"Türkiye'de öğretmen maaşı ortalama 1700 euro!"

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan branta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
1700 euro 3400 lira yapar. en dolgun maaşı formatör alır :) oda 2300 lira. boğaziçi eğitim dekanı nerde yaşıyor?

Merak ettiğim konu sözde Türkiye'nin önde gelen okullarından biri olan Boğaziçi Üniversitesinin Eğitim Fakültesinin dekanı hiç mi devlet okuluna uğramaz...

Şu sıralarda kasıtlı ve amaçlı şekilde bu şekilde açıklamalar çıkmaya başladı. Öğretmenlere karşı bir antipati oluşturulmaya çalışıldığı düşüncesindeyim. Fatih veya 4+4+4'ün olası ve muhtemel bir çuvallama durumunda suçu öğretmene yüklemek için bir alt yapı oluşturulmaya çalışılıyor gibi geliyor.

Birisi der 26 bin dolar alıyorlar birisi der aylık 1700 euro.

Yazık...

gözümüzün içine baka baka bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum. Yani resmen milleti aptal yerine koyuyorlar ne desek yutarlar nasıl olsa diye.

Ülke şartlarından bihaber satılmış dinazorların sözleri.
1700 € yaklaşık 4100 TL yapıyor. O parayı 40 yıllık öğretmen olan teknik lise müdürü almıyor. Devleti katsa özeli de katsa ortalama maaşın o rakam olması imkansız.
Benim maaşım 1600 küsür TL :verymad:

O rakamları OECD ye verenleri, böyle şeref yoksunlarını habere çıkartanları , öğretmenlerin gerçek maaş bordrosunu yayınlamayanları Küfürbaz Haydo ve Sezai Abi'ye havale ediyorum :puhaha: . Sezai Abi 10 yıl aradan sonraki yeni versiyon sözlerine bilişim terimleri de katmış.

Belki hakettiğimiz parayı söylemiştir. Ortalama 1700 euro yeter, uygundur...

mail adresini bulup herkes maaş bordrosunu gönderse ama bizler birlik olamayız, hayal görmeyi bırakıp yarın okul için hazırlık yapayım...

kendileri euro olarak harcadıklarındandır bizimkini de euro hesabına sarmışlar..
efendiiii biz tc'nin memurlarıyız TL ile çalışıyoruz, hemde 1700 TL'ye...

bende şimdi mail adresine mail atacam kendisine maaşımın ne kadar olduğunu söyleyeceğim.herkes mail atsında maaşımın ne kadar olduğuınu öğrensin hocacağızım

zeka fırtınası zati muhteremin maili yildiran@boun.edu.tr arkadaşlar bodrolarımızı gönderelim de en azından hesap yapmayı öğrenir de bir bilim insanının bilimsel veriler ışığında nasıl konuşması gerektiğini öğrenir umarım.

Bizim TL'ye ne oldu da maaşımız (tutarı gerçeğin çok uzağında olsa bile) euro ile ifade edilir oldu. yeterince itibar kazanamadı mı?

adam yokluğunda torpille dekan yaparsan olacağı budur. bir ağızdan böyle laf çıkmaz kesin g.tü ile konuşuyor.

Dekanın geleceği parlak. Ömer Dinçer başka bir görev terfi ettirilirse yerine getirilecekler arasına girdi.

Bu ay yatan maaş 1665 tl ueuro 1 tl olsa bile o maaş etmiyor. Bu adamlar dürüst kesin bizde bir problem var galiba. 4000 tl maaş alıyoruz sonrada bankaya yatanı yanlış görüyoruz.

arkadaşlar videoyu izledim. verileri OECD den alındığını söylüyor dekan. bu yanlışlığın farkına varması gerekiyor sayın dekanın. ben maaş bordromu mail ile yolladım. yapması gereken çalışmayıda öneri olarak sundum. çalışma süreleri konusu olsun, statümü olsun, eğitime ayrılan paylar olsun, öğretmen motivasyonları olsun olumlu sözleri söylemiş. bir tek maaşlar konusunda yanlış konuşuyor o da kaynağının yanlış olmasından kaynaklarınıyor. doğruyu gösterelim ki yanlışını düzeltsin. biz sesimizi geniş kitlelere duyuramıyoruz ancak bu insanları yanımıza çekersek sesimizi duyurabilirler diye düşünüyoum.

Milli Eğitim Bakanı öğretmene verdiği paranın bordrosunu bilmez. Eğitim Fakültesi dekanı, Boğaziçinin havalı dekanı,.... of tok açın halinden ne anlar arkadaş. He alıyom yaw alıyom 30.000 € maaş alıyom. Her akşam yemeğimi Shereton'da yiyom. Sonra gidip laylada reynada kopuyom.

Ne zaman haberlere baksam bizim maaşlar ile ilgili ya "Dolgun Maaş" yada "Öğretmene Zam" haberleri dolaşıyor. Milletin kafayı o kadar güzel bulandırıyorlar ki. İlerde sistem şuna dönecek:
Özelliştirme öncesi Devlet Kurumlarında çalışan işçiler dolgun ücretler alırlardı. Bizden şunu derdik: Adamlar yatıyor bi ton para alıyor. Sonra bu kurumlar özelleşti ve çalışanlar çok daha az para almaya ve eylem yapmaya başladılar(örneğin Tekel İşçileri). Bazıları şunu dedi: Zaten az iş yapıp çok para alıyorlardı çoook güzel oldu. Ben aynen bunu diyen arkadaşımı biliyorum.
Korkuyorum bizde bu duruma düşeriz diye. Zaten sesimizde çıkmıyor. 2012 zammı daha verilmedi kimseden tık yok. Allah sonumuzu hayretsin

s_kajmeran' Alıntı:
http://www.fed.boun.edu.tr/default.asp?MainId=2&SubMainId=25

Yarın o telefonu da arayacağım.... Maaş bordromu da göndereceğim, belki gerçek dünyaya döner...

Teessüflerimi bildirerek. Bende gönderiyorum

1700 TL diyecektir o şaşırmıştır... yeni tl simgesi euro yu andırıyorya şaşırmıştır adamcağız :D...

hem euronun kaç tl olduğunu biliyormu bakalım bu hırt :D...

BBNET
Geri