Tabletlerle ilgili ibretlik bir olay(Gmailzedeler :( )

Kodla Büyü

gules84

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulumuza tabletler geldi dağıtmadan önce Müdür yardımcımız "hocam bir tane uyduruk gmail hesap alalım.Bütün tabletlere onu gireriz.Hem Google play store'dan uygulama falan indirebilirler"dedi.
Tabletleri bir bir dağıtmadan önce hepsinin e postasını aynı hesaba yönlendirdik.
geçtiğimiz hafta öğrenci gelmiş "hocam kızlar bana resim yollamış,bluetooth'dan" diyor.Okul da imam hatip lisesi,bırakın kızların fotoğrafını, tüm okulun fotoğrafları paylaşılarak senkronize olmuş :?
artık google fotoğraflardan girip resimleri sildim.Hesabı da şifresini değiştirdim. Rehberlik dersinde nasıl hesap açılır sınıf sınıf anlatayım diyorum. :o

hocam işiniz mi yok ya bırakın kendileri gmail hesaplarını açsınlar neden bu kadar uğraştınız zaten her öğrencide akıllı telefon hepsi biliyordur. bilmeyenlkerden bilenlerden öğrenir gmail almayı

Hocam bende tek tek aldım 124 öğrenciye. Çünkü ihtiyaç olduğunda şifrelerini bilmem gerekecek. Kurtarma sorusu ve ikincil posta adresini standart verdim. Çocuklar şifrelerini değiştirseler dahi ben şifrelerini böylelikle bulabileceğim. Öğrencilerin birçoğu ekran kilidi şifresini unuttuk diyecek. EBA şifrelerini ekran kilidi şifresi olarak atadım. Öğrencilere bunları değiştirmesi durumunda tabletlerinin kapatılacağını söyledim. Şuanda en azından yazılımsal olarak kafam rahat. Tabletlerini dağıtmamış okullara tavsiye ederim.

byramdan' Alıntı:
hocam 150 öğrenciye tek tek açtım ... :D

Aynen, olması gereken bu.

Kişisel bilgilerin (hotmail, gmail, yandex, facebook, twitter, kredi kartı, .......) paylaşılmasının çok sakıncalı ve yasak olduğunu bilen bizler böyle bir hata yapmamalıyız.

ne garip insanlar var ya :)
Normalde Tabletlere idare'nin kişisel veri girmesi yasak.Bir nevi özel hayatın gizliliğine aykırı bir davranış.Asıl ilginc olanı öğrenciler Gmail değiştirmeyi veya yeni Gmail acmayı bilmiyorlar mı :s

Öğrencinin bisey bildiği yok hocam internetten corsan yöntemler öğreniyorlar ancak, inan yazi yazmaya bile bilmiyorlar wordde. Deliklerimde lise 3 ogrencisi

Merak etmeyin iş tablete geldimi öğrencilerin hepsi süper zeka oluyorlar

BBNET
Geri