Tahminleri alalım

Kodla Büyü

marvelous

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar malum seçimler yaklaşıyor,adaylarda belli oldu.Hangi parti ne kadar oy alır sizce. Benim tahminim akp yüzde 45 chp 25 mhp 15 hdp 10 diğer 5. Sadece tahminleri yazarsak tartışmaya da yer vermemiş oluruz.

hdp barajı aşabilir mi temel soru bu sanırım
cb seçimlerinde demirtaş hdp nin alacağı en yüksek oyu aldıysa eğer zor görünüyor ki cb seçiminde mhp chp tarafından oy kullanmayan, chp den ortak adayı beğenmeyip demirtaşa oy atan kişileri de hesaplarsak hdp nin barajı geçmesi zor görünüyor mhp chp oyları biraz artsada akp %40 civarı olur diye düşünüyorum netekim son anketlerde de %40 civarı görünüyor alternatifsizlik akp ye yarıyor hala merkez sağda tek parti, chp biraz sağa kaymış izlenimi verse de sağ seçmene güven vermiyor mhp nin de çok merkezde olduğu söylenemez bunların dışında başka bir partinin de güçlü bir medya desteği olmadan alternatif olarak çıkması zor

atandım2014' Alıntı:
30 mart seçimlerinde var gücüyle ak partiyi %30 ve altında göstermeye çalışanlar ve bu konuda anketler yayınlayanların bu seçimdeki planı %40 ve altına ak partiyi çekme yada böyle bir algı oluşturmak. Düşünün ak parti üzerine proje geliştirenler bile oy tahmin oranlarını %30 dan %40 a çıkardı :) Allah sizi bildiği gibi yapsın

Bu seçimde 30 marttan bu yana değişen bir tablo olmadığı düşünülürse ak parti için %45 en gerçekçi sonuçtur belki +-2 olur. Her halukarda bu ülkenin yine tek başına iktidarıdır, algıcılar ise yine hüsrana uğrayanlar olacaktır her seçimde olduğu gibi. Şimdiden yayınlayacakları belgeselleri, halkın ne kadar cahil olduğuyla ilgili laf arasında söyleyecekleri cümleleri tasarlasınlar.

Hdp nin barajı geçmesi ak partinin tek başına iktidarına engel hiç değildir. Geçerse çoktan çok azdan az vekil götürür 50-60 vekil çıkarır. Hdp nin barajı geçmesini istediğim tek konu çözüm sürecinin geleceğidir. Yeterki bu süreç devam etsin, , varsın 20-30 vekil az olsun ak partide. Ülke için şahsi menfaatten vazgeçmek gerçek ülke sevgisinin göstergesidir. Bunu ise kanın durması için siyasi hayatını feda edebilecek yiğitlerin destekçileri söyleyebilir sadece.

Bu halk ab ve abd lobilerini ülkemiz aleyhine konuşturan vatan hainlerine en güzel cevabı verecektir.
evet evet çok bilinçli bir seçmen kitlemiz var =)
http://www.milliyet.com.tr/seyircilerin ... n-2032342/

BBNET
Geri