Tablet Dağıtım Yönergesi

Kodla Büyü

munsal

Aktif Üye
Yeni tablet dağıtım yönergesi yayınlanmış arkadaşlar. şu konular açıklığa kavuşmuş
Teslim Alma ve Dağıtım
Öğretmen ve Öğrencinin Yer Değişikliği
Garanti Koşulları, Satış Sonrası Onarım ve Yedek Parça Temini, Kullanıcının Sorumluluğu, Mücbir Sebepler, Arıza ve Tamir

http://mebelkitabi.com/arsivler/424

Eğitimde FATİH Projesi kapsamında öğrencilerimize ve öğretmenlerimize verilen tablet bilgisayar setlerine ilişkin teslim alma, dağıtım, kullanım, arıza, servis işlemleri, garanti kapsamı ile tayin, nakil ve benzeri durumlarda izlenecek yönteme ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Eğitimde Fatih Projesi Kapsamında Dağıtımı Yapılacak Tablet Bilgisayar Setlerine İlişkin Usul ve Esaslar Yönergesi” 2695 Sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanmıştır.

Fatih Projesi kapsamında ilinizde dağıtımı yapılan/yapılacak tablet bilgisayar setleri ile ilgili iş ve işlemlerin yönerge doğrultusunda yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

http://trabzon.meb.gov.tr/meb_iys_dosya ... _20151.pdf

munsal' Alıntı:
Yeni tablet dağıtım yönergesi yayınlanmış arkadaşlar. şu konular açıklığa kavuşmuş
Teslim Alma ve Dağıtım
Öğretmen ve Öğrencinin Yer Değişikliği
Garanti Koşulları, Satış Sonrası Onarım ve Yedek Parça Temini, Kullanıcının Sorumluluğu, Mücbir Sebepler, Arıza ve Tamir

http://mebelkitabi.com/arsivler/424
eylül ayı derler yıl sonunda bile gelmez. seneye kalırsa öbür seneye bekleriz. :lol:

bizim tabletler gelmiş. biz daha önce öğretmen arkadaşlara tablet dağıttık ama 40 adet öğretmen tableti daha gelmiş. bu tabletleri geri teslim mi etmeliyim.

yönergede şöyle anlatmış durumu:

Öğrencinin yer değişikliği
MADDE 8- (1) Öğrencinin nakil durumunda TBS’yi başka okula götürülebilmesi
için cihaz TİF üzerinde kayıtlı olmalıdır.
(2) Öğrencinin eski okulunda ve yeni okulunda TBS’nin nakil işlemi PYBS sistemi
üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilir. Nakil işleminin otomatik olarak gerçekleşip
gerçekleşmediğinin okullar tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Herhangi bir
nedenden dolayı nakil işleminin gerçekleşmemesi durumunda PYBS sistemindeki iletişim
formundan bildirimde bulunulur.
(3) Eğitimde FATİH Projesi kapsamında olmayan özel ve yaygın eğitim
kurumlarına kaydını aldırmış olan ve/veya mazeretsiz devamsızlık süresini doldurmuş
öğrencilere TBS verilmez.
(4) Madde 12’deki mücbir sebeple daha önce tablet almamış öğrenci nakli ve
madde 6.1’deki görevlilerin nakli durumunda il/ilçe MEM, Genel Müdürlük ambarlarında
tutulan tablet bilgisayar setleri okul müdürlüğünün ve ilgili birimin talep yazısıyla ilgiliye
Madde 5’teki prosedürle teslim edilir.

ben pybs sisteminde iletişim formu nerede onu bulamadım, kayıp çalıntı filan bildirebiliyoruz ama bu konuda bahsedilen herhangi bir bölüm yok

Tek sorum şu:
Gelen etab5 öğretmen tabletleri seri numaralarını alarak tutanak karşılığı öğretmenlere dağıttık. Hepsini de aktifleştirdiler.
Bu dakikadan sonra okul tarafından yapılacak birşey var mı? Nedir?

bizim okulun bilgisayarları pybs eba gov tr ye girmiyor o yüzden ben dağıtmıyorum şimdilik. Tutanak indirdik netten ama dağıttıktan sonra birde pybs de işlem yapılacak sanırım aktifleştirmek kullanıma açmak için.Tablet dağıtım yönergesinden öyle anladım okuduğumda.Bir yardımcı olursanız sevinirim.

Not: İlk kez tablet dağıtıyoruz.

bizim okulun bilgisayarları pybs eba gov tr ye girmiyor o yüzden ben dağıtmıyorum şimdilik. Tutanak indirdik netten ama dağıttıktan sonra birde pybs de işlem yapılacak sanırım aktifleştirmek kullanıma açmak için.Tablet dağıtım yönergesinden öyle anladım okuduğumda.Bir yardımcı olursanız sevinirim.

Not: İlk kez tablet dağıtıyoruz.

hocam pybs den sadece kabul tutanağını indiriyoruz. tutanak imzalandıktan sonra bizde kalan 1 nushayı taratıp yine pybs ye yüklüyoruz. bu işlemi daha sonra da yapabilirsiniz. tablet dağıtmanıza engel değil. yapmanız gereken tekşey öğretmen hesabıyla ebaya girip tüm öğrencilere eba şifresi oluşturmak. ve tutanak ile imza karşılığı tableti ve şifresini öğrenciye vermek. aktivasyonu kendileri yapabilir.

Öğrencilere şimdilik dağıtmayacağız öğretmenlere dağıtçaz da şimdi forumdan indirdiğim bir tutanak var. Onu doldurup imzalatıp tabletleri dağıtıyorum.Sonra pybs ye girebilirsek ilerde oraya taratıp atıyor muyum? Yapılacak işlem bu mu. Aktivasyon nasıl yapılıyor peki bizim okuldaki öğretmenlerin kendileri yapabileceklerini hiç sanmıyorum.

hocam tableti açıyorsunuz,tablet açıldıktan sonra kablosuz ağları görecektir.okulun kablosuz ağı varsa buna bağlanıyorusunuz. yoksa cep telefonunuzun kablosuz ağına da bağlanabilirsiniz.tablet otomatik olarak kullanıcı adı ve şifre isteyecek. kullanıcı adı tc numarasıdır. şifre ise öğretmenin/öğrenci eba şifresini gireceksiniz.bilgiler doğrulandıktan sonra sürekli ileri sekmesine basıyorusunuz ve tablet açılmış oluyor.

BBNET
Geri