Tablet dağıtımı hakkında yardım..

Kodla Büyü

cobanatesi

Üye
Öncelikle merhaba arkadaşlar..

Ben bir lisede BTR olarak görev yapıyorum ve okulumuza Faz 2 kapsamında öğrenci-öğretmen tabletleri geldi.

Bunların dağıtım prosedürü nasıl işliyor, hangi yolları izlemeliyim ve dikkat etmen gereken hususlar nelerdir bilen biri var ise yardımcı olabilir mi?

Aktivasyon falan yazan arkadaşlar olmuş acaba bu aktivasyon olmadan kullanılmıyor mu? Hiç bilmiyorum daha önce tablet kullanılan bir okulda çalışmadım ve doğal olarak işleyişten bi haberim..
Teşekkür ederim şimdiden..

Her öğretmenin eba şifresi olması gerekiyor.Bu eba şifreleri ve tc kimlik no ile aktivasyonlarını öğretmenlerle birlikte gerçekleştirip her birine tek tek bu şekilde teslim ettik.
Eba şifresi de mebbis kullanıcı bilgileri ile alınabiliyor zaten.
Aktivasyon yapmadan kullanmaları mümkün değil diye biliyorum.

Her öğretmen ve öğrencinin bir eba şifresi olması lazım. Öğretmenler eba.gov.tr 'ye mebbis girişi yaparak şifre oluşturabilirler. Öğrenciler için de idareciler eba kurs modülünden şifre verebiliyorlar. Tabletlerin aktivasyonunu sahibi tc kimlik no ve eba şifresi ile kendisi yapabilir. Siz uğraşırsanız günler sürer sayıya bağlı olarak. Bir de tabletin teslim edildiğine dair tutanak imzalatın. Teslim eden okul müdürü ve teslim alan kişi imzalasın. Bir nüsha kişiye bir nüsha okula kalsın. Öğrencilerin tablet teslim tutanağını da velisi imzalasın mutlaka.

arızalı tablet olursa arıza kayıtları pybs den giriliyor.

BBNET
Geri