Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi" Yeni Öğretim Programı mı Geliyor?

Kodla Büyü
2008 yılındaki hazır bulunuşluluk ile aynı durumda çocuklar hocam. O zamanda benzer profilli bir okuldayım şu an için de. Karşılaştırmak çok kolay ama hiç bir değişmemiş hatta geri durumda görmek üzücü.
Bu konuda "Dijital Ürün Tasarımı ve Geliştirme" temasını 2. sıraya almaları bence yerinde olmuş. Çocuğa klavyeyi gösterip uygulama yaptıramıyorduk. En azından bilgisayarı tanıttıktan sonra 2. ünitede kelime işlemci göstermek daha mantıklı ve uygulamaya dönük olmuş.

Ağ konuları tamamen çıkartılmalı. Office programları olacaksa 2 haftalık olmamalı ya daha uzun ya da hiç. Nesnelerin İnterneti konusunu 23. yüzyılda mı müfredata almayı düşünüyor meb? Tinkercad başlı başına bir dönemin tamamını kapsayan bir konu olarak işlenmeli.
Office için 5. sınıfta toplamda 6 hafta verilmiş. Bu durumda 1 hafta görsel düzenleme, 3 hafta kelime işlemci, 2 hafta sunu hazırlama gibi düşündüler. Ancak ortaokulda da 7. yılı çalışıyorum, her yıl sunu uygulamaları 2. döneme sarkıyor bir şekilde. Yetmiyor süre. Bunu da belirtmek lazım. Okul temelli planlama için 2 hafta süre verilmiş ama zaten bunun 1i ilk hafta (oryantasyon tanışma) 1i de son hafta oluyor (etkinlik haftası). Aslında çok değişen birşey yok o konuda.

Birde blok tabanlı kodlama konusunda sizler hangi uygulamayı tercih ediyorsunuz? Malum Scratch tü kaka oldu ama bir taraftanda bakanlık destekli yarışmaları yapılıyor. mBlock desek bence robotik kodlamaya daha uygun. PictoBlox desek ona da henüz tam bir türkçe dil desteği gelmedi ve yapay zeka uygulamaları için daha uygun gibi. code.org ise başlangıç seviyesi için kabul edilebilir. Bu durumda sizin tercihiniz ne yönde oluyor?

Birde blok tabanlı kodlama konusunda sizler hangi uygulamayı tercih ediyorsunuz? Malum Scratch tü kaka oldu ama bir taraftanda bakanlık destekli yarışmaları yapılıyor. mBlock desek bence robotik kodlamaya daha uygun. PictoBlox desek ona da henüz tam bir türkçe dil desteği gelmedi ve yapay zeka uygulamaları için daha uygun gibi. code.org ise başlangıç seviyesi için kabul edilebilir. Bu durumda sizin tercihiniz ne yönde oluyor?
ben blocklygames ile başlıyorum sonra code.org daha sonra da mblock

BBNET
Geri