Tahtalarda film izleniyor

Kodla Büyü
Hocam hiç korkmayın hiçbirşeyi de alttan alıp benim sorumluluğum diye düşünme çünkü genellikle idarecilerde bu tarz konuları bizim üstümüze yıkıp kenara çekilmeyi tercih ediyorlar. Tahtalara deepfreze yükleyebilirsin öğrencilerin film yüklemesinin önüne geçersin. Flash kullanan öğretmenler ilgili de sitede bununlu ilgili güzel çözüm bulan arkadaşlar vardı. başka şekilde liselerde bunun önüne geçemeyiz. Tahtalara uzaktan erişim sağlayan programlar var onları kullanabilirsin.

Hocam sizle alakası olmayan bir olayı yeni olmanızı kullanıp sizi korkutmuşlar kayıtlar arkadaşların dediği gibi belli hangi tahta hangi film seyredildiği ortadaysa saati ve tarihinden hangi derste olduğuda ortadadır keyloger falan yüklemeyin suçlu görülürsünüz NetSupport School Tutor'u yöneticisi olduğunuz bilgisayara NetSupport School Student'uda yönetmek istediğiniz bilgisayarlara kurarsanız hangi bilgisayarda ne yapılıyor görürsüzün hatta bunu müdür bey çok istiyorsa onu bilgisayarına kurun hocam buradan izleyin deyin sonrasına sen karışma ama akıllı tahtalara lisansız program yüklemek yasak free lisanslı arkadaşların dedikleri netop var onlardan deneyin geçmiş olsun

Çok teşekkür ediyorum ilgilenen hocalarıma. Cevaplar geldikçe, ne zaman bu kadar kötü niyetli meslektaşlara sahip olduk biz böyle diye düşünmeye başlamıştım ki hala aramızda halden anlayan iyi niyetli hocalarımın olduğunu gördüm, çok teşekkürler. Sanırım gerçekten yeni ve tecrübesiz olduğum için biraz üzerime gelmişler. Bu forum da bunun için değil mi, birbirimize yardımcı olmak ne kadar güzel. Çok çok teşekkürler.

teknkogretmen' Alıntı:
Çok teşekkür ediyorum ilgilenen hocalarıma. Cevaplar geldikçe, ne zaman bu kadar kötü niyetli meslektaşlara sahip olduk biz böyle diye düşünmeye başlamıştım ki hala aramızda halden anlayan iyi niyetli hocalarımın olduğunu gördüm, çok teşekkürler. Sanırım gerçekten yeni ve tecrübesiz olduğum için biraz üzerime gelmişler. Bu forum da bunun için değil mi, birbirimize yardımcı olmak ne kadar güzel. Çok çok teşekkürler.

Önemli değil hocam. Her neye ihtiyacın olursa yaz buraya. Birileri yardımcı olur. Diğer arkadaşlar da ilk mesajında konuyu açıkça yazmadığın ve yeni olduğunu bilmedikleri için öyle cevaplar yazmışlardır. Sonuçta hatasız kul yok. Allaha emanet ol....

Öğretmenlerin ders denetimini yapmak okul müdürünün görevidir. Müdür kendi görevini yapar ve yetkisini kullanırsa okulda film izleyen kalmaz.

mesajları okuduğum kadarıyla bir senaryo önereceğim. konuyu bir öğrenci evde velisine biz derste şöyle korkunç böyle korkunç film izledik dedi, velide öğrencisinin verdiği biligilerle hangi film olduğunu alo147 ye arayarak şikayette bulundu. müdüre bilgi için başvuruldu. oda öğretmen arkadaşımızdan yardım istedi. bundan sonra izlenebilecek film veya derste kullanılacak ders araçları için yıllık programa veya zümre kararlarına göre uygulama yapılmalıdır. müdür bir yazı ile öğretmenleri bilgilendirir. sorun çözülür. ders sürecini izlemeye yönelik herhangi bir işlem yaparsanız soruşturmalık olursunuz. örneğin sınıfları dinlemek kamera kullanmak yasak bilginiz olsun. öğretmenler odasına kamera takan müdür soruşturma geçirmişti.

Hey allahım ya biz uyarmaya çalışıyoruz adamı adam bize atarlanıyor, ne halin varsa gör be. Olurda birgün takip etmeye çalıştığın kişiler şikayet ederse asıl o zaman başına dert alırsın sen, yoksa bir derste başkalarının yaptığı işler için kimse sana hesap soramaz ne mufettis ne milli eğitim müdürü, bunu anlamak bu kadar zor mu? Burada yazı yazan herkes sana böyle birşey yapma diyorsa hala kafanın dikine gitme işte, çok korkuyorsanda okul müdürü önce yazılı emir versin o zaman yap yoksa en ufak bi şikayette senin başın yanar!

tüm akıllı tahtalara NETOP veya NETSUPPORT programlarının öğrenci kurulumunu kur. Müdür odasına bir bilgisayar ayarla oraya ise bu programın öğretmen sürümünü kur. Sabah müdürün gelince bilgisayarı ve programı açar akşama kadar hangi tahtada ne yapıyor izler. Güvenlik kamerası mantığı. Uygun olmayan bir durumda ise yetkisini kullanarak derse girer ve öğretmeni uyarır.

windows steady state kurun
Rahatlayın.Neyin olacağına çalışacağına kimin çalıştıracağına siz karar verin.
Unutulan oturum şifresi ve dahil program uzantılarının çalışıp çalışmayacağına, varsa yazıcının çalışacağına ne kadar zaman sonra sistemin kapanacağına kısıtlamalara tek tek siz karar verin.
Ücretsizdir ve Türkçedir.Üreticisi microsoft
Not; bilgi edinin diye yazılımı hatırlattım, yoksa öğretmenin işine bence de karışılmaz.
Detaylı bilgi için aakcakaza arkadaşımızın verdiği bilgilere bakın.
http://www.bilgisayarbilisim.net/wi...state-ile-kullanicilari-kisitlama-t18600.html

Arkadaşlar aynı sorun bizde de var. Film izlemek bir yana tahtalara film yüklüyorlar. Netsupportta engelledim ama bu seferde Flash bellekteki dosyalar da açılmıyor (pdf falan). Benim hem C yi hem de D yi donduran bir programa ihtiyacım var. Ücretsiz...

kaya23' Alıntı:
tahta kullanım kuralları diye bir liste oluşturun müdürünüze de imzalatıp tahtanın yeşil kısmına asın hocam.ilçe milli eğitim müdürüne de biz uyarıyı yaptık deyin kurtulun.İsterse tahtaların başına bir bekçi tutsun yassak hemşerim yassak desin :)
mantıklı

dersin içeriğine hiç bir öğretmen müdahele edemez. dersin içeriği hakkında ancak okul müdürü dentim olarak girerse ve uygun görmediği durum varsa ancak ozaman okul müdürü işlem başlatır. aksi halde hiç bir öğretmen başka derse müdahele hakkı yok.

nasreddin hocadan bir fıkra aktarayım.

Nasreddin Hoca çarşıda dolaşırken gevezenin biri:
- “Efendi, az önce nar gibi kızarmış bir tepsi baklava götürdüler,” demiş.
Hoca aldırış etmeksizin ;
- “Bana ne ?” demiş.
- “Amma, baklava tepsisini sizin eve götürdüler” demiş geveze.
Hoca terslemiş adamı; - “Sana ne ?”

BBNET
Geri