Tabletler Geldi ACİLL

Kodla Büyü
delphe01' Alıntı:
biltek99' Alıntı:
Öncelikle sakin ol dağıtım için acele etme hocam.
1-tüm tabletlerin kutularını açarak içeriğinin tam olup olmadığına tabletlerinde sağlam olup olmadığına bak. Kırık eksik olanları teslim alma.
2-tamamını sağlam teslim aldıktan sonra öğretmen öğrenci tüm tablet ve kalvyelerin seri numaralarını gönderdiğim excel dosyasına kaydet. barkod okuyucu bulabilirsen daha hızlı kaydedebilirsin.
3-Sen bunları yaparken 9. sınıf öğretmenlerine http://www.eba.gov.tr/ogrencisifre adresinde öğrenci tcleri ile eba şifrelerini almalarını sağla.
4-Tüm bu bilgiler eline ulaştığında excel belgesindeki tutanakları imzalatarak tabletleri teslim et.
5-Teslim ederken garanti kapsamı dışında kalan durumlar konusunda bilgilendirme yap
Şimdilik bu kadar soru olursa yine cevaplamaya çalışayım.acele yazdım hatalar olabilir.kolay gelsin

sayın hocam bizim okulada gelecek tablet.haliyle kurum şifremiz yok ama ben ön hazırlık olması nedeniyle başlığı okudum.ben ebaya kaydoldumda öğrencilerin eba şifresini nasıl alcaz.her öğretmen her öğrencinin şifresini alabilir mi.

Öğretmenler mebbis şifrelerini kullanarak eba şifrelerini alacaklar.Öğrencilerin eba şifreleri ise herhangi bir öğretmen tarafından üstte belirtilen linkten alınabilir.

hocalarım öğrenciler için eba şifresini o sınıfın sınıf öğretmeni mi almak zorunda yoksa ben kendi hesabimla tüm öğrencilere şifre verebilir miyim?
ben vermek istediğim zamnan "hata:başarısız" uyarısı alıyorum.sistemde mi sıkıntı var acaba... :(

Arkadaşlar emekliliği yaklaşmış öğretmenlere tablet verilecek mi bu durumda kıstas nedir?

Sağolun Hocalarım Teslim ettim tüm tabletleri iki tane öğrenci aldım yanıma listeleri seri numaralarını onlara yazdırdım daha kolay oluyo 5'er 5'er içeride alınca sıkıntı kalmıyor :wink:

biltek99' Alıntı:
1-tüm tabletlerin kutularını açarak içeriğinin tam olup olmadığına tabletlerinde sağlam olup olmadığına bak. Kırık eksik olanları teslim alma.
2-tamamını sağlam teslim aldıktan sonra öğretmen öğrenci tüm tablet ve kalvyelerin seri numaralarını gönderdiğim excel dosyasına kaydet. barkod okuyucu bulabilirsen daha hızlı kaydedebilirsin.
3-Sen bunları yaparken 9. sınıf öğretmenlerine http://www.eba.gov.tr/ogrencisifre adresinde öğrenci tcleri ile eba şifrelerini almalarını sağla.
4-Tüm bu bilgiler eline ulaştığında excel belgesindeki tutanakları imzalatarak tabletleri teslim et.
5-Teslim ederken garanti kapsamı dışında kalan durumlar konusunda bilgilendirme yap
Şimdilik bu kadar soru olursa yine cevaplamaya çalışayım.acele yazdım hatalar olabilir.kolay gelsin

Hocam bu excel dosyasında tutanak yazdırırken her öğrenci için ayrı sayfa basma işlemi için ne yapıyoruz? Çözemedim ben bunu.
Teşekkürler.

mustafa_ogr' Alıntı:
biltek99' Alıntı:

Hocam bu excel dosyasında tutanak yazdırırken her öğrenci için ayrı sayfa basma işlemi için ne yapıyoruz? Çözemedim ben bunu.
Teşekkürler.

Excel dosyasındaki Tutanak sayfasında sağ tarafta numara bölümünü her öğrenci için değiştirerek çıktı almak suretiyle tutanakları hazırlayabilirsiniz.

tcoalngsau' Alıntı:
bu öğrenciler için aktivasyon kodunu nereden alıyoruz? şifre aldıgımızda sistem mi veriyor

1-Önce öğretmen olarak http://www.eba.gov.tr/ adresine üst taraftan giriş yapıyorsanız. giriş yapabilmek için eba şifreniz yoksa mebbis girişine basıp mebbis şifrenizle giriş yaptıktan sonra eba şifre ekranına yönleneceksiniz şifrenizi belirledikten sonra eba sisteminde adınız üstte gözükecek.
2-EBA ya oturum açmış bir şekilde iken http://www.eba.gov.tr/ogrencisifre adresine giriniz her öğrenci için tc no yazarak şifre alıp onları forumda paylaşılan tutanaklarla ilgili dosyalara girin işinizi kolaylaştıracaktır.

NOT: öğrencinin tc li listesi e-okulda olmadığı için kurum işlemleri devamsızlık bölümünden sınıf ları açarak ordan tc li listeyi alabilirsiniz. e-okul raporlarında tc li liste yok.

Aldığınız tc listesi burada işinizi kolaylaştıracak.

Arkadaşlar peki tablet verilecek öğretmen yada öğrenci listesi diye bişiey var mı yoksa devamsız öğrenciler de dahil tüm 9. sınıf öğrencileri adına yada ücretli, kadrolu, görevlendirme tüm öğretmenler adına bir tableti aktif mi edeceğiz. Daha önce arkadaşlar formatöre gelmedi falan demişti de ondan sordum nereden biliyorlar kime gelip gelmediğini

Arkadaşlar diğer sorumun cevabını bilen yok galiba ama bir sorum daha var.

Bu öğretmen tabletlerini aktive etme işini biz yapmayacağız değil mi? Mebbis şifresi ile girileceği için onlar kendisi alacak değil mi? Yoksa biz de yapabiliyor muyuz? Eğer kendileri yapacaksa ücretli öğretmen nasıl yapacak anlamadım çünkü onun mebbis şifresi yok.

biltek99' Alıntı:

Sayın hocalarım burada paylaşılan excel formatındaki tablet teslim tutanağını kullanacağım da şu seri ve barkod numaraları karmaşasını çözemedim.

Programda, tablet seri no, barkod no ve klavye seri no var.

Yanlışım varsa lütfen düzeltin;
Öğrencilerde sadece bir giriş var. O da hem kutunun üzerinde hem tabletin arkasında hem de yapışkan şekilde duran aynı kod harfle başlıyor.
Bu durumda excel formda sadece tablet seri no sütununa giriş yapacağız.

Öğretmende kutu üzerinde harfle başlaya bir kod var ve bu kod da öğrencilerde olduğu gibi 3 adet yerde geçiyor. Sanırım bu kodu programda tablet seri no sütununa ve klavye seri no sütununa işleyeceğiz.
Peki öğretmenlerde kutu üstünde ve klavye arkasında yazan "SN" ile başlayan kod nedir. Barkod kodu mu acaba?

Bir de kutulardan çıkan yapışkanlı küçük kağıtları napıyoruz? Kutunun içinde veriyor muyuz? Yoksa sonradan lazım olacak mı?

BBNET
Geri