Tablet İşlemleriyle İlgili Birkaç Soru ?

Kodla Büyü

numberbir

Üye
Arkadaşlar merhabalar.

Bu yıl ben de ilk kez başka bir okulda BTR görevlendirmesi yapılan bir Bilişim Teknolojileri öğretmeniyim. Bir lisedeyim akıllı tahtalar ve tabletler malumunuz sıklıkla kullanılıyor.

Sormak istediğim iki soru var.

İlki: Teknik servisten gelen bir yığın tablet var. Öğrenciler sık sık yanıma gelerek tabletlerini talep ediyorlar. Gelen cihazları vermeden önce ne gibi bir işlem yapılıyor? Bunu öğrenmek istiyorum.

İkincisi: Bozulan ve servise gönderilmesi gereken tabletler var. Bunları gönderirken ne gibi işlemler yapılıyor? Öğrenciler form vs. dolduruluyor demişti. Bu süreçte yapılan işlemleri merak ediyorum.

Şimdiden tüm arkadaşlara kolay gelsin diyorum..

Hocam arızalı tabletler için ilk önce http://pybs.eba.gov.tr/Login.aspx adresine okul kullanıcı adı ve şifresi ile girip öğrenci tabletinin seri numarasıyla arıza kaydı oluşturuyorsun. Tableti öğrenciden alırken küçük bir matbu form oluşturabilirsiniz. (Tc, isim soyisim, seri no, adres, tel, arzının ne olduğu gibi) Sonra mng kargoyu arayıp okuldan tableti gelip almalarını istiyorsun, yada daha hızlı olsun istiyorsan okuldan biri de kargoya verebilir.

Arızadan gelen tabletler içinse Tekrar pybs ye girip arıza kaydını kapatıyorsun. Öğrenciye tableti teslim edebilirsin.

Hocam çok teşekkür ederim. Bu konularda fazla bilgim olmadığından düşüncelere dalmıştım nasıl yaparım diye :)

İnşaallah şimdi halledebilirim bu işleri, tekrar teşekkür ederim :)

Bu şifre öğretmenlerin ebaya girişi gibi bir şifre değil hocam. Bize ilden yazıyla gönderdiler şifreyi. PYBS şifresini için ilçe mem ile iletişime geçin. Onlar sizi yönlendirirler.

BBNET
Geri