tüv muayne hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kily
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kily

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar corollama tüp taktırdım 2016 nisana kadar süresi olan muaynemi yenileyecem
epeydir muayneye gitmedim bir iki konuyu size danışayım
arabada bi trafijk seti var ama yangın tüpünün tarihi falan geçiktir heralde bu önemli mi? hafif kusur diyenler var geçemezsin diyen var
önce sızdırmazlıka gitmen gerekiyor dedi tüp takan projeyi verirken internette arattım sızdırmazlık zorunlu değil falan yazıyor...
sızdırmazlık ve muayneyi yaptıktan sonra ruhsat değişimi uzun süren bişey mi ertesi gün yola çıkıcam adrese gönderelim falan derler mi?

dudullu da sızdırmazlık ve tüv yaptıracam bilgisi olan el atsın

Sızdırmazlık raporu zaten lpg si olan araçlar için zorunlu değil hocam. İlk defa lpg taktırdığınızda sızdırmazlık raporu alıp ondan sonra muayeneye gitmeniz gerekiyor lpg yi ruhsata işletmek için. Yangın tüpü de yeni olmalı yoksa muayeneden geçemezsiniz.

yangın tüpünü pek kontrol etmiyorlar hocam.
ben geçen ay eski yangın tüpüyle muayeneden geçtim..
belki basıncını kontrol etmiş olabilirler.
ancak boş yangın tüpü geçmeyebilir..

teşekkür ederim
ruhsat değişimi hakkında bilgin varmı?

hocam muayenede tüpün illaki ruhsata işli olması gerekir. ancak sizin durumunuzu net olarak bilemiyorum. ben aracı aldığımda zaten tüplüydü ve tüp takıldığında ruhsat hemen değişir mi yoksa belli bir süre geçmesi gerekir mi o konuda bir bilgim yok..

bu arada cuma günü bime yangın tüplü trafik seti geliyor hocam.
eksiğin vvarsa 25 tl

Hocam projeni alip makine bilmem ne odasina gidiyorsun 35 tl veriyorsun sizdirmaxlik raporunu aliyorsun yogunluga gore 30-60 dakika.sonra evraklarini alip soforler cemiyetine gidiyorsun ek 1 belgesini aliyorsun 20 lira eger egzos muayenen yoksa disarda yaptir bi 35 te ona ver elin degmisken daha sonra muayeneye gidiyorsun 180 kusir lira oduyorsun projeyle muayene girip isini hallediyorsun daha sonra tuuuum evraklarla birde 76.5 tl ile emniyet trafige gidip yeni ruhsatini aliyorsun ben 15 dakika da aldim.olay bu asli da

Re: Ynt: tüv muayne hakkında

Benim bildiğim yangın tüpünün üzerindeki tarih etiketine bakarlar.
Tarih geçmiş ise Ağır kusur diyenler var.Tam bilmiyorum.

Trafik seti veya yangın tüpünü bir arkadaşından ödünç alıp gidebilirsin.
İlk tüp işlenirken sızdırmazlık zorunludur. 40 tl civarı bir ücreti vardır.Yarım saat sürmez.
Sabah sızdırmazlık ve muayeneyi halledip ruhsatı öğleden sonra alabilirsin.

ben iki hafta önce muayeneden geçtim. ne yangın tüpüne ne de trafik setine baktılar. tüpün tarihi de 3 ay geçmişti.

Lpg Fatura tarihinden itibaren 30 gun icinde emniyte basvurmalisin.yoksa ceza yersin.kendine ceza yazdirip odemek zorunda kalirsin.kendimden biliyorum adamin cok zoruna gidiyor.muayene tarihinden itibaren degil fatura tarihinden itibaren 1 ay.

BBNET
Geri