Tabletler Geldi !!! (782 Adet)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BesSTy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

BesSTy

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar arkadaşlar,

Sene sonu geldi ama anca geldi tabletlerimiz.. Yarın teslim edilecek.. Hepsini tek tek kontrol edip alacağım tabi tek başıma olmayacam öğrenciler yardımcı olacak.. Tablet teslim noktasında bir sıkıntım yok ..

Öğrencilere dağıtım noktasında nasıl bir yol izlediniz.. Bayadır forumu inceledim.. Bir arkadaşın paylaşmış olduğu excel dosyası var idi.. O biraz kafamı kurcaladı işin içinden çıkamadım.. Dikkat etmem gereken noktalar, Seri Numarası Barkod no gibi kavramlar var.. Bunlar birbirinden farklı mı mesela.. Aktivasyon ile eşleştirme işlemi aynı şey mi ? Bir de öğrencilere şifre alma işlemi var.. Her sınıf öğretmeni kendisi mi yapsın daha iyi olur yoksa ben mi uğraşayım ? Sayı fazla olunca ne kadar vakit alacağını tahmin edemiyorum.. Malesef öğretmenlerimiz teknoloji kullanımı konusunda çok yetersizler..

Seri numaraları ve öğrencilerin tablet bilgileri ile ilgili bir döküman oluşturdunuz mu .. Daha sonra ulaşmak kolay olsun diye.. Veli bilgilerini aldınız mı öğrencilerden.. Öğrencilere tablet teslim ederken bir teslim tutanağında hangi ifadelerin bulunmasına dikkat ettiniz.. Bu konuda ki yasal sorumluluklarını bildirme gereği hissetiniz mi ?

Devamsız, okulu bırakacak veya dersleri çok kötü olan ve sene sonunda her türlü kalması mümkün olan öğrenciler için nasıl bir yol izlediniz.. ? Ve aklıma gelmeyen bir çok soru..

Başlığa okuyacak arkadaşlar içinde dikkat çekmek istediğim nokta .. Diğer başlıkları incele diyebilirsiniz.. İnceledim fakat sürekli kitabın ortasından konuşulmuş vs.. Yani süreci hiç yaşamadığım için ayrıntılı bir anlatıma ihtiyacım olacak o gözle bakarsanız sevinirim.. Cevaplarınız bekliyorum arkadaşlar.. Teşekkürler..

BesSTy' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar,

Sene sonu geldi ama anca geldi tabletlerimiz.. Yarın teslim edilecek.. Hepsini tek tek kontrol edip alacağım tabi tek başıma olmayacam öğrenciler yardımcı olacak.. Tablet teslim noktasında bir sıkıntım yok ..

Öğrencilere dağıtım noktasında nasıl bir yol izlediniz.. Bayadır forumu inceledim.. Bir arkadaşın paylaşmış olduğu excel dosyası var idi.. O biraz kafamı kurcaladı işin içinden çıkamadım.. Dikkat etmem gereken noktalar, Seri Numarası Barkod no gibi kavramlar var.. Bunlar birbirinden farklı mı mesela.. Aktivasyon ile eşleştirme işlemi aynı şey mi ? Bir de öğrencilere şifre alma işlemi var.. Her sınıf öğretmeni kendisi mi yapsın daha iyi olur yoksa ben mi uğraşayım ? Sayı fazla olunca ne kadar vakit alacağını tahmin edemiyorum.. Malesef öğretmenlerimiz teknoloji kullanımı konusunda çok yetersizler..

Seri numaraları ve öğrencilerin tablet bilgileri ile ilgili bir döküman oluşturdunuz mu .. Daha sonra ulaşmak kolay olsun diye.. Veli bilgilerini aldınız mı öğrencilerden.. Öğrencilere tablet teslim ederken bir teslim tutanağında hangi ifadelerin bulunmasına dikkat ettiniz.. Bu konuda ki yasal sorumluluklarını bildirme gereği hissetiniz mi ?

Devamsız, okulu bırakacak veya dersleri çok kötü olan ve sene sonunda her türlü kalması mümkün olan öğrenciler için nasıl bir yol izlediniz.. ? Ve aklıma gelmeyen bir çok soru..

Başlığa okuyacak arkadaşlar içinde dikkat çekmek istediğim nokta .. Diğer başlıkları incele diyebilirsiniz.. İnceledim fakat sürekli kitabın ortasından konuşulmuş vs.. Yani süreci hiç yaşamadığım için ayrıntılı bir anlatıma ihtiyacım olacak o gözle bakarsanız sevinirim.. Cevaplarınız bekliyorum arkadaşlar.. Teşekkürler..
Daha kısa cümleler ile yanıt verilebilmesi için, asıl soruları maddeler halinde yazabilir misiniz?

1-Öğrencilere dağıtım yaparken nasıl bir yol izlediniz ?
2-Dağıtım esnasında kullandığınız herhangibir form var mı acaba ?
3- Aktivasyon ve eşleştirme işlemi aynı şey mi ?
4-Veli bilgilerine ihtiyaç oluyor mu ?
5-Sınıf öğretmenlerini işe dahil ettiniz mi ?
6-Seri Numarası ile Barkod no aynı şey mi ? ve PYBS de arıza kaydı yaparken hangisi ile giriş yapıyorsunuz..

Şimdilik bunlar...

1) Hocam öğrenci velilerine tutanak ile verildi.
2) Formu bize ilçe formatörü gönderdi. Bulursam eklerim.
3) Öğretmen tabletlerinin aktivasyonu için eba' dan eba girişi deyip şifre aldık.(Öğretmenlerin mebbis şifreleri gerekli, biz kolaylık olsun diye tüm öğretmenlerin mebbis şifresini sıfırlamıştık.) Daha sonra şifre ile tableti aktive ettik. Tableti açtığınızda zaten yönlendiriyor sizi.
Öğrenciye şifre verme işlemi esasında sınıf reh.öğr.nini görevidir. Anlayabilecek öğretmenlere nasıl yapılacağını anlatmıştım, diğer sınıfların şifresini ise ben vermiştim. Daha sonra gruplar halinde öğrencilerinkini aktive edersiniz, zaten kendileri de yapıyor merak etmeyin :)
Pysb'de arıza kaydı oluştururken TC no veya seri no ile giriş yapılabiliyor. Ama hala sıkıntılı sistem.

Ekli dosyalar

Teşekkürler hocam.. Formu bekliyorum...

Yalnız öğrenci velilerinin okula gelmesi sıkıntılı bir durum bizde.. O sorunu nasıl aştınız.. Aileler hep çalışan aile..

Bizde çoğunlukla geldiler hocam, gelemeyenlere de verildi tabi.

Ben öğrencilere dağıttım hocam.

Öncelikle bir excel belgesine "ad,tc no,eba şifre,seri no, imza" sütunlarının olduğu bir öğrenci listesi oluşturdum. Önce eba şifrelerini aldım. Sonra tabletleri tek tek aktif ettim ve imza karşılığı dağıttım öğrencilere.

Tek sorunu internet bağlantısında yaşadım. okulun kablosuz ağına bağlanmada sorun yaşıyordum bende telefonumunun internet paketi vardı onın üzerinden yaptım gayette hızlı oldu.

aak' Alıntı:
Ben öğrencilere dağıttım hocam.

Öncelikle bir excel belgesine "ad,tc no,eba şifre,seri no, imza" sütunlarının olduğu bir öğrenci listesi oluşturdum. Önce eba şifrelerini aldım. Sonra tabletleri tek tek aktif ettim ve imza karşılığı dağıttım öğrencilere.

Tek sorunu internet bağlantısında yaşadım. okulun kablosuz ağına bağlanmada sorun yaşıyordum bende telefonumunun internet paketi vardı onın üzerinden yaptım gayette hızlı oldu.
Bende sizin söylediğiniz yönteme benzer bir şekilde yaptım. Öğrencileri 6lı veya 8li gruplar halinde aldık. Tableti dağıttık. Öncelikle kendim ne yapmaları gerektiğini anlattım. Barkodu çıkartmalarını ve tableti açmalarını söyledim. Barkodu Müdür yardımcısı arkadaş hazırlamış olduğumuz listeye öğrenci ile alakalı kısma yapıştırdı. Tahtaya kendi telefonumun kablosuz ağ adını ve şifresini yazdım. Sonrasında aktivasyon işlemlerini anlattım. Tüm öğrencilerimizin işlemini bu şekilde hallettik. Tüm işler bittikten sonra öğrencilerin imzalarını aldık.

Teşekkürler arkadaşlar... Pazartesi başlayacaz inşallah umarım çok uğraştırmaz...

önce bi xls dsyası oluşturdum. İçine öğretmen için tcno ad soyad branş seri no teslim alınanlar ve teslim alan imza dedim. Öğretmen tablet kalem klavye kılıf tablet kull kılavuzu klavye kullanım kılavuzu şarj cihazı ve kablosu ve usb kablosu toplam 9 kalem malzeme teslim alıyo. Öğretmenler kendinize eba şifresi alın ve gmail hesabı alın dedik. Alan almayan yardım ettik. Kutuların ezik olanlarını da not ettik. Kutuların hepsinin içini açıp eksik var mı diye kontrol ettim. Hepsini ben yaptım. Öğrenci eğleniyo hızını kesiyo. 27+2 geldi öğretmen. 2 si yedek. Okulun demirbaşı bunlar dedik. Kullanın ama tayin olursan geri vercen dedik.

Öğrencinin klavyesi ve usb kablosu yok. Ayrıca kılıfı ayrılan tipten değil. Öğrencilere müdürn ebasından girip şifre aldım kendi eba şifrem olmadı. Sınıf sınıf öğrencilere dağıttım. Öğretmenler biz olmadan yap hadi bakalım kolay gelsin dedi. Bir sınıf yaklaşık 2 ders sürüyo.

Ertesi gün okula gelmeyen öğretmen ve öğrencilerle geçiyo.

Bu arada önce teslim alanlara xlsyi imzalat. Sonra heyecandan imzalamayan oluyo. Bn her kutunun üstüne xls dosyasını satır satır kesip isimleri yapoştırmıştım. Tcniz ebanız kutuda yazıyo dedim.

Kutuları sobada yakan öğrenciler oldu. Servis kutu olmadan teslim almıyomuş. Hazır okula zorla gelen servisin dönüp gittiği oluyormuş.

Şarj cihazının tablete giren yeri hemen kırılıyo. Evi eski ev olanlarda şarj aleti elektik gidince ölüyo. Topraklı prizle şarj etsinler.

Bide şarj cihazı bozulan öğrenci gücünün yettiği başka bir öğrncininkini zorla alıyo dikkat etmek lazım.

Öğrenciye 3 yedek geldi. Hepsi de bozuktu.

Ha ne oldu. Hepsi oyun aracı oldu. Bir iki kişi kitaplarını filan indirdi.

Bi de tüm bu işleri ben yaparken kadromun olmadığı okulda btr olduğumdan bana tablet verilmedi. Kendime tablet vermedim yani.

:)))))

idare bi kağıt hazırladı ayrıca. Okulda devamsılıktan nottan dolayı kalırsanız atılırsanız okulu bırakırsanız tableti geri vereceksiniz diye kağıt imzalattık öğrenciye.

Rom attırmayın root yaptırmayın bana getrin diye uyardım. Ama reseti bile meb engelledi. Reset bile yapılamıyo artık. Bizim btr olarak tek görevimiz içine yararlı yazılım olarak nelerin yüklenebileceğini kullanımlarını anlatmak.

Yoksa onlar puffin browser dnset falan herşeyi yükleyip face subway surf candy crush falan oyıncak ettiler tableti çoktan. Talking tomu bile bikaç günde 25 yaşına getiren vardı.

Sonra kalemim kayboldu diyenler. Okul içinde maden arar gibi kablosuz arayanlar. Duvarda şarj takılı işlem yapanlar.

Okulda 5 öğretmen sevkli oleuğu günde bile tüm sınıflar sessiz.

idare bi kağıt hazırladı ayrıca. Okulda devamsılıktan nottan dolayı kalırsanız atılırsanız okulu bırakırsanız tableti geri vereceksiniz diye kağıt imzalattık öğrenciye.

Rom attırmayın root yaptırmayın bana getrin diye uyardım. Ama reseti bile meb engelledi. Reset bile yapılamıyo artık. Bizim btr olarak tek görevimiz içine yararlı yazılım olarak nelerin yüklenebileceğini kullanımlarını anlatmak.

Yoksa onlar puffin browser dnset falan herşeyi yükleyip face subway surf candy crush falan oyıncak ettiler tableti çoktan. Talking tomu bile bikaç günde 25 yaşına getiren vardı.

Sonra kalemim kayboldu diyenler. Okul içinde maden arar gibi kablosuz arayanlar. Duvarda şarj takılı işlem yapanlar.

Okulda 5 öğretmen sevkli oleuğu günde bile tüm sınıflar sessiz.

Benim görevlendirildiğim okula öğretmen ve öğrenci tabletleri yeni geldi. Salı günü iş var yani.grup olarak almak mantıklı geldi yoksa bu iş tek tek bitmez. En kötüsü de okulda wireless bağlantısı yok. Telefonu kullanacam gibi ama o da sorun okulda vodafone sorunlu çalışıyor :(

capu' Alıntı:
Benim görevlendirildiğim okula öğretmen ve öğrenci tabletleri yeni geldi. Salı günü iş var yani.grup olarak almak mantıklı geldi yoksa bu iş tek tek bitmez. En kötüsü de okulda wireless bağlantısı yok. Telefonu kullanacam gibi ama o da sorun okulda vodafone sorunlu çalışıyor :(
Hocam bence okula kablosuz modem aldırın, almazlarsa yapacağım bir şey yok, tabletleri aktive edemem deyin.

Hocam nasıl yaparsan yap ama hiiç kendini kasma acele etme. Ben gelince bir haftada öğretmen tabletlerini dağıttım. 212 öğrenci tableti dağıtımını da 10 günde. Geniş geniş rahat rahat. Zaten kimse sana dağıtım bitmedi mi demez, öğrenciler sabırsızlanır sadece oyuncaklarını almak için.

Benim bulunduğum lisede öğretmen ve öğrenci tabletlerinin teslim alınıp dağıtımı 2 gün içinde bitmişti. Panik yapmaya gerek yok. 8) İşleri bir sıraya koyup, idareci ve öğretmenlerle işbirliği içinde çalışırsanız sıkıntı yaşamazsınız. Bir sonraki işlem hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olursanız, yapılan işlemleri daha hızlı ve etkili biçimde yönetebilirsiniz.

Bende gelen sorulardan bıkmıştım ve kapıya şöyle bir duyuru astım biraz rahatladım.

TABLETLERLE İLGİLİ DEĞİŞMEYEN SORULARIN CEVABI

1. EVET! TABLETLER GELDİ
2. EVET! TABLETLER DAĞITILACAK
3. AKTİVASYON İŞLEMİNDEN SONRA DAĞITILACAK,
KAÇ GÜNDE BİTER BENDE BİLMİYORUM
4. EVET! SADECE 9. SINIFLARA VERİLECEK
5. EVET! DERS DIŞINDA OYUN OYNAYABİLECEKSİNİZ
6. EVET! DÖRT YIL BOYUNCA SİZDE KALACAK.

NOT: BİR SÜRE LABORATUARI KULLANAMAYACASINIZ
ISRAR ETMEYİN.

Md yard dağitti yonlendirdim sadece. Wifi şifresini tahtaya yazdim 2 öğrenci gorevlendirdim aktive ettiler. Acil durumlarda mudahele ettim. Eba şifrelerini sinif rehber öğretmenlerine aldirdim. Yani sadece rehberlik yaptim isler yürüdü.çok lazim oldugumda devreye girdim. Ve ciddi bir efor sarfetmeden tabletler dagitildi :o

Tüm mesajlar için teşekkürler arkadaşlar...

Tablet fazla olunca iş yükü de fazla oluyor.. Kalabalık bir okul.. Zaten mdr . yardımcılarının iş yükü inanılmaz yoğun .. Bütün iş bana kaldı haliyle.. Neyse ki lisedeyim.. Yardımcı öğrenci sayısı fazla.. Yavaş yavaş dağıtmaya başladık ..Sene sonuna kadar biter inşallah... Bir hocamızın hazırladığı excel dosyası baya işime yaradı.. Tüm veritabanını oluşturdum.. Tutanaktı şifre idi .. Hepsini döküyorum.. İlerde lazım olursa elimin altında olacak..

aak' Alıntı:
Bende gelen sorulardan bıkmıştım ve kapıya şöyle bir duyuru astım biraz rahatladım.

TABLETLERLE İLGİLİ DEĞİŞMEYEN SORULARIN CEVABI

1. EVET! TABLETLER GELDİ
2. EVET! TABLETLER DAĞITILACAK
3. AKTİVASYON İŞLEMİNDEN SONRA DAĞITILACAK,
KAÇ GÜNDE BİTER BENDE BİLMİYORUM
4. EVET! SADECE 9. SINIFLARA VERİLECEK
5. EVET! DERS DIŞINDA OYUN OYNAYABİLECEKSİNİZ
6. EVET! DÖRT YIL BOYUNCA SİZDE KALACAK.

NOT: BİR SÜRE LABORATUARI KULLANAMAYACASINIZ
ISRAR ETMEYİN.
Çok güldüm: Tüh niye akıl edemedim ben bunu!

BBNET
Geri