerde güncelleme yapabilmek için yii derecede adobe programları bilinmelidir. Bunu ise tüm firma sahipleri bilememektedir.
Hazır scriptle yapılan siteler ise script satıcısına bağımlıdır her geliştirilen yeni uygulama için script yapımcısına para ödeyeceklerdir.
Bu arada ben, bu steden çok daha geride kalmış siteleri min. 300 tl ye yapıyorum. Kamil Hocamın bu siteyi 100 TL'ye vermesi bence bedavadır.

hocam siteniz güzel olmuş..fakat çok donuk geldi bana. belki de çok sık klasik kayan yazılara ya da hareketli haber scriptlerini gördüğümüz için mi bilmiyorum ama öyle geldi..

tdepkamil' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

Bu sitede satış yapmak için açmadım bu başlığı. Dikkat ederseniz ilk mesajımda ücret de belitmedim. Arkadaşın sorusu üzerine bir açıklama yaptım. Amacım; arkadaşların varsa eksiklikleri söylemeleri ve benim de bu eksiklikleri gidermem.

Sorunuza gelince;
Hayır okulda görevli değilim. Gümüşhane'den nefret edebilirsiniz. Ancak eminim Gümüşhane de sizden nefret ediyordur. Umarım gereksiz muhabbetlerinize burada da devam etmezsiniz. Zira bu mesajdan sonra size cevap yazmayacağım...

-------------------------------------------------------

siz il milli eğitimde görevli kamil beysiniz sanırım. ilsis işleriyle ilgilenen. bir toplantı esnasında tanışmıştık :)
siteniz güzel olmuş ayrıca, elinize sağlık.

elinize sağlık hocam. güzel birleştirmişsiniz....

k.cokol' Alıntı:
"Çok kısa sürede sitelerin hepsi Joomla olacak.Adobe programları aracılığı ile kodlama sisteminde yapılmış sitelerin ise artık pek bir önemleri kalmadı."

Hocam ya ben bu işi bilmiyorum ya da siz bu işte çok iyisiniz bizler boşuna yıllarımızı vermişiz ve bu kadar web ajansı boşuna çalışıyor.Bence sizi bir dinlesinler. :)
Joomla da bir php kodlaması ile yapılan hazır bir sistemdir. Yani sizin dediğiniz Adobe programları ile sistem hazırlayan kişiler sayesinde geliştirilmektedir.
Adobe programları ile yapılan derken bu programlar sadece tasarım amacı ile kullanılmaktadır.
Alt yapılarında php, asp.net, asp vs. kodlamaları mevcuttur.

Bence atıp tutmadan önce bilgi edinin.
Kolay gelsin.

edacomü' Alıntı:
hocam siteniz güzel olmuş..fakat çok donuk geldi bana. belki de çok sık klasik kayan yazılara ya da hareketli haber scriptlerini gördüğümüz için mi bilmiyorum ama öyle geldi..

Kayan haber ve yazılar, günlük güncellenen sitelerde daha uygun oluyor bence. En erken haftada bir, bazen iki-üç haftada bir yazı, haber eklenecek bir okul sitesine kayan yazı özelliğini aktif edince birkaç ay önce eklenen içerikler anasayfada dönüp duruyor.

omr06' Alıntı:
elinize sağlık hocam. güzel birleştirmişsiniz....

Teşekkürler hocam...

algoritmax' Alıntı:
siz il milli eğitimde görevli kamil beysiniz sanırım. ilsis işleriyle ilgilenen. bir toplantı esnasında tanışmıştık :)
siteniz güzel olmuş ayrıca, elinize sağlık.

Teşekkürler üstad. Nerede tanıştık acaba, merak ettim şimdi?

Zizu_' Alıntı:
k.cokol' Alıntı:
"Çok kısa sürede sitelerin hepsi Joomla olacak.Adobe programları aracılığı ile kodlama sisteminde yapılmış sitelerin ise artık pek bir önemleri kalmadı."

Hocam ya ben bu işi bilmiyorum ya da siz bu işte çok iyisiniz bizler boşuna yıllarımızı vermişiz ve bu kadar web ajansı boşuna çalışıyor.Bence sizi bir dinlesinler. :)
Joomla da bir php kodlaması ile yapılan hazır bir sistemdir. Yani sizin dediğiniz Adobe programları ile sistem hazırlayan kişiler sayesinde geliştirilmektedir.
Adobe programları ile yapılan derken bu programlar sadece tasarım amacı ile kullanılmaktadır.

Kolay gelsin.
Ben burada bir düzeltme yapayım. Bizim şu anki hedef kitlemiz, bir site için milyarlar dökemeyecek durumda olanlar. 100-400 TL arasında bir bütçeyle prof. görünümlü bir siteyi yapıp firma sahibine teslim edebiliyoruz.
Bunu da joomla sayesinde yapıyoruz.
Şu an uzman kodlama ile site yapanlar, hem bizim hedef kitlemize hizmet ediyorlar hem de joomla vb. siteler için elenti , tema vb. geliştiriyorlar. Zaman geçtikte uzman kişiler, küçük işletmelere site yapmak yerine daha büyük projelerde çalışır hale gelecekler. Onlar için geliştirdikleri ürünler önemli olacak. Firma vb. yerlere yapılan siteler de joomla vb. sistemler ile olacak.

k.cokol' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
k.cokol' Alıntı:

Kolay gelsin.
Ben burada bir düzeltme yapayım. Bizim şu anki hedef kitlemiz, bir site için milyarlar dökemeyecek durumda olanlar. 100-400 TL arasında bir bütçeyle prof. görünümlü bir siteyi yapıp firma sahibine teslim edebiliyoruz.
Şu an uzman kodlama ile site yapanlar, hem bizim hedef kitlemize hizmet ediyorlar hem de joomla vb. siteler için elenti , tema vb. geliştiriyorlar. Zaman geçtikte uzman kişiler, küçük işletmelere site yapmak yerine daha büyük projelerde çalışır hale gelecekler. Onlar için geliştirdikleri ürünler önemli olacak. Firma vb. yerlere yapılan siteler de joomla vb. sistemler ile olacak.

Hocam gerçekten piyasadan bir habersiniz ve bilginiz yok.
100 - 400 liraya web sitesi hazırlattırmak isteyenler zaten küçük işletmeler. prof. kişiler bu küçük işletmelere şu anda da iş yapmıyorlar.
Sizin prof kavramınız nasıl onu da görmek lazım tabi ki.
Bence bu söylemleri bu kadar genellemeden önce web de çok gezinin derim.

Zizu_' Alıntı:
k.cokol' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
k.cokol' Alıntı:

Kolay gelsin.

100 - 400 liraya web sitesi hazırlattırmak isteyenler zaten küçük işletmeler. prof. kişiler bu küçük işletmelere şu anda da iş yapmıyorlar.
o zaman bir sorun yoktur.
bana teklif getiren büyük işletmeler oldu. Benden istedikleri, sizin yapabilip benim yapamayacağım şeyler olduğu için boyumdan büyük işlere girmedim.
güneydoğuda web sitesi yapıyorum. yaptığım web siteleri çok beğeniliyor. Beğenilmesinin nedeni, burada web ile ilgili bilgi birikimli insanlar olmaması. Burası kendimi geliştirmek için büyük bir fırsat.
Buradaki bilgisayar öğretmenleri, benim yapabildiğim kadar şeyler yapamıyorlar. ben sınıf öğretmeniyim. Bilgisayar ve webe ilgim büyük.İnş. ileride kendimi daha da geliştiririm.

k.cokol' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
k.cokol' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
k.cokol' Alıntı:

Kolay gelsin.

bana teklif getiren büyük işletmeler oldu. Benden istedikleri, sizin yapabilip benim yapamayacağım şeyler olduğu için boyumdan büyük işlere girmedim.
güneydoğuda web sitesi yapıyorum. yaptığım web siteleri çok beğeniliyor. Beğenilmesinin nedeni, burada web ile ilgili bilgi birikimli insanlar olmaması. Burası kendimi geliştirmek için büyük bir fırsat.
Buradaki bilgisayar öğretmenleri, benim yapabildiğim kadar şeyler yapamıyorlar. ben sınıf öğretmeniyim. Bilgisayar ve webe ilgim büyük.İnş. ileride kendimi daha da geliştiririm.

Hocam buraya kadar takdir ederek okudum mesajlarınızı ama kendinizi bir bilgisayar öğretmeni ile kıyaslamanız bence hoş olmamış. Çünkü ben hiçbir zaman başka bir branş öğretmenine göre onun işini iyi yapabileceğimi savunmadım. Bilgisayar öğretmeni site yapmaz sadece, donanım bilir, grafik tasarım bilir, programlama bilir, joomla iyi kullanıyorum diye bir bilgisayar öğretmeninden iyi olduğunuzu idda edemezsiniz. Bende türev ve integrali ayrıntısıyla öğrenip bir matematik öğretmeninden daha iyiyim diyebilirim, ya da masa tenisini ve futbolu beden eğitimi öğretmeninden daha iyi oynuyorum diye ondan daha iyi olduğum anlamına gelmez sanırım. Yanlış anlamayın sadece bir fikir...

Siteniz banner dışında çok güzel olmuş ayrıca, şık ve kullanışlı olmuş elinize sağlık, daha uygun bir banner yaparsanız daha hoş olur bence, iyi çalışmalar..

tdepkamil' Alıntı:
agahyildiz' Alıntı:

Site açılıyor hocam, bir sıkıntı gözükmüyor.

joomla ile yapılan bir siteyi niye almasınlar ki? Kulaktan dolma "joomla güvenli değil" masalını anlatacaksınız joomlayı tanımamanıza veririm.

http://www.hazirokul.com/ linkine bakarsanız yüzlerce okula satmışlar, hem de ücreti yıllık, yani bir defaya mahsus değil. her yıl oradaki ücreti alıyorlarmış. Joomla ile hem tasarım hem de işlevsellik açısından buradaki paketin kat kat iyisini yapabilirsiniz.

-----------------------------------------------------------

Siteniz gayet hoş, tebrikler. hazirokul.com içinse "Pazarlama Başarısı" olarak görüyorum sadece. 250+KDV'yi her yıl verebilecek okul bulmak (Bu kadar çok okul bulmak) ticari bir başarıdır. İşin tuhafı, elemanların sisteminde çok ciddi güvenlik zafiyeti var. Referansların bir çoğunda (Hepsi aynı sürüm değil galiba) yönetim paneline sızmak mümkün.

fluent' Alıntı:
Siteniz banner dışında çok güzel olmuş ayrıca, şık ve kullanışlı olmuş elinize sağlık, daha uygun bir banner yaparsanız daha hoş olur bence, iyi çalışmalar..

jomlada hazır banner yok sanırım, onu arkadaş kendisi yapmış.. :)

k.cokol' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
k.cokol' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
k.cokol' Alıntı:

Kolay gelsin.

Atasözü:
"Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler"

Manası:
ufak bir kasabada yaşıyorsan en başarılılar arasında ilk üçe girersin çünkü o mekanda o işle ilgilenenlerin hepsi 2 kişidir.

örnek:
ben gümüşhanedeyken oradaki bir öğretmen arkadaş içerik hazır olduğu taktirde 30 dakikada bitirilebilecek HTML bir siteyi 400 TL ye bir devlet kurumuna sattı. İşin komiği personelden birisi değişmiş. sonradan bu resmi değiştirmek için bile 50 TL istemiş.

diğer bir arkadaşımda statik (veritabanı yok, interaktif değil, programlama yok) bir siteyi 2000 tl ye satmıştı.

özü:
yani pazarlama bilgiden uğraştan önemli..

en son yaptığım site, www.siverekkaracadaganadolu.k12.tr
eğer "Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler" sözü benim için söylendiyse neden birçok kişi benden sitenin yedeğini istedi.. Normalde ben Siverek'te tekim burada çok kötü siteler yapıyor olsam niçin bb.net tekiler benim yaptığım siteyi bğenip site yedeğini bendne istesinler.
Ayrıca Siverek'tekiler koyun değil. Eğer ben işimi yapamıyor olsam, burada bana ekmek yedirmezler. Sadece Siverek ilçe merkezinde 50'nin üzerinde bilgisayar mağazası var ve birçoğunun site yapan personeli var.
Belki site bannerim şık değil, fakat sitenin içeriğine baktığınızda, kim sınıflarımız ve kadromuz böllümünü benim kadar ayrıntılı yapmış?
Tüm yaptığım siteleri tek başıma ve yardım almadan yapıyorum.Ben kendimi Siverek'teki bilgisayar öğretmenleriyle kıyasladım, çünkü buradakilerin çoğu web sitesi işi ile uğraşmıyorlar.Uğraşan da bbnet in hazır şablonunu yükleyip üzerini editlemeden bırakıyor.

Olumlu ve olumsuz yorum yazan arkadaşlar için teşekkür ediyorum. Banner, 10 dakikada hazırlanmış bir banner. Siteyi yayınlamak için en son onu tamamlamıştım. Sade oldu sanırım, değiştirelim inşallah.

Bir de konuyu açma amacımla tartışılan konu çok farklı şu an itibariyle. Benim amacım sadece sitemle ilgili yorumlar almak ve eksiklikleri giderebilmek. Zira bin çift göz, bir çift gözden daha fazlasını görür.
Ama tartışma çok farklı mecralara ilerledi. Bilgisayar öğretmenliği tamamen ilgi isteyen bir meslek. Eğer hasbelkader bilgisayar öğretmeni olduysanız bildikleriniz word, excel'i geçmez.
Hele de hem bilgisayar öğretmeni değil hem de ilgi alanınızda değilse ve bilgisayar öğretmeni olarak atandıysanız (elektrik öğretmenleri gibi) o çok daha vahim, yan gelir yatar maaşınızı alırsınız.
Her an değişen bir teknoloji var ve bunu takip etmek gerekiyor. Bir matematik öğretmeni bildikleri ile 50 yıl boyunca öğretmenlik yapabilir, ancak bilgisayar öğretmeni öyle değil.

Ez-cümle: Tabiki bu alanda en yetkin ve seçkin, bilgili, donanımlı olanlar bilgisayar öğretmenleri olmalıdır. Umarım tartışma burada nihayete erer.

-------------------------------------------------------------------------

k.cokol
Yazdıklarınıza 2 kere cevap verdim ve bu 3.sü.
İlk yazdığınız ile son yazdığınız cümleyi okursanız aradaki farkı çok net göreceksiniz.
ilk başlarda genel konuşurken şu anda sadece Siverek ilçesiyle sınırlandırdınız.
Benim de zaten takıldığım nokta ne yaptığınız ne ettiğiniz değil. Sadece konuşurken tavsiyem bilginiz dahilinde genelleyin.
Farklı kulvarlardayız o yüzden de konuda birleşemiyoruz.
Neyse size işlerinizde kolaylıklar dilerim.

k.cokol' Alıntı:
en son yaptığım site, http://www.siverekkaracadaganadolu.k12.tr
eğer "Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler" sözü benim için söylendiyse neden birçok kişi benden sitenin yedeğini istedi.. Normalde ben Siverek'te tekim burada çok kötü siteler yapıyor olsam niçin bb.net tekiler benim yaptığım siteyi bğenip site yedeğini bendne istesinler.
Ayrıca Siverek'tekiler koyun değil. Eğer ben işimi yapamıyor olsam, burada bana ekmek yedirmezler. Sadece Siverek ilçe merkezinde 50'nin üzerinde bilgisayar mağazası var ve birçoğunun site yapan personeli var.
Belki site bannerim şık değil, fakat sitenin içeriğine baktığınızda, kim sınıflarımız ve kadromuz böllümünü benim kadar ayrıntılı yapmış?
Tüm yaptığım siteleri tek başıma ve yardım almadan yapıyorum.Ben kendimi Siverek'teki bilgisayar öğretmenleriyle kıyasladım, çünkü buradakilerin çoğu web sitesi işi ile uğraşmıyorlar.Uğraşan da bbnet in hazır şablonunu yükleyip üzerini editlemeden bırakıyor.

Hocam sakin olun. Yapmış olduğun çalışmalara baktım ve CMS ve LMS yazılımları ile yıllardır uğraşan biri olarak gayet başarılı çalışmalar yaptığınızı söyleyebilirim. Bazı teknik hatalara değinmeye gerek yok. Modül bileşen ve pluginlerden okul sitesi için gayet uygun olanlarından seçip bir ayraya getirmişsiniz. Joomla gibi içerik yönetim sistemlerinin kullanımı lego parçaları ile birşey yapmaya benzer ve hayal gücü ile sistem kullanımını bilmenin ürünüdür.

Beylik laflar etmeye gerek yok hocam. Word programını okulda var olan bir memur sizden iyi biliyor olabilir. Bu onun bilgisayar konusunda çok iyi olduğunu göstermez.Sizde joomlayı iyi kullanıyor olabilirsiniz buda sizin bilgisayar konusunda çok iyi olduğunuzu göstermez.

Bilgisayar derya denizdir hocam milyonlarca uygulama var .Bilgisayar öğretmenleri hepsini bilecek diye bir kaide malesef yok.Sizin ilçenizde bilgisayar öğretmenleri web alanı ile uğraşmıyor olabilir fakat bunu dile getirmeniz hiç hoş olmadı söylemeliyim. Eğer kıyas yaparsanız kıyaslanırsınız.Kıyas yaptıysanız kıyaslandığınızda eleştirilere açık olacaksınız.

Herkes joomla öğrenebilir ama branşın hocası herkesden daha kısa sürede bunu öğrenir.Aksini tartışmayınız.Branşın mebde destek görmemesi ve branşın sıkıntıları öğretmenlerinin de birşeyler yapma isteğini yok ediyor. Aksi halde Bilgisayar kadar dinamik başka branş yoktur hocam saygılarımla.

joomla ile çalışan bilgisayar öğretmeni arkadaşlara şaşırıyorum.o kadar dil bil ki en kötüsü iki web programclığı dersi görmüştr okulda. gidip uyduruk joomla ile çalışıyor hatta onuda bi programdan sayıyor.joomla ile çalışacağıma wordde site yaparım daha iyi bakın frontpage bile demiyorum Wordde site yaparım diyorum.joomla daha çok bilgisayar işine yeni merak salmış sınıf öğretmeni ve diğer branş öğretmeni formatörler gibi çömezlerin işi.kafa yormaya bile değmez.anlıyorsan bilgisayardan dil kullan ki zevk al anlamıyorsan en azından dokunma girme o işe.çünki bişey yaptığını sanıyorsun.

BBNET
Geri