Tahtalarda film izleniyor

Kodla Büyü

teknkogretmen

Aktif Üye
Hocalarım, defalarca uyarılmalarına rağmen öğretmenler etkileşimli tahtada film izlettiriyor. Dersle alakası olmayan filmler hem de. Bir de uyanıklık yapıp flash üzerinden izletiyorlar ki anlamayalım. Ben 'Son Yerler' dediğimiz yerden en son çalıştırılan dosyaların tarih ve saatini alarak birkaç tespit yapabildim fakat bazı sınıflarda izlendiğini bildiğim halde göremedim. Sanırım açılan her öğe orada görünmüyor. Ben izleten öğretmenlerin tespiti için ne yapabilirim bir fikri olan var mı? Lütfen yardımcı olun. İlçe Milli Eğitim'den uyarı aldım bu konuda ve bir dahaki uyarı olmaz diye düşünüyorum. Umarım yardımcı olursunuz.

Hocam iyi de ders içeriğie karışmak bizim ne haddimize? O derse giren Öğretmen arkadaşının bileceği bir iş bu belki de ders ile alakalı bir film izletti.

ya bırak hocam bu isi yaaa ilçe cok bılıyosa gelsin kilitlesın tahtaları teknoloji bu kullunacaklar tabikide ha ders olmus ha film ne fark var bırak kullansınlar sen ben uyardım ne yapabilirim de geç bide bu ise biz bakarsakk ohoooo

dersleride denetleyelım o halde,

ayrıca tahtalarda mukemmel bi ses sistemi goruntu kalitesi var :)

filmleri sen verme yeter ben uyardım de geç

Sizi ilgilendiren bir durum değil bu hocam. Öğretmen istediği şekilde kullanabilir. Tüm sorumlulukta onundur.

Hiç kafaya takmaya gelmez. Ne yaparlarsa yapsınlar kimse sana gelip de birşey diyemez. O etkileşimli tahtayı kullanan ders öğretmenini bağlar.

Bunu yazan öğretmen değildir bence. Uyarmışmış. Kimi nasıl uyardın ve hangi sıfatla.

kaputu açmışlar, bir de aküyü çalmışlar. kaputu açıyorsun aküyü neden çalıyorsun. hadi aküyü çaldın niye kaputu kapamıyorsun!!! aküyü çalmamış olsalardı
...

hikayesine dönmüş bu :puhaha:

cidden bir öğretmen açtıysa bu konuyu bence işine baksın kimsenin yaptığını kayıt altına alıp aleyhine kullanmak hoş değil hatta şerefsizlik bence.

hocam kul hakkına girer dersi işlemeyip başka işlerle geçiştirmek ama konu bitti ise tekrarı yaptı ise sorun yok

keylogger programlarından birini kur tüm işleri kaydeder olur biter. resim çekeni bile var geçen torrent sitesinde vardı düşük boyutlu hemide

Tahta çalışıyorsa gerisi seni ilgilendirmez hocam. Herkes derste istediğini yapar, seni de bağlamaz. İlçedeki çok bilmişlere aldırma.

Valla hocalarım çok güzel atmış tutmuşsunuz. Öğretmen derste ne yapar ne eder beni zerre ilgilendirmez. Ama ben bu okulun formatörüyüm ve daha önce bir işkence filmi izlettirildiği için bakanlık tarafından arandık. Milli Eğitim Müdürleri okula baskın yapıp tahtaları kontrol etti. Aksiyondan tutun işkenceye kadar bir sürü kayıtlı film gördü. Önce beni sonra müdürümüzü fırçaladı bi güzel. İlgili idarecilere ve bana soruşturma açmakla uyardı. Açıkçası ben alttan alttan tehdit edildim ve henüz stajyerim.
Tüm bunların üzerine müdürüm bana bu konuda sürekli tahtaları kontrol etmem konusunda uyarıda bulundu. Yani kimin ne yaptığı beni zerre kadar ilgilendirmez. İsterlerse işkence filmi izletmesinler, öğrencilere bizzat işkence yapsınlar banane. Öğretmenin derste ne yaptığı tabii ki benim haddime değil, hepimiz öğretmeniz. Kim dersine müdahale edilmesinden hoşlanır ki. O günden beri ilçe milli eğitim müdürü sürekli okula gelip çat diye derslere giriyor. Bakanlığın il ve ilçe milli eğitim müdürlerini arayıp filmin ismine kadar vermesinden ve tüm bu olaylardan sonra kusura bakmazsanız ben de kendimi korumak için tedbir almak zorundayım. Zira öyle yönetmeliğe göre seni ilgilendirmezle falan dönmüyo burda işler maalesef.
Ayrıca öğretmenin görevi film izletmek de değildir şahsi fikrimi sorarsanız. Dönemin ortasında ay ben çok yoruldum, bir hafta film haftası yapıcam deyip Thor falan izlettiremezsiniz yani. Neyse detaya girmeye gerek yok. Ben size olayın öneminden bahsetmediğim için bu şekilde cevaplar aldığımı düşünmek istiyorum. Anlattıklarımdan sonra bana yardımcı olmak isteyen arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum. Ya da tecrübeli olup bana öğüt verebilecek arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.

İyi de hocam sen ne yapabilirsin ki? Film izletmek isteyen öğretmen flashından açar izletir. Burada idarenin ve senin elinden gelebilecek tek şey öğretmenleri uyarmaktır. Gerisi öğretmenlere kalmış. Sizin uyarılarınıza rağmen bu durum devam ederse o zaman da film adına kadar bakanlığa bir şikayet varsa hangi öğretmenlerinizin yaptığı da biliniyor olmalı. O öğretmen veya öğretmenler bizzat soruşturma geçirmelidir.

teknkogretmen' Alıntı:
Valla hocalarım çok güzel atmış tutmuşsunuz. Öğretmen derste ne yapar ne eder beni zerre ilgilendirmez. Ama ben bu okulun formatörüyüm ve daha önce bir işkence filmi izlettirildiği için bakanlık tarafından arandık. Milli Eğitim Müdürleri okula baskın yapıp tahtaları kontrol etti. Aksiyondan tutun işkenceye kadar bir sürü kayıtlı film gördü. Önce beni sonra müdürümüzü fırçaladı bi güzel. İlgili idarecilere ve bana soruşturma açmakla uyardı. Açıkçası ben alttan alttan tehdit edildim ve henüz stajyerim.
Tüm bunların üzerine müdürüm bana bu konuda sürekli tahtaları kontrol etmem konusunda uyarıda bulundu. Yani kimin ne yaptığı beni zerre kadar ilgilendirmez. İsterlerse işkence filmi izletmesinler, öğrencilere bizzat işkence yapsınlar banane. Öğretmenin derste ne yaptığı tabii ki benim haddime değil, hepimiz öğretmeniz. Kim dersine müdahale edilmesinden hoşlanır ki. O günden beri ilçe milli eğitim müdürü sürekli okula gelip çat diye derslere giriyor. Bakanlığın il ve ilçe milli eğitim müdürlerini arayıp filmin ismine kadar vermesinden ve tüm bu olaylardan sonra kusura bakmazsanız ben de kendimi korumak için tedbir almak zorundayım. Zira öyle yönetmeliğe göre seni ilgilendirmezle falan dönmüyo burda işler maalesef.
Ayrıca öğretmenin görevi film izletmek de değildir şahsi fikrimi sorarsanız. Dönemin ortasında ay ben çok yoruldum, bir hafta film haftası yapıcam deyip Thor falan izlettiremezsiniz yani. Neyse detaya girmeye gerek yok. Ben size olayın öneminden bahsetmediğim için bu şekilde cevaplar aldığımı düşünmek istiyorum. Anlattıklarımdan sonra bana yardımcı olmak isteyen arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum. Ya da tecrübeli olup bana öğüt verebilecek arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.

iyi en garantisi kur bir keylogger programı herkesi kayıt altına al ama yakalanırsan asıl o zmaan seyreyle cümbüşü bakalım o çok korktuğun milli eğitim müdürü okul müdürü arkanda duracak mı? Ne demek ya öğretmeni ya da vatandaşı kayıt altına almak!

Hocam söylediklerinde bir tuhaflık var. Filmin adına kadar gören yetkili tarihi ve saati de söylese sorun çözülür !. Öğretmen film izlettirecek ise kendi bilgisayarı projeksiyonu ile de izletebilir. Buna siz ne yapabilirsiniz ki. Öğretmenin görevi film de izletmektir gerekirse. Özellikle psiko-sosyal kazanımlar en kolay film video gibi görsel araçlarla verilir. Arkadaşlığı bir gün akşama kadar anlatsanız 40 dk lık bir filmde anlatılan kadar etki edemezsiniz çoğu kez.
Eğer ders işlemeyip de eğitsel olmayan bir filmi izlettiriyor ise buna da siz bir şey yapamazsınız yine. Müdürünüzün bu öğretmenlerin derslerine ara ara girerek izlemesi yeterlidir. Bu konuda alınabilecek en iyi tedbir kısıtlamak değil de kontrol etmektir. Bu da sizin göreviniz değildir.
Size görev tanımınızı dikkatle okumanızı tavsiye ediyorum.
Ayrıca birkaç nokta da sıkıntı var.
Birincisi NetOp vb programlarla tahtaları kontrol etmelisiniz. Bunu ayrıca öğretmenlere de göstererek daima izlendikleri algısını yerleştirmelisiniz. Bu sayede uçuk kaçık işlere girmeyeceklerdir.
İkincisi ise öğretmenlerin istedikleri şekilde tahtalara dosya yüklemelerine bir kısıtlama getirmelisiniz.
Özellikle birincisi olmak üzere bu işlemleri yaparsanız bir sorun çıkmaz.
Ayrıca kesinlikle keylogger gibi yazılımlar kurmayın. Hem suçtur hemde yarın bir sıkıntı olduğunda tüm sorumluluk size kalır.

tahta kullanım kuralları diye bir liste oluşturun müdürünüze de imzalatıp tahtanın yeşil kısmına asın hocam.ilçe milli eğitim müdürüne de biz uyarıyı yaptık deyin kurtulun.İsterse tahtaların başına bir bekçi tutsun yassak hemşerim yassak desin :)

bekirweb' Alıntı:
Hocam söylediklerinde bir tuhaflık var. Filmin adına kadar gören yetkili tarihi ve saati de söylese sorun çözülür !. Öğretmen film izlettirecek ise kendi bilgisayarı projeksiyonu ile de izletebilir. Buna siz ne yapabilirsiniz ki. Öğretmenin görevi film de izletmektir gerekirse. Özellikle psiko-sosyal kazanımlar en kolay film video gibi görsel araçlarla verilir. Arkadaşlığı bir gün akşama kadar anlatsanız 40 dk lık bir filmde anlatılan kadar etki edemezsiniz çoğu kez.
Eğer ders işlemeyip de eğitsel olmayan bir filmi izlettiriyor ise buna da siz bir şey yapamazsınız yine. Müdürünüzün bu öğretmenlerin derslerine ara ara girerek izlemesi yeterlidir. Bu konuda alınabilecek en iyi tedbir kısıtlamak değil de kontrol etmektir. Bu da sizin göreviniz değildir.
Size görev tanımınızı dikkatle okumanızı tavsiye ediyorum.
Ayrıca birkaç nokta da sıkıntı var.
Birincisi NetOp vb programlarla tahtaları kontrol etmelisiniz. Bunu ayrıca öğretmenlere de göstererek daima izlendikleri algısını yerleştirmelisiniz. Bu sayede uçuk kaçık işlere girmeyeceklerdir.
İkincisi ise öğretmenlerin istedikleri şekilde tahtalara dosya yüklemelerine bir kısıtlama getirmelisiniz.
Özellikle birincisi olmak üzere bu işlemleri yaparsanız bir sorun çıkmaz.
Ayrıca kesinlikle keylogger gibi yazılımlar kurmayın. Hem suçtur hemde yarın bir sıkıntı olduğunda tüm sorumluluk size kalır.

Hocam çok haklısınız. Ben de o filmi izleten arkadaşın tespitinin yapılması gerektiğini, benim içinde olmadığım bir iş için cezalandırılmamın doğru olmadığını söyledim ama dedikleri tek şey bu tahtalar sizin sorumluluğunuzda. Olayı yıkacak birini aradılar sanırım. Hak verirsiniz ki ben de stajyer bir öğretmen olarak korktum açıkçası. Bu tip küçük yerlerde bayan olunca da pek umursanmıyorsunuz maalesef. Film konusunda da gerçekten yetişkinlerin izleyemediği işkence filmleri vardı, neyse o da beni ilgilendirmez. NetOp dediğiniz programı araştırıp müdür yardımcımla bir konuşayım. Faydalı olabilir sanırım. Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.

kakababa' Alıntı:
teknkogretmen' Alıntı:

iyi en garantisi kur bir keylogger programı herkesi kayıt altına al ama yakalanırsan asıl o zmaan seyreyle cümbüşü bakalım o çok korktuğun milli eğitim müdürü okul müdürü arkanda duracak mı? Ne demek ya öğretmeni ya da vatandaşı kayıt altına almak!

yahu sen ne laf anlamaz adamsın. neyse diyorum diyorum da bi yere kadar yani. Benim mi derdim ne halt ederlerse etsinler allah allah. adam bana soruşturma açıcam dedi diyorum. elalemin keyfi yüzünden onca emek verip elde ettiğim mesleğimden olayım stajyer halimle istersen. Bana ne kayıt altına almakmış da bilmemne. Ne hali varsa görsün herkes. Ama bu olay yüzünden benim başıma bi şey gelirse o zaman napayım. Sen korkusuz olabilirsin arkadaşım, sen umursamaz olabilirsin. Aynısı senin başına gelse aman bana ne diyeceksin belki ama herkes senin gibi laylaylom olamaz. Anlayamıyor olabilirsin ama en azından düzgün bir uslupla konuşmayı deneyebilirsin, hepimiz meslektaşız burda.

hocam bence müdürünüzle koordineli çalışın. müdürünüze bütün sorumluluğu tek başınıza alamayacağınızı belirtin . o hallettsin öğretmenlerle ilgili meseleyi, siz tahtaların çalışmasından sorumlu olduğunuzu belirtin. stajyerseniz iş daha kolay , hiç bişi olmaz. sizin göreviniz tahtaların düzgün çalışması noktasında biter, gerisi müdüre aittir. maşallah bilişimci arkadaşlarda amma destek verici cümleler kurmuşlar, sizin sorununuz acemiliğinizden kaynaklanmış . işinizi yapın gerisine karışmayın ,net cümlelerle müdürünüzü uyarın yeter. kolay geleeee.

madem öyle siz de ara sıra sınıflara girin teftiş yapın allah allah, sınıfta yapılan şeyle ilgili formatörün fırçalandığı nerede görülmüş..o fırçayı atan kişiye karşı kendinizi savunmalıydınız bence, siz sadece tahtadan sorumlusunuz, tahtanın ne amaçla kullanıldığından değil..fırçalanması gereken biri varsa okul müdürüdür, gitsin uyarsın öğretmenlerini..sizlik bi durum yok ortada..

sayın hocam, btr görevlendirme esasları bellidir. Sizin göreviniz akıllı tahtaların çalışabilir durumda olmasını sağlamak ve bir sorun olduğunda bilginiz dahilinde çözmektir. Bunu hem okul müdürünüze, hem de il milli eğitim müdürüne o esaslarına gözlerine sokmadan gösterirseniz yeterli olacaktır. Bir de acizane tavsiyem, sessiz, iki büklüm durmayın. Dik durun ve hakkınızı(resmi haklarınız dahilinde) aramayı bilin. Selam ve dua ile...

BBNET
Geri