Ben dün yeniledim. Tüm aile için. Önceden alliazndaydık, kişi başı 4 ayakta tedavili almıştık. Axa da 5 li yada 10lu var 5 liyi seçtik. Kişi başı bu sayıyı geçmiyoruz zaten bir yılda. Benim için önemli olan yatışlı tedavilerde sınırsız özelde karşılaması ve muayenelerden sonra yapılan tahlil film yada sırasız mr vs. karşılanıyor.
İlk defa yaptırlıacaksa 3 ay ameliyat vs. yada ağır hastalıklar vs. karşılanmıyor, sonrasında karşılanmaya başlanıyor. Tam detaylar poliçede var. Ben alliazndan axa ya geçiş için özel taleple geçtiğim için aralıksız devam gibi görünüyor. 3 yıl sürekli yaparsan ömür boyu garanti vs. alıyorsun. Bulunan şehire göre fiyatlar çok değişiyor diye biliyorum, o yüzden herkese farklı fiyat çıkabiliyor. Şansınızı kesinlikle deneyin. Sorun enazından fiyat ne çıkacak diye. Eski tanı varsa ameliyat vs. olunduysa sadece özelde o rahatsızlığı karşılmaıyor. Ben şimdiye kadar alliaznda karşılamama gibi bir şikayetim olmadı, hatta çocuğun geniz eti ameliyatını karşıladı. Ama şuan axaya geçtiğimde o çıktı geniz eti problemleri özelinde karşılamıyor. Ömür boyu garanti almış olsaydık karşılayacaktı. Tüm haklarınızı kullanıp kullanmamanız size kalmış, tıpkı arabadaki gibi hasar oranı muamelesi yapıyorlar. Poliçede detaylar yazıyor % oranları var ne kadar az kullanırsan bir sonrakine okadar çok indirim alıyorsun. Ben genelde kullanıyorum bu arada çokta bişey değişmedi tl olarak. Kullanmak bana göre daha mantıklı. Zaten ihtiyaç halinde kullanmazsan saçma tabi.
Arkadaşım burada axa da onunda hiçbir sıkıntısı yoktu, benim geçme sebebim ise, alliaznda acil giriş yaptıktan sonra eğer serum vs yani az saatli yatış (14 saatten düşük olunca galiba) oluyor, ve hakkınızdan düşüyor sistem. Axada yatış saatine bakmaksızın yatarak geçiyor ve hakkında düşmüyor. Yani arkadaşımda düşmedi bende düştü. Birde 4 yerine 5 hak veriyor axa. Allianzda ya ya 10, axa da 5-10.
Sigortacımda allianzda yenileme fiyatı axaya göre daha fazla çıkıyor hep dedi. + olarak ben araçların kasko ve sigortalarınıda hep axaya aldım yeni, ekstra indirim ve sigortada 5 taksit yaptırdım bugün. Kaskoyuda yaptırdığım için sigorta 3-4 bintl indirimli çıktı. Zaten tss yaptırısan %15 yada %10 emin değilim direkt indirim oluyor kaskoda. TSS 10 taksit kasko 10 taksit bu arada.
Geçen sene vergimden düşürdüm ben bu arada. Ödeme sayfasını, poliçenin ilk sayfasını yada hepsinide versen olur. Milli eğitimde mutemete gidiyorsun yada atsanda olur. Maşşlar hesaplanırken sisteme giriyor. Poliçenin %15 i vergiden geri alıyorsun. Örnek tek çekim yaparsan 40k da 6k ama taksitli alırsan her ay ayrı ayrı oluyor aylık taksitin %15i oda 600tl gibi bir artı yapar. Sonuç olarak 40k lık bir poliçe 34k ya gelir. Diğer sigortalardan indirim aldım ben min 10k kar ettim ve axa olmuş oldu hepside. En azından geri ödeme falan hiç uğraştırmıyorlar Allah korusun pert vs. durumlarında arkadaşımın parasını 3 günde yatırdılar tamamını. Başka bir arkadaşım kaskodan parayı yine aldı fakat ulaşamama , aylar geçmesi vs vs. mahkemelik durumlar. Kafam rahat açıkçası, tavsiye ederim.
TSS için şunuda belirteyim. 2 sene önce ara vermiştik, yaptırmamıştık. Tatil dönüşü çocuklar yatışlı hasta oldu. Devlet hastanesinde aynı odada 4 kusan, öksürüp tıksıran çocuk olunca. Doktordan izin alarak kaçtık resmen dayanamadık ertesi gün. Orda karar verdim en azından bana ait temiz bir oda olur arkadaş. Günler sonrasına sıra beklmeden MR vs. herşeyin elinin altında. Belli olmuyor, ne zaman ne lazım olacağı. Ama Allah korusun büyük bir hastalıkta özel bile seni ya üniversite hastanesine yada şehir hastanesine gönderiyor orası ayrı bir durum. Sende gitmezsin zaten ozaman.