Valla hocalarım çok güzel atmış tutmuşsunuz. Öğretmen derste ne yapar ne eder beni zerre ilgilendirmez. Ama ben bu okulun formatörüyüm ve daha önce bir işkence filmi izlettirildiği için bakanlık tarafından arandık. Milli Eğitim Müdürleri okula baskın yapıp tahtaları kontrol etti. Aksiyondan tutun işkenceye kadar bir sürü kayıtlı film gördü. Önce beni sonra müdürümüzü fırçaladı bi güzel. İlgili idarecilere ve bana soruşturma açmakla uyardı. Açıkçası ben alttan alttan tehdit edildim ve henüz stajyerim.
Tüm bunların üzerine müdürüm bana bu konuda sürekli tahtaları kontrol etmem konusunda uyarıda bulundu. Yani kimin ne yaptığı beni zerre kadar ilgilendirmez. İsterlerse işkence filmi izletmesinler, öğrencilere bizzat işkence yapsınlar banane. Öğretmenin derste ne yaptığı tabii ki benim haddime değil, hepimiz öğretmeniz. Kim dersine müdahale edilmesinden hoşlanır ki. O günden beri ilçe milli eğitim müdürü sürekli okula gelip çat diye derslere giriyor. Bakanlığın il ve ilçe milli eğitim müdürlerini arayıp filmin ismine kadar vermesinden ve tüm bu olaylardan sonra kusura bakmazsanız ben de kendimi korumak için tedbir almak zorundayım. Zira öyle yönetmeliğe göre seni ilgilendirmezle falan dönmüyo burda işler maalesef.
Ayrıca öğretmenin görevi film izletmek de değildir şahsi fikrimi sorarsanız. Dönemin ortasında ay ben çok yoruldum, bir hafta film haftası yapıcam deyip Thor falan izlettiremezsiniz yani. Neyse detaya girmeye gerek yok. Ben size olayın öneminden bahsetmediğim için bu şekilde cevaplar aldığımı düşünmek istiyorum. Anlattıklarımdan sonra bana yardımcı olmak isteyen arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum. Ya da tecrübeli olup bana öğüt verebilecek arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.